bo się mnie wysypała jedna
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
www.mazdaspeed.pl
PARTYBOY napisał(a):Philips nie ukrywa, że BV mają krótszą żywotność. Niestety taka jest cena za podwyższone parametry. Na opakowaniu są symbole wydajności i żywotności.
Po niecałych 6 miesiącach jedna żaróweczka zdążyła mi się przepalić ale bez względu na to kupiłem następny komplet BV bo zalety przemawiają tylko na ich korzyść.
Domal napisał(a):Na Philipsach Blue Vision czasem nie widać efektu niebieskiej poświaty
Domal napisał(a):No tak zależy od klosza czy jest soczewka i nie zaśniedziały reflektor.A wygląd samochodu i widoczność idą do góry...widzisz białej i napewno nie idealnie biało,xeonon jest idealnie biały żarówka nigdy nie będzie a z naprzeciwka kierowcy napewno zauwrzają niebieską poświatę na soczewce nie wiem jak w innych kloszach bez soczewek.Z hipermarketu to made in china żarówki szajs.A zestaw xenon można mieć za 300zł uniwerslany odpinasz stare podpinasz kabelki od zestawu xenon pod przetwornice,palnik i zamiast żarówek wsadzamy do kolsza i gotowe itd.ma się idealne białe światło i poświatę niebieską lub fioletową zależy od temp. barwowej.Ja wole osobiście żarówki.
Domal napisał(a):Do 'BIO' a co ty chcesz od xenonów za 300 zł niczym sie nie różnia od Philipsa za 700 zł czy Welldona.Dobrze świecą ponoć.A temp. 6000K jest dopuszczalna u nas.Jeśli chodzi o czyszczenie po jeździe można se płynem do spryskiwaczy reflektor przetrzeć.Zresztą xenon daje 35W ciepła a nie jak żarówka 55W czy ile tam.Ludzie nawet z takimi instalacjami przeglądy przechodzą.Co do kombinacji Philips BV +Osram NB+Ledy.Chodziło mi o to że też ładnie świecą i bardzo dobrze jak na halogenowe żarówki.Mocno,widno, i daleko.A niebieska poświata dzięki Blue Vision też jest zuwrzalna.Jeżeli komuś na takim czymś zależy.
Bio napisał(a):i żeby była jasność... co do żarówek, dających białe światło – Philipsy BV, ipt itd nie mam nic przeciwko – są zgodnie z prawem
Sokool napisał(a):I baaaardzo często sto razy bardziej oślepiają od jak to nazwałeś "pseudoksenonów" bo są źle ustawione...
Puhcio napisał(a):Sokool napisał(a):I baaaardzo często sto razy bardziej oślepiają od jak to nazwałeś "pseudoksenonów" bo są źle ustawione...
Żarówki są źle ustawione ?
Jeśli reflektor jest źle ustawiony, to z każdą żarówką będzie ślepić.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości
Moderatorzy Opinie i Poradniki