Relacja z inauguracji Mazda Motor Poland
Relacja rzeczywiście super. A wersja Exclusive Plus to niemiecka TOP bez 18" co właściwie na Polskie drogi wydaje się rozsądne. Cena praktycznie taka sama jak TOP do tej pory. Szkoda tylko DYNAMIC'a, ale może wkrótce uzupełnią ofertę.
- Od: 27 maja 2008, 22:18
- Auto: Accord Tourer 2.0 Exe '08 VIII
I ja mam taką nadzieję, szczególnie w kwestii modelu 2.5 oraz skrzyni automatycznej, ale także innej tonacji wnętrza. Z tego co wiem, obecnie można takie wersje zamawiać indywidualnie.
Tak, przy okazji poznania kilku osób z teamu wymieniliśmy się informacjami o organizacji spotkań, kontaktami i deklaracjami
Myślę, że z czasem wszystko nabierze właściwego kształtu, tymczasem odebrałem wiele wyrazów uznania dla naszej działalności.
=> Relacja z imprezy na RoadLook.pl i film z palenia gumy MX-5
Xionc napisał(a):Globy, a rozmawiałeś coś o oficjalności naszego klubu?
Tak, przy okazji poznania kilku osób z teamu wymieniliśmy się informacjami o organizacji spotkań, kontaktami i deklaracjami
=> Relacja z imprezy na RoadLook.pl i film z palenia gumy MX-5
Winetou napisał(a):czy ja dobrze widzę, że nie będzie w sprzedaży w polsce MPS'a ?
a jest jeszcze produkowany?
odpowiedź brzmi NIE 
- Od: 24 cze 2006, 20:21
- Auto: Toyota Yaris Hybrid '19
...została jeszcze "trójka" i też dość zadałem identyczne pytanie, po którym głośno chlipnąłem i przetarłem w płaczliwym akcie powieki
Na szczęście mamy kilka takich żylet na forum!
Taki model przydałby choćby w ramach aktywnej promocji dynamizmu marki, powalczyłby zresztą przy szerszej kampanii dość skutecznie z Golfem GTI i Astrą OPC.
Taki model przydałby choćby w ramach aktywnej promocji dynamizmu marki, powalczyłby zresztą przy szerszej kampanii dość skutecznie z Golfem GTI i Astrą OPC.
nie ma co płakac nad rozlanym piwem, sa jeszcze nieautoryzowane salony 
Świetna relacja Globy, jak na prezesa przystało
Zaciekawił mnie ten standard skandynawski, co do opon 17" to jak najbardziej słusznie na polskie drogi, bardziej interesuje mnie ta dodatkowa izolacja. To by się z pewnością przydało.
Jest jeszcze jedna niewyjaśniona kwestia. Czy wspominano może o testach zderzeniowych? Wiadomo kiedy wyniki?
Zaciekawił mnie ten standard skandynawski, co do opon 17" to jak najbardziej słusznie na polskie drogi, bardziej interesuje mnie ta dodatkowa izolacja. To by się z pewnością przydało.
Jest jeszcze jedna niewyjaśniona kwestia. Czy wspominano może o testach zderzeniowych? Wiadomo kiedy wyniki?
Globy napisał(a):...Podkreślano także silną chęć promocji produktu w internecie jako najbardziej twórczym medium...
Właśnie trafiłem na interii na artykuł "Przede wszystkim Mazda 6" : http://motoryzacja.interia.pl/wydarzenie/mazda-w-polsce
Globy poprostu Ci szczerze i zdrowo zazdroszczę, że tam mogłeś być usmiech
Muszę powiedzieć, że świetnie opisałeś całe to wydarzenie. Ujęte pięknie i z nieukrywaną miłością do Mazdy. Również żartobliwie jak przy opisie swojego autka
Co do Mazdy 6. Widziałem ją ostatnio w salonie. Powiem tak: już daaawno nie zauroczył mnie tak nowy model jakiegoś samochodu. Bywa tak, że trzeba się trochę przyzwyczaić do czegoś nowego, jego linii czy wnętrza.
Tu było inaczej, wspaniała linia auta pełna dynamizmu, lampy i inne detale poprostu śliczne od pierwszego spojrzenia sprawiły, że chcę mieć to auto

