Mazda w Polsce
Ustrzeliłeś również mnie i moją żonę
. A tak się zastanawiałem kto się kręci z aparatem i robi fotki. Miło się zobaczyć w pięknym samochodzie 
- Od: 27 maja 2008, 22:18
- Auto: Accord Tourer 2.0 Exe '08 VIII
Dzięki i pozdrowienia, ntgale – mogłem założyć ID klubowe 
Dziś wyczytałem, że Mazda Polska sprzedała już 50 samochodów od startu 
Faja napisał(a):Adaś napisał(a):Dziś wyczytałem
Gdzie? w Poznaniu były ładniejsze
tzn Baranowie...
Auto Świat albo Motor
Cieszę się z powrotu Mazdy do Polski. Ale mam kilka uwag.
1. Słabiutka strona internetowa mazdy. Brak jakichkolwiek przydatnych informacji, danych technicznych. Cennik pojawił się z opóźnieniem, ale niewiele z niego wynika – nie wiadomo, jakie jest wyposażenie oferowanych aut, czy są jakieś opcje itd. Opis modelu ogranicza się do reklamowych haseł typu „zachwycająca charyzma” oraz niezwykle cennej i ważkiej informacji, że „Mazdy sedan nie da się nie zauważyć na drodze”.
Rozumiem, że to dopiero start, ale strona internetowa jest wizytówką firmy. Jeśli 1 czerwca robi się wielkie otwarcie z festynem, to olanie internetu, z którego większość potencjalnych nabywców czerpie informacje, jest dużym błędem. W dodatku nie trzeba stawać na głowie, żeby zrobić porządnie stronę internetową – zwłaszcza jak ma się międzynarodowy, bardzo fajny layout firmowy i wystarczy go rozsądnie wypełnić. Wstyd!
2. Na stronie zamieszczono adresy salonów mazdy, przy wielu też adresy internetowe. Co z tego, skoro po kliknięciu np. w Bołtowicza w Warszawie otwiera się strona Alfy Romeo. Wiem, że do tej pory Bołtowicz oferował te auta, ale dilerzy i centrala powinni ustalić jakieś terminy i zasady obecności w internecie. Inne linki prowadzą do ”stron w budowie”, są też inne kwiatki. Czy nie można było tego skoordynować? W efekcie ludzie usłyszeli, że mazda wróciła, chcą zajrzeć do salonu, ale po obejrzeniu stron w internecie są zdezorientowani.
3. Mazda 3 – w Polsce sprzedawana tylko w wersjach comfort i exklusive. Będą to zatem – o ile się nie mylę – auta bez reflektorów przeciwmgielnych (zamiast nich gustowne kratki), bez automatycznej klimatyzacji (co prawda manualna też świetnie działa), bez komputera pokładowego (gadżet, ale czasami się przydaje) i bez falg aluminiowych. Wszystko to i parę innych drobiazgów ma wersja active, ale w Polsce jej nie kupimy. Szkoda!!! Jeśli w tym punkcie się mylę, proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam, Sroka
1. Słabiutka strona internetowa mazdy. Brak jakichkolwiek przydatnych informacji, danych technicznych. Cennik pojawił się z opóźnieniem, ale niewiele z niego wynika – nie wiadomo, jakie jest wyposażenie oferowanych aut, czy są jakieś opcje itd. Opis modelu ogranicza się do reklamowych haseł typu „zachwycająca charyzma” oraz niezwykle cennej i ważkiej informacji, że „Mazdy sedan nie da się nie zauważyć na drodze”.
Rozumiem, że to dopiero start, ale strona internetowa jest wizytówką firmy. Jeśli 1 czerwca robi się wielkie otwarcie z festynem, to olanie internetu, z którego większość potencjalnych nabywców czerpie informacje, jest dużym błędem. W dodatku nie trzeba stawać na głowie, żeby zrobić porządnie stronę internetową – zwłaszcza jak ma się międzynarodowy, bardzo fajny layout firmowy i wystarczy go rozsądnie wypełnić. Wstyd!
