Rezerwa paliwa w BA
a ja nie rozumiem pewnej rzeczy w tym co piszecie, a mianowicie to czy te ok 8 litrów jest od momentu gdy zaczyna migać ta lampka od rezerwy czy gdy już ciągle świeci? bo migać to niekiedy może zacząć już w czasie jazdy na zakrętach ale mi to tylko raz sie zdarzyło bo u mnie to wskazówka ma bliżej do góry niż do dołu 
- Od: 12 mar 2005, 21:30
- Auto: 323F BA 1,5i '94 16V 4/DOHC
maciekkm , Jarson13 podczas następnej takiej sytuacji po prostu zatankujcie do pełna i zobaczycie ile wam wejdzie, nie zdziwiłbym się gdyby weszło 42-44l
A przypominam, że w BA bak ma pojemność 55l
Ja już kiedyś dość długo jeżdżąc na rezerwie wlałem chyba najwięcej coś w okolicach 49l
Tak rozbierałem, nie jest to specjalnie trudne, gdzieś tutaj na forum jest fotorelacja jak rozebrać deskę
Pozdro
maciekkm napisał(a):a powiedz mi rozbierales kiedys ten srodkowy panel od nadmuchow bo mam maly problem....
Tak rozbierałem, nie jest to specjalnie trudne, gdzieś tutaj na forum jest fotorelacja jak rozebrać deskę
Pozdro
Poznasz głupiego po postach jego

- Od: 23 sie 2006, 20:59
- Auto: Prelude BB9
michi rozebrac rozebralem,tylko gozej bylo ze zlozeniem poniewaz jest wiazka 4 kostek do podpiecia a ja znalazlem tylko 3 miejsca do wpiecia:zegarek,awaryjne i ogrzewanie tylnej szyby i jedna kostka mi zostala
prosze o pomoc najlepiej jakies foty do czego te kostki ida
Moja Madzia: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight= Komentujcie
Update str.1----> filmik 0-100km/h
0-100km/h 10,4s 1/4 mili 17,5s by G-TECH
- Od: 4 wrz 2007, 15:02
- Auto: Mazda 323f BA 1.5DOHC 1997r.
A nie jest to kostka do tego panelu sterowania nawiewami?? Jeśli nie to może być kostka do tego przycisku który jest zaślepiony. W Mazdach to normalka że często jest podciągnięta instalacja do wyposażenia którego nie ma jak np. kostki do podgrzewania foteli itd.
Sprawdź czy wszystko Ci w aucie działa, nawiewy itp. Jeśli tak to znaczy, że ta kostka ma być nie podpięta
Pozdro
Sprawdź czy wszystko Ci w aucie działa, nawiewy itp. Jeśli tak to znaczy, że ta kostka ma być nie podpięta
Pozdro

michi ten panel od sterowania nawiewami ma wypuszczone od dolu 2 kostki a ten zwoj jest u gory. wlasnie o dziwo wszystko dziala,no nic narazie bede tak jezdzil moze sie okaze ze cos nie dziala
dzieki za pomoc pozdrawiam
Moja Madzia: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight= Komentujcie
- Od: 4 wrz 2007, 15:02
- Auto: Mazda 323f BA 1.5DOHC 1997r.
do pełna
nie wiem czy to takie fajne hehe . chcialem zrobic inaczej poprostu wlać w kanister 5 literkow wrzucić do kufra i sprawdzić czy sie zapala ta kontrolka czy nie ale troche niedobrze jak sie bak opróżni do 0. jak nie ma lampki to troche kibel – ciekawe jakie maja a jakie nie? ja mam dość wypasioną wersje 4 szyby ,lusteka, klima, 2 poduchy, abs, nie chwalac sie oczywiście i z takich bajerkow nawet podswietlane zegary hehehehe to i 1 kontrolka od rezerwy powinna byc...
Aj Low Dis Kar *** MAZDA***
- Od: 20 maja 2008, 22:41
- Auto: Mazda Xedos 9 TA 2000r. 2.5 V6 KL
------------------
Mazda 3 2015r. 2.0 .
-----------------
Wcześniej...
Mazda * 323f * BA * '97 * 1,5
Jarson13 musi być i z tego co mi wiadomo w każdej wersji!! Problem w tym, że to nie jest kontrolka tylko pomarańczowa dioda w okolicach wskaźnika paliwa która zapala się dopiero po zejściu wskazówki do zera!