Globy trzy pytania:
1. Jaka ocena słynnego ręcznego z prawej strony w 6-tce? Jak dla mnie po zajęciu miejsca za kierownicą nie robił on żadnej różnicy.
2. Zauważyłeś samodomykającą się klapę bagażnika w wersji 5-d ? Świetna sprawa. Szkoda, że w kombi tego nie dali :/
3. Czy dostałeś jakąś propozycję zawodowego zaangażowania w projekt:" Mazda w Polsce"? Sądzę, że mogliby coś zaproponować
Ostatnio edytowano 29 maja 2008, 14:49 przez Honestus, łącznie edytowano 1 raz
Wcześniej jeździłem: Nissan Sunny 1.4 `95, Toyota Yaris 1.0 `03,`04,`05, Renault Clio 1.5 DCI `06, VW Passat 1.9 TDI `03, Mazda 323F 1.5`96
- Od: 22 mar 2007, 21:59
- Auto: była 323f, BA, 1996,
była 6 GY MZR-CD 2003,
był Xedos 9, 2,5l 2001, automat
jest BMW 3 (E46), 2,0 diesel, 2001,polift, automat
Honestus napisał(a):Również żartobliwie jak przy opisie swojego autka
Dziękuję bardzo! Głównie w ten sposób do Niej podchodzę

Myślę, że nowa "szóstka" doskonale spełnia rolę następczyni poprzedniego, udanego modelu, a za rasowym wyglądem idą dopasowane doń własności jezdne. Ręczny jest świetnym rozwiązaniem ergonomicznym – nie jestem zwolennikiem przycisków, pedałów oraz dźwigni rodem z samolotu. Tutaj zaś zachowano jego najbardziej tradycyjną formę, która nie wadzi jednocześnie w komfortowej zmianie biegów (dźwignia poezja!) i korzystaniu z cup-holdera/schowka na telefon lub inne podręczne drobiazgi. Mam też słabość do pseudotytanowego lakieru, który zastosowano na konsoli środkowej, robi eleganckie wrażenie.
Niestety nie sprawdziłem bagażnika w wersji sedan i liftback, ale niebawem wybieram się do salonu
Fotka z szefostwem

Ostatnio edytowano 29 maja 2008, 18:39 przez Globy, łącznie edytowano 1 raz
relacja super i oczywiście foty super
fajna impreza, te autka z kamerkami wyglądają na świetne zabawki, chcę takie pod choinkę
i mx5
fajna impreza, te autka z kamerkami wyglądają na świetne zabawki, chcę takie pod choinkę
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
i mx5

