damiaaans napisał(a):dla mnie 323f jest autkiem ktore mozna zrobic naprawde fajnie, ktore bedzie ladnie jechalo, oraz przyciagalo wzrok wygladem.
amen
RaE napisał(a):obrażam sie i koniec

nie ma co się obrażac, jestem takiego samego zdania jak Pałkerson i Damiaans.
Mazda 323f BG ma 88KM i uwierz mi, że tym autem jezdzi się jakby miało 115KM, wielkrotnie spotkałem się z seatami 1.8 z golfami 2.0 GTI z Fordami ( Boże co one nie miały i diesel i Turbo i symbole GTI) a i tak sobie nie daja rady z mazdą.
RaE napisał(a):bardziej pod pojęciem tuningu rozumiem liftingowanie wnętrza i udoskonalanie auta w taki sposób by było bardziej komfortowe czyli poprawianie tego co fabryka w moim mniemaniu nie dopracowała
To raczej nie jest tuning tylko wzbogacenie wyposażenia seryjnego
TUNING DZIELIMY NA :
Optyczny : Niektóre elementy tuningu mechanicznego są jednocześnie elementami tuningu optycznego (np. alufelgi) albo wręcz nie mają żadnego zauważalnego wpływu na osiągi, stając się jedynie optycznym tuningiem (np. sportowy tłumik wstawiony w miejsce fabrycznego, gdy jego montaż nie wiąże się z tuningiem silnika). Generalnie jednak tuning optyczny jest przeciwieństwem mechanicznego, gdyż albo nie prowadzi do polepszenia osiągów pojazdu, albo wręcz osiągi pogarsza. Przykładem może być instalacja sprzętu nagłaśniającego o bardzo dużej mocy, do zasilenia której potrzebna jest duża moc (której tym samym brak do celów napędu), lub różnych „dekoracji” zwiększających opór powietrza.
[color=green]Tuning Mechaniczny

/color] Tuning właściwy. Są to modyfikacje silnika, układu napędowego, paliwowego i podwozia pojazdu, dzięki którym osiąga się polepszenie parametrów technicznych i właściwości jezdnych. Modyfikacje układu napędowego i paliwowego mają na celu otrzymanie większej mocy, większego momentu napędowego, a dzięki temu osiągnięcie większych przyspieszeń i większej prędkości maksymalnej. Mogą to być na przykład:
wymiana gaźnika
zastosowanie filtra powietrza o obniżonym poziomie oporów przepływu powietrza
zmiana faz rozrządu
zastosowanie wysokoenergetycznych świec zapłonowych
planowanie głowicy celem podwyższenia stopnia sprężania
zastosowanie tłumika o obniżonym poziomie oporów przepływu spalin
polerowanie i prostowanie rur układu dolotowego i wylotowego
zamontowanie turbosprężarki
I to jest tuning, i Japonczycy debilami nie byli robiąc seryjne ospoilerowanie do mazd 323f bg czy Zender czy Postert, wiedzieli, że to nie będzie przesada, że nie zabolą takie zmiany, i wszystko pasowało do silnika. Tylko do dzisiejszej pory tzw spacerowicze na giełdzie myslą aaaaaa ma spoilery a ma 80 koni, bo dla nich się tylko liczy jak przed panienką ruszyc od remizy do chaty wójta w niedziele...