michi napisał(a):w każdej wersji!!
niestety nie;) złe zwyczaje mazdy np. z miaty;D która nie posiada takich bajerów<lol> zbedny wskazniki przeciez kazdy z Nas tankuje tylko i zawsze jezeli jest mniej niz pół zbiornika:P tak dbamy o nasze mazdy?!
praaaaaaaaaaaaaawdaaaaaaa?

moja z Kofu ma i musi miec kontrolke trzeba to sprawdzic:) nie mialem jeszcze okazji zalac mojej za wiecej niz 40zl heh ale dopiero kupilem i musze sie odkuc troche heh a tak w ogole Renowka 19 1,4 + gaz na sprzedaz jest chetny?
------------------
Mazda 3 2015r. 2.0 .
-----------------
Wcześniej...
moja jednak ma
ale wskazowka musi sie zatrzymac dopiero na kresce E lub nawet troszke nizej. a i mam duza kontrolke taka jak od poduszek, abs-u czy ladowania, wydajemi sie ze malutka dioda jest w wersji przed liftem. i moim zdaniem kazda mazda ma ta kontrolke tylko jak ktos widzi wsazowke na E to jedzie zatankowac -to moje zdanie.
------------------
Mazda 3 2015r. 2.0 .
-----------------
Wcześniej...
U mnie kontrolka zaczyna swiecic (czasem tylko miga) przed dolną kreską i kiedy tankuje do pelna wchodzi ok. 43 litry czyli wynikaloby ze zapas to jakies 12l. Jakis czas temu robilem trase Katowice-Wiedeń-Katowice .. z powrotem tankowalem dopiero w Polsce za Cieszynem.. Dlugo w Czechach jechalem na rezerwie,wiecej nie chcialem ryzykowac ale w sumie udalo sie przejechac 820 km 
- Od: 21 mar 2007, 16:30
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 16v 94r
okazalo sie ze po zapaleniu kontrolki rezerwy i przejechaniu na niej ok 10-15km do baku weszlo tylko 43 litry
i tu kolega "michi" mial racje-ale to niesprawiedliwe bo wy na slasku macie tansza wache o ok 30gr /l .heh. i jeszcze jedna sprawa odnosnie podswietlenia nawiewow otoz nie trzeba rozbierac calej deski wystarczy wyjac ten plastik panela srodkowego uwaga zeby nie polamac bo jest 1 srubka za popielniczka i wtedy mozna wydostac cale sterownie nawiewami i wymienic zaroweczki.
MR.Peter nie wiem jak to zrobiles? ja jadac z olsztyn-krakow-olsztyn zeszlem do 6,5l nie spieszac sie (klima tylko czasem). swoja droga odsprzedaj szyberdaszek koledze
MR.Peter nie wiem jak to zrobiles? ja jadac z olsztyn-krakow-olsztyn zeszlem do 6,5l nie spieszac sie (klima tylko czasem). swoja droga odsprzedaj szyberdaszek koledze
------------------
Mazda 3 2015r. 2.0 .
-----------------
Wcześniej...
rezerwa w 323C BA zapala się dużo wcześniej.
w trasie przejechałem na niej 130km i jak tankowałem do pełna to zatankowałem 50,5l a łącznie przejechane było 800km, wcale nie 90km/h bo wracałem z Mazur nocą
W mieście zapaliła mi sie raz przy 500km przejechanych, dojeździłem równo do 600km i zatankowałem 52 litry.
w trasie przejechałem na niej 130km i jak tankowałem do pełna to zatankowałem 50,5l a łącznie przejechane było 800km, wcale nie 90km/h bo wracałem z Mazur nocą
W mieście zapaliła mi sie raz przy 500km przejechanych, dojeździłem równo do 600km i zatankowałem 52 litry.
Ostatnio edytowano 4 lis 2008, 20:29 przez Borys, łącznie edytowano 1 raz
Więc wniosek nasuwa sie taki: -W trasie na rezerwie zrobi sie napewno 150 km +– (biorąc pod uwage ze rezerwy jest 12l,spalając 6l/100 km) to nawet troszke wiecej wyjdzie przy lekkim bucie:) – W miescie 100-130 (jak to bywa ze spalaniem w miescie na poziomie 9l-100km )
- Od: 21 mar 2007, 16:30
- Auto: Mazda 323f BA 1.5 16v 94r
BA mnie mruga nieraz jak jest pół centa nad E,ale to pewnie od zakrętów i nierównego terenu[rezerwy jest 8 l
-
vimian