Skradzione – wątek zbiorczy (archiwum).

Pogaduchy motoryzacyjne.

Postprzez Redoo » 13 lis 2004, 10:48

moje zdanie jest jedno i nigdy go nie zmienie mozna ubespieczyc samochod ale jestem zły ze nasi rodacy sa zdolni do takiego swinstwa powinni złodzieja rece odcinac to moze by pomogło!!!Jestesmy obywatelami tego chorego kraju i tez mamy prawo normalnie w nim zyc <faja>
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
Forumowicz

Od: 29 cze 2004, 12:09
Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.

Postprzez Waclaw_Szubert » 16 lis 2004, 12:34

Carrrlos napisał(a):jest coś takiego co się nazywa ubezpieczenie auto-casco

Wszystko zalezy od wieku auta i firmy ktora ubezpiecza.
Moja ubezpieczalnia (Generali) nie ubezpieczy mojego autka – jest za stare dla nich :( (1995r)
pozdrawiam
Wacław Szubert
Forumowicz

Od: 28 sie 2004, 12:33
Auto: AUDI A6 2.5 TDI QUATRO

Postprzez hazell » 16 lis 2004, 12:37

Kiepsko. A wlasnie na nich liczylem...
Trzeba jak sie da zabezpieczyc auto swoimi sposobami i liczyc ze nikt sie nie polaszczy albo mu sie nie uda dziabnac.
Hazell
Forumowicz

Od: 4 cze 2004, 12:08
Auto: BMW E39 523i + SGI

Postprzez newark » 19 lis 2004, 12:15

No to gratulacje ze ci sie auto odnalazlo.Wiem co to za ból , bo mnie tez to spotkalo we wrzesniu.I tez w Krakowie. Pisalem o tym na forum.
I tez dobrze ze nie zaplaciles tym zlodzieja.Ja tez nie zaplacilem .Na poczatku chcieli 3 tys. , potem zjechali na 2 tys. a na koncu 1000 i johny walkera ( chyba tak sie pisze a tego bimbru to ja nie pije ).Nie bede sponsorowal takich gosci. Skonczylo sie na tym ze auto znalazla policja po dwoch tygodniach na osiedlu obok.Auto musialo stac w jakims garazu , bo na tym osiedlu sprawdzalem i tam nie stala ,po drugie byla za czysta , a po trzecie po km poznalem ze malo przejechali.Bak tez byl pelny jak przed kradzieza.
Tez miales szczescie ze masz znajomego w policji ktory nie jest mundurowy.Reszta to taka sama banda.Tez juz o tym pisalem na forum , jakie goscie mieli przejscia.

Co do ubezpieczenia ja od czasu kiedy sie auto znalazlo caly czas borykam sie z firma ubezpieczeniowa.Auto ma 12 lat. Ma AC i OC w firmie Cigna Stu i jest to pakiet na 3 lata.Tyle ze jak jest szkoda ( wyplacone odszkodowanie ) w pierwszym roku to przepadaja dwa nastepne .Ale tej firmy nie polecam nikomu.Kupa hamow i zlodzieji. Auto jak sie znalazlo mialo uszkodzony zamek od kierowcy oraz stacyjke (w stacyjce sie nie cofal kluczyk).Firma ubezpieczajaca wycenila koszt naprawy na 1600 zl.A potem szok jak sie dowiedzialem , ze jak obliczyli to jedynie z tego nalezy mi sie niecale 400 zl i przepadaja mi dwa lata ubezpieczenia.Jedno co dobre to przy nich nauczylem sie czytac wszystkich dokumentow oraz brac wszystko na pismie i brak ksera wszystkiego.

Pozdrowienia

NewArK
Forumowicz

Od: 24 sie 2004, 22:04
Auto: 323F 1.8 '92 BG 16v SOHC LPG 103 KM
626 1.8 '96 GE 16V LPG 105 KM

Postprzez artisan » 19 lis 2004, 12:30

[quote="newark"]No to gratulacje ze ci sie auto odnalazlo.Wiem co to za ból , bo mnie tez to spotkalo we wrzesniu.I tez w Krakowie. Pisalem o tym na forum.
I tez dobrze ze nie zaplaciles tym zlodzieja.Ja tez nie zaplacilem .Na poczatku chcieli 3 tys. , potem zjechali na 2 tys. a na koncu 1000 i johny walkera ( chyba tak sie pisze a tego bimbru to ja nie pije ).Nie bede sponsorowal takich gosci. Skonczylo sie na tym ze auto znalazla policja po dwoch tygodniach na osiedlu obok.Auto musialo stac w jakims garazu , bo na tym osiedlu sprawdzalem i tam nie stala ,po drugie byla za czysta , a po trzecie po km poznalem ze malo przejechali.Bak tez byl pelny jak przed kradzieza.
Tez miales szczescie ze masz znajomego w policji ktory nie jest mundurowy.Reszta to taka sama banda.Tez juz o tym pisalem na forum , jakie goscie mieli przejscia.