tak trochę z innej beczki choć na temat czyli podejścia firmy Mazda do dbałości o jakość. Dzisiaj w Dzienniku jest artykuł o tym że Mazda niszczy w USA, w stanie Oregon nowe Mazdy o wartości ok 100 mln $, które miały kontakt z woda morską w trakcie transportu, robi to aby mieć 100% pewność że wadliwe egzemplarze nie dostaną się na rynek. Chodzi o to aby Mazda nie popsuła sobie opinii na amerykańskim rynku. Może ktoś czytał albo ma skan lub link ?
Na mnie zrobiło to niesamowite wrażenie
Na mnie zrobiło to niesamowite wrażenie
pozdrówka z Madziolką w tle
- Od: 1 kwi 2004, 11:38
- Auto: Została juz tylko Mazda2 1.4
dzięki za świetna relacje Globy
chodzi o katastrofę statku Cougar Ace, 4,703 mazd poszło na przemiał. wystarczy wbić do Google
http://www.auto-motor-i-sport.pl/wiadom ... -1972.html
artisan napisał(a):Może ktoś czytał albo ma skan lub link ?
chodzi o katastrofę statku Cougar Ace, 4,703 mazd poszło na przemiał. wystarczy wbić do Google
- Od: 6 wrz 2007, 17:25
- Auto: 2016 mazda6 2.5
Tutaj znajdziecie relację po angielsku => http://online.wsj.com/article/SB1209428 ... ide_today#
...i dluzsza historia (dzieki, tco_tm!) => http://www.wired.com/science/discoverie ... seacowboys
Sprawa dość znana w świecie moto-blogów – szczególnie, że po podobnej katastrofie kontenerów z nowymi BMW M3 i M5 producent zadeklarował ich remont i sprzedaż jako nowe
...i dluzsza historia (dzieki, tco_tm!) => http://www.wired.com/science/discoverie ... seacowboys
Sprawa dość znana w świecie moto-blogów – szczególnie, że po podobnej katastrofie kontenerów z nowymi BMW M3 i M5 producent zadeklarował ich remont i sprzedaż jako nowe
Globy napisał(a):szczególnie, że po podobnej katastrofie kontenerów z nowymi BMW M3 i M5 producent zadeklarował ich remont i sprzedaż jako nowe
co Premium to Premium

Wreszcie znalazłem chwilę by przeczytać sprawozdanie...
Zazdroszczę Ci, Globy, tej prestiżowej imprezy, sam chciałbym w takiej uczestniczyć... Mimo wszystko uważam że godnie reprezentowałeś Klub czego ja nie byłbym w stanie zrobić...
Dziękuję za relację i po jej przeczytaniu chcę powiedzieć tylko jedno...
W całej relacji najbardziej urzekł mnie sam koniec. Miałeś okazję oglądać najnowsze Mazdy, jeździć jedną z nich, rozmawiać z tyloma ludźmi którzy mogą zmienić sytuację Mazdy w Polsce... Mimo to niemalże można wyczuć to przywiązanie do swojej Madźki, tą radość jaką Ci daje gdy nią jeździsz. Właśnie to łączy samochody tej marki, niezależnie od wieku. I chyba właśnie to łączy miłośników aut spod znaczka diamentu czy sówki
– miłość do tych dzielnych, wiernych samochodów.
Żałuję jedynie że nie wszystkie znajdują mądrych właścicieli i potem trafiają na rynek gdy już są praktycznie szrotami... To smutne bo wymagają tak niewiele zachodu by utrzymać je w dobrej kondycji...
Dziękuję i pozdriawam!
Zazdroszczę Ci, Globy, tej prestiżowej imprezy, sam chciałbym w takiej uczestniczyć... Mimo wszystko uważam że godnie reprezentowałeś Klub czego ja nie byłbym w stanie zrobić...
Dziękuję za relację i po jej przeczytaniu chcę powiedzieć tylko jedno...
W całej relacji najbardziej urzekł mnie sam koniec. Miałeś okazję oglądać najnowsze Mazdy, jeździć jedną z nich, rozmawiać z tyloma ludźmi którzy mogą zmienić sytuację Mazdy w Polsce... Mimo to niemalże można wyczuć to przywiązanie do swojej Madźki, tą radość jaką Ci daje gdy nią jeździsz. Właśnie to łączy samochody tej marki, niezależnie od wieku. I chyba właśnie to łączy miłośników aut spod znaczka diamentu czy sówki
Żałuję jedynie że nie wszystkie znajdują mądrych właścicieli i potem trafiają na rynek gdy już są praktycznie szrotami... To smutne bo wymagają tak niewiele zachodu by utrzymać je w dobrej kondycji...
Dziękuję i pozdriawam!
Fakt ale samochody tez nie kiepawemagicadm napisał(a):Hostessy ładne
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Globy napisał(a):szczególnie, że po podobnej katastrofie kontenerów z nowymi BMW M3 i M5 producent zadeklarował ich remont i sprzedaż jako nowe
mam nadzieje, że to mrugnięcie okiem na końcu znaczy to co myślę? bo to co napisałeś nie jest prawdą