A tak nawiazujac do tematu: Moze myles wczoraj/przedwczoraj samochodzik i gdzies sie do zamkow woda dostala?
Problemy z zamkiem centralnym
O kurde, ja zaraz dopiero ide do samochodu
Mam nadzieje, ze takiego problemu miec nie bede
Faktycznie dzis troszke przymrozilo... i nie chce martwic, ale zapowiadaja, ze ma byc na dniach jeszcze gorzej.
A tak nawiazujac do tematu: Moze myles wczoraj/przedwczoraj samochodzik i gdzies sie do zamkow woda dostala?
Mam Japończyka – to niezla bryka!
Moja Mazda! Jazda, jazdaaaa... :–)
- Od: 11 sty 2005, 21:12
- Auto: Mazda 626 GE RF-CX '93 Comprex
Mask napisał(a):Moze myles wczoraj/przedwczoraj
Myłem w sobote, ale to jest dla mnie dziwne ze centralny nie otworzył z pilota prawej strony samochodu.
Nie mogłem też od wewnątrz otworzyć ani klamką ani unoszeniem trzpienia w drzwiach

Coś zamarzło ale CO
- Od: 25 paź 2004, 19:47
- Auto: Merida Cross 5300
nemi napisał(a):/u mnie nie podnosił się żaden, bo zamarzł od kierowcy/
i co zrobiłeś
Ale gdzie psikałeś tym odmrażaczem – na rygle drzwi ? przy zamkniętych drzwiach

- Od: 25 paź 2004, 19:47
- Auto: Merida Cross 5300
Ja otworzylem Madzie bez problemow na szczescie
Przedwczoraj jak przyszlo troche mrozu to sie ciezko otwieraly, ale odmrazacz do zamkow pomogl i chodza teraz leciutko. Dzisiejszy mroz im tez nie zaszkodzil.
No i fakt faktem, ze mycie samochodu gdy idzie mroz, czesto objawia sie problemami z otwarciem pojazdu
Nigdy jednak nie zdarzylo mi sie, ze zadne drzwi sie nie otworzyly, mialem raz tak, ze tylko 1, ale zawsze to cos
(otwieranie pilotem od centralnego, a nie przez kluczyk) Swoja droga przez bagaznik wchodzilem nie raz nawet w moim Citroenie
, ale to inna bajka
Madzie mam sedana, wiec cholera bylby problem 
Przedwczoraj jak przyszlo troche mrozu to sie ciezko otwieraly, ale odmrazacz do zamkow pomogl i chodza teraz leciutko. Dzisiejszy mroz im tez nie zaszkodzil.
No i fakt faktem, ze mycie samochodu gdy idzie mroz, czesto objawia sie problemami z otwarciem pojazdu

Mam Japończyka – to niezla bryka!
- Od: 11 sty 2005, 21:12
- Auto: Mazda 626 GE RF-CX '93 Comprex
w sobotę myjnia. przed myciem uszczelki wysmarowane sylikonem w płynie, zamki pryśnięte wd40, rygle i zawiasy białym smarem w spraju. dzisiaj tylko musiałem odmrozić szyby. żdnych kłopotów. pryskajcie też na antenki, kto ma elektryczne. bo się popsują!!
Hej,
mam problem z centralnym zamkiem, a mianowicie:
po otworzeniu drzwi zamek spowrotem się blokuje. Czasami w czasie jazdy takze uruchamia sie zamek i slychac jak przeskakuje w drzwiach i sie blokuje.
Jest to dosc upierdliwe bo otwieranie drzwi teraz polega na moim refleksie zanim zamek przed tworzeniem drzwi zablokuje je ponownie.
Czy ktos wie czemu tak sie dzieje? Może jakieś przebicie albo bezpiecznik albo ..........
?
mam problem z centralnym zamkiem, a mianowicie:
po otworzeniu drzwi zamek spowrotem się blokuje. Czasami w czasie jazdy takze uruchamia sie zamek i slychac jak przeskakuje w drzwiach i sie blokuje.
Jest to dosc upierdliwe bo otwieranie drzwi teraz polega na moim refleksie zanim zamek przed tworzeniem drzwi zablokuje je ponownie.
Czy ktos wie czemu tak sie dzieje? Może jakieś przebicie albo bezpiecznik albo ..........
Czerwona i tak jest najlepsza
! ale przemalowałbym na czarną i dopisał GT na końcu 

- Od: 2 lut 2004, 00:50
- Auto: Mazda 323F '95
sprawdź też przewody pomiędzy drzwiami a słupkiem czasem lubia się troche przetrzeć i robia psikusa więc jeśli w czasie jazdy się zamyka to bardzo prawdopodobne że to mogą być te przetarte przewody 

Urodziła się dziewczynka
3,0kg
53cm
jest piękna
3,0kg
53cm
jest piękna
- Od: 20 lut 2005, 11:59
- Auto: 323 hatchback 1.3 16V BG
Sprawdź też czy któryś rygiel w drzwiach sie nie przyblokowuje, bo niepełne jego wysunięcie może ponownie pobudzać centralny do ponownego zamknięcia, przerabiałem to u siebie. Za bardzo przylegał do tapicerki i nie wysuwał sie cały. poczym po chwili zamek spowrotem sie zamykał
No taka opcja też może mieć miejsce
większość zamków cent. jest sterowana za pomocą masy. W związku z tym jeśli jest gdzieś kawałek gołego przewodu (uszkodzona izolacja) i od czasu do czasu dotknie do masy to zamek w tym czasie zamyka i otwiera
(może jakieś zwarcie po umyciu)

Urodziła się dziewczynka
3,0kg
53cm
jest piękna
3,0kg
53cm
jest piękna
- Od: 20 lut 2005, 11:59
- Auto: 323 hatchback 1.3 16V BG
Będę nusiał poszukać.
Zaczęło się tak dziać podczas ostatnich mrozów i odwilży, więc może faktycznie gdzieś dostała się woda (np: do tego dodatowego przycisku do ryglowania drzwi jak pisze SimoneuS lub poprzecierały się przewody. Cieżko to sprawdzić przy takim morozie i całej masy śniegu.
Co do zamka klapy bagażnika to ogólnie ostatnio mam taki problem, że nie mogę do żadnego zamka drzwi i bagażnika włożyc do końca klucza aby otworzyc recznie drzwi i nie sadze by to byl problem zamarzniecia bo dzieje sie tak od lata. W sumie mi to nie przeszkadza bo otwieram centralnym ale gdyby cos padlo to mialbym powazny problem z dostaniem sie do srodka.
Moze cos ktos na ten temat wie?
Zaczęło się tak dziać podczas ostatnich mrozów i odwilży, więc może faktycznie gdzieś dostała się woda (np: do tego dodatowego przycisku do ryglowania drzwi jak pisze SimoneuS lub poprzecierały się przewody. Cieżko to sprawdzić przy takim morozie i całej masy śniegu.
Co do zamka klapy bagażnika to ogólnie ostatnio mam taki problem, że nie mogę do żadnego zamka drzwi i bagażnika włożyc do końca klucza aby otworzyc recznie drzwi i nie sadze by to byl problem zamarzniecia bo dzieje sie tak od lata. W sumie mi to nie przeszkadza bo otwieram centralnym ale gdyby cos padlo to mialbym powazny problem z dostaniem sie do srodka.
Moze cos ktos na ten temat wie?
Czerwona i tak jest najlepsza
! ale przemalowałbym na czarną i dopisał GT na końcu 

- Od: 2 lut 2004, 00:50
- Auto: Mazda 323F '95
a mi nie ten przycisk od blokowania drzwi why?