Co do ubezpieczenia ja od czasu kiedy sie auto znalazlo caly czas borykam sie z firma ubezpieczeniowa.Auto ma 12 lat. Ma AC i OC w firmie Cigna Stu i jest to pakiet na 3 lata.Tyle ze jak jest szkoda ( wyplacone odszkodowanie ) w pierwszym roku to przepadaja dwa nastepne .Ale tej firmy nie polecam nikomu.Kupa hamow i zlodzieji. Auto jak sie znalazlo mialo uszkodzony zamek od kierowcy oraz stacyjke (w stacyjce sie nie cofal kluczyk).Firma ubezpieczajaca wycenila koszt naprawy na 1600 zl.A potem szok jak sie dowiedzialem , ze jak obliczyli to jedynie z tego nalezy mi sie niecale 400 zl i przepadaja mi dwa lata ubezpieczenia.Jedno co dobre to przy nich nauczylem sie czytac wszystkich dokumentow oraz brac wszystko na pismie i brak ksera wszystkiego.

Pozdrowienia

<killer>
pozdrówka z Madziolką w tle
Forumowicz

Od: 1 kwi 2004, 11:38
Auto: Została juz tylko Mazda2 1.4

Postprzez Redoo » 19 lis 2004, 18:55

masz racje newark :D nie ma co zywic bandytow a poza tym to to sa leszcze a nie złodzieje capy jedne <killer> <killer> <killer> Pozdro i oby mniej tego chamstwa ;)
Forumowicz

Postprzez czepik » 16 sty 2005, 13:11

Witam

tak czytam sobie forum i dochodze do wniosku, że Mazdy to bardziej popularne samochody wśród złodzieji niz VW.
Ostatniej nocy w dziwnych okolicznościach zniknął z mojego samochodu cały komplet oryginalnych kołpaków. Akcja ewidentnie na zamówienie bo nic innego nie zginęło z parkingu. Tym bardziej dziwna akcja, że samochód stał w samym środku parkingu tuż pod samą latanią. No i godzina .... między 22-23.20 czyli prawie środek dnia:)

Mam pytanko: czy ma ktoś może taki komplecik na zbyciu? oczywiście r13.

Swoj swojego okradnie :( a po mieście jezdzi kolka mazd bez kołpaków. może wyczaje teraz, która ma nowe:)

pozdrawiam
Forumowicz

Od: 10 sie 2004, 19:15
Auto: 323f 1,6i 16v BG -93r

Postprzez Redoo » 16 sty 2005, 15:08

jez na giełde i zobacz czy tam nie ma twoich kołpaczkow i pacz posam moze poznasz swoje i wtedy goscia w ryj na dzien dobry <faja> mi ukradli madzie :( a takich skurwy....to powiesic <killer>
Forumowicz

Postprzez Redoo » 16 sty 2005, 15:10

a cha na alegro widziałem funkiel nowki kołpaczki 13 do madzi tylko juz nie wiem gdzie poszukaj moze jeszcze sa!!
Forumowicz

Postprzez Maciek » 17 sty 2005, 21:41

Zerknij tu, moze to te?? chociaz pisze ze 14"..

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=39820566
Początkujący

Od: 24 gru 2004, 15:56

Postprzez majes » 17 sty 2005, 22:33

co sie dzieje.Ze samochody to inna sprawa ale ze mazdziarz mazdziarzowi kolpaki kradnie???Jak widze mazde ktora np probuje wyjechac z bocznej przy duzym ruchu to puszczam a tu takie frajerstwo.

