Witam!
Mam pytanie. Kiedy odłączymy kabel wtykowy od czujnika włączania wentylatora i zmostkujemy tą wtyczkę z masą, to załącza się ciągle po włączeniu zapłonu lub silnika(wentylator). I w tym jest takie pytanie, czy po wyłączeniu całkowicie zapłonu, będzie dalej pobierał prąd choc nie chodzi czy nie? Głupie pytanie, ale w książce piszą, że należy to potem odłączyc bo grozi rozładowaniem akumulatora. Dziękuję i Pozdrawiam,
Wentylator chłodnicy, ciągłe działanie.
Strona 1 z 1
Hmmm zależy jak go mostkujesz...
Kiedyś w innym autku mialem awarie i musialem zmostkowac, wentylator działał nawet jak sie wyłączyło zapłon ciagnac prąd z aku.
Jeśli po wyłączeniu zapłonu przestaje działać wentylator to pradu raczej nie ciągnie, wec i akumulator nie powinien sie rozladować.
Kiedyś w innym autku mialem awarie i musialem zmostkowac, wentylator działał nawet jak sie wyłączyło zapłon ciagnac prąd z aku.
Jeśli po wyłączeniu zapłonu przestaje działać wentylator to pradu raczej nie ciągnie, wec i akumulator nie powinien sie rozladować.
- Od: 29 maja 2008, 21:25
- Auto: Mazda 323F 1.5 BA
A mostkuję tak, że jeden koniec kabla do wtyczki a drugi do minusa akumulatora. Też tak myśle, że jak nie dzała po wyłączenu zapłony to nie powninien brać prądu.Ale dla pewności wolałem spytać, by rano nie zdziwić się, że odmówi posłuszeństwa:).Dzięki
- Od: 17 kwi 2008, 23:07
- Auto: Mazda 3 1.6 Z6
a że tak spytam – po co wentyl ma ciągle śmigać
?
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
Mam problem, z czujnikiem włączania wentylatora. Kupiłem nie świadomie samochód z przegrzanym slilnikem no i remoncik zorbiłem, czujnik także do wymiany. Ale mam problem, ze znalezieniem. Ostatnio kupiłem nowy ale nie działa?!:)heh. Muszę dalej szukac. Dlatego narazie chce by przy jedzie po mieście działał. Bo grzeje się trochę, szczególnie jak jest upał. A że silnik naprawiłem to nie chcę drugi raz:P.Pozdrawiam
- Od: 17 kwi 2008, 23:07
- Auto: Mazda 3 1.6 Z6
Strona 1 z 1