2. Na stronie zamieszczono adresy salonów mazdy, przy wielu też adresy internetowe. Co z tego, skoro po kliknięciu np. w Bołtowicza w Warszawie otwiera się strona Alfy Romeo. Wiem, że do tej pory Bołtowicz oferował te auta, ale dilerzy i centrala powinni ustalić jakieś terminy i zasady obecności w internecie. Inne linki prowadzą do ”stron w budowie”, są też inne kwiatki. Czy nie można było tego skoordynować? W efekcie ludzie usłyszeli, że mazda wróciła, chcą zajrzeć do salonu, ale po obejrzeniu stron w internecie są zdezorientowani.
3. Mazda 3 – w Polsce sprzedawana tylko w wersjach comfort i exklusive. Będą to zatem – o ile się nie mylę – auta bez reflektorów przeciwmgielnych (zamiast nich gustowne kratki), bez automatycznej klimatyzacji (co prawda manualna też świetnie działa), bez komputera pokładowego (gadżet, ale czasami się przydaje) i bez falg aluminiowych. Wszystko to i parę innych drobiazgów ma wersja active, ale w Polsce jej nie kupimy. Szkoda!!! Jeśli w tym punkcie się mylę, proszę o sprostowanie.
Pozdrawiam, Sroka
Jeśli nie wiesz, jak się zachować, na wszelki wypadek zachowuj się przyzwoicie. Antoni Słonimski.
- Od: 8 cze 2008, 08:42
- Auto: Mazda 3 MZR 1,6 2008
Proszę Moderatora o dołączenie do któregoś z istniejących tematów, w najbliższych dniach pozwolę zrobić wśród nich kosmetykę oraz połączyć. Cenne uwagi, być może ktoś "z góry" przegląda forum i weźmie do serca
Na pewno rozwiązanie tych kwestii ergonomicznych zajmie trochę czasu, ale moim zdaniem winny one być dopięte przed oficjalnym ruszeniem ze sprzedażą. Z drugiej strony "przyjemniej" pracować, gdy obrót w sprzedaży jakkolwiek rośnie
Mam jednak nadzieję, że poprawa promocji w internecie, przygotowanie profesjonalnych materiałów reklamowych w salonach oraz poszerzenie oferty przyjdą szybciej, niż później.
Wczoraj byłem we wrocławskim salonie po godzinach otwarcia – siedziałem chyba ze dwie godziny i wyszedłem dopiero po 21
. Powiem jedno – Mazda produkuje teraz cudowne auta, szczególnie CX-7 – auto ugina kolana! Nie było tylko MX-5, wszystkie inne pomacałem i posiedziałem
. No i fajnie, że mnie ochroniarz wpuścił, chociaż salon dawno już był zamknięty...
Aha – w ciągu tygodnia sprzedali 11 samochodów

Aha – w ciągu tygodnia sprzedali 11 samochodów
Ostatnio edytowano 16 cze 2008, 09:09 przez nemi, łącznie edytowano 1 raz
no to ruszyli z kopyta
na początku lipca rozesłałem do dealerów maila z zapytaniem o pewne sprawy gwarancyjne
i jeden z dealerów wskazał mi jako osobę kompetentną Dyrektora Obsługi Posprzedażnej i podał mi do niego adres email. Wysłałem maila 4 lipca... dzisiaj przyszła informacja "Twoja wiadomość Do: ;
została usunięta przed przeczytaniem w dniu 2008-09-17 08:37."
full profeska
ale w sumie niczego innego się nie spodziewałem
na początku lipca rozesłałem do dealerów maila z zapytaniem o pewne sprawy gwarancyjne

full profeska

ale w sumie niczego innego się nie spodziewałem

misiekwaw napisał(a):zisiaj przyszła informacja "Twoja wiadomość Do: ;
No to super ... Ciekawe czy Japończycy są świadomi, że takie rzeczy mają miejsce w Mazda Poland...
Fides et Ratio
- Od: 7 sty 2006, 18:53
- Auto: 323C 1.3,1997, 626 1996 FP