Mazdzarz mazdzarzowi wilkiem???Jak go zlokalizujesz to go przeciagnij pare metrow za samochodem to moze sie nauczy.PZDR
---------------------------------------
MX-3 V6
RX-7 III :P ;)
Forumowicz

Od: 7 lip 2004, 16:17
Auto: Mazda MX-3 1.8 V6 '92

Postprzez luca » 17 sty 2005, 23:29

Proste kołpaki trafiają np. na Słomczyn, a tam je kto kupi?
To tak samo jak z samochodami, giną a póxniej części trafiają na Słomczyn, a tam znajdują nabywców.
Dopóki ludzie będą robić zakupy na Słomczynie, dotąd będzie złodziejstwo.
Mazda Motor Company
Forumowicz

Od: 13 kwi 2004, 15:12
Auto: Astra 1.4

Postprzez polnik@studio » 18 sty 2005, 09:08

Dopóki ludzie będą robić zakupy na Słomczynie, dotąd będzie złodziejstwo

tia to dopuki ludzie będą jeździć samochodami będzie drogówka :|

nie można już tak wpadać w skrajności. Na słomczynie nie wszystkie części są kradzione. Dużo jest części z importu.

pozdrawiam
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 16:31
Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet

Postprzez Redoo » 18 sty 2005, 11:27

luca ma racje jak ludzie przestana kupowac podejrzane rzeczy to i złodzieje przestana istniec bo sami popieramy i zywimy złodzieji :(
Forumowicz

Postprzez polnik@studio » 18 sty 2005, 12:10

hmm ok macie rację złodziejstwo to skurwier... ale jak zwykle znajdzie się małe ale nie uwierzę, że nikt z Was nie kupił pirata lub nie ściągnął z netu filmu. I co z takimi ? To już jest OKI :>
[url=http://www.polnik-studio.pl/]systemy informatyczne[/url] || [url=http://www.athleticshop.com.pl/]sprzęt fitness[/url] || [url=http://www.trampoliny.com.pl.pl/]trampoliny[/url] || [url=http://www.ogrodowe-meble.pl/]meble ogrodowe[/url]
Forumowicz

Od: 18 lis 2003, 16:31
Auto: Kia pro cee'd/ Toyota Starlet

Postprzez Redoo » 18 sty 2005, 13:23

polnik@studio film czy pirat to nie jest lodowka czy telewizor z twojego mieszkania :| a po drugie czesci kupowane za cety skad mam wiedziec czy jakis mazdowicz nie bedzie jezdził na czesciach z mojej madzianki!!!! <killer> <killer> <killer> <killer> <killer> <killer> <killer> za złodziejstwo gwałty i itd.powinno sie stosowac surowe kary np obciecie reki lub przyrodzenia a za morterstwo smierc poprzez sciecie głowy na jakims placu to by załatwiło sprawe!jak w krajach skandynawskich tez za złodziejstwo łape ucinali i tak ludzia wpoili ze do dzisiaj jak lezy portfel lub rekawicza to nikt tego nie tyka powiadamia odpowiednie słuzby i tak powinno byc u nas!!!Nik nie bedzie przekonany dopłuki na niego nie trafi!nie zycze nikomu tego co ja teraz przechoze ale pozabijał bym skorwy...ów <killer> za to ze ciezko charowałem na ten woz a oni odjechali jak swoim!!!
Forumowicz

Postprzez Redoo » 3 lut 2005, 12:19

Tak jak koleka z forum probe zamiescił post o mojej madzi tak i ja sie odwdzieczam moze ktos z mazdowicow z krakowa widział
probe 1gen 2,2GT z kradzione z ul.Armii Krajowej 93 w Krakowie!!!!
kolor szary metalic, ciemne szyby, wybili szybe od kierowcy...
PROSZE O POMOC!!!!
nr rej. TOS 22AA
tel do własciciela 604670662
Jakbyscie cos wiedzieli dajcie znac.....
Forumowicz

Postprzez Sqad » 3 lut 2005, 12:30

THX :)

Sprawa jakoś powolutku do przodu się toczy. Miejmy nadzeje że zakończy się dobrze.
Freak speed is all I need
Forumowicz

Od: 22 sie 2004, 23:40
Auto: 13B-MSP Renesis 6-port

Postprzez Redoo » 3 lut 2005, 12:55

Gadałem z włascicielem jest troszke podłamany ale mam naszieje ze i on odnajdzie swoja maszyne!!!
Forumowicz

Postprzez Sqad » 3 lut 2005, 13:42

Wiesz jest podlamany nie ma się co dziwić samochód w rodzinie był bardzo długo, najpierw chyba jeździl nim jego ojciec, teraz on w niego dużo pracy włożył.
Freak speed is all I need
Forumowicz

Od: 22 sie 2004, 23:40
Auto: 13B-MSP Renesis 6-port