Za dużo oleju w śilniku czy moga byc jakies problemy
Strona 1 z 1
Witam po wymianie oleju nalali mi di xedosa 5,3 litra oleju a w instrukcji wyczytałem ze wchodzi 4 l i na bagnecie tez stan jest ponad full czy mogą być przez to jakieś problemy bo mam jakieś 1,5 litra za dozo oleju
Korbowody moga walic o lustro oleju oraz olej najprawdopodobniej wyleci Ci uszczelniaczami na wale.Najlepiej zlac nadmiar.
-
waldii
Bo to jest V6. Do 1.8 wchodzi 3,5 l z filtrem. Ja mam co prawda nowszy,, ale chyba ilośc oleju pozostała bez zmian.Pawlo75 napisał(a):Spore różnice ilości olejów w tych silnikach. U mnie do 1.8 zmieściły się 3l
- Od: 7 mar 2006, 18:03
- Auto: Mazda 626 GW 1,8i 98r. LPG SGI
Zlej jak najszybciej...usterki z powodu nadmiaru oleju:
1. Nagar na cylindrach
2. Dostawanie się oleju do komory spalania (nagar na świecach, zaworach)
3. Złe chłodzenie korbowodu
4. Wycieki z zmieringów
5. Zbyt wysokie ciśnienie w odmie co może spowodować wycieki przez uszczelki
To tak po krótce...co do nagaru to zbiera sie szybko i w następstwie powoduje problemy z uszczelnieniem komory spalania i nieprawidłowym filmem oleju co może spowodować zawieszanie sie pierscieni na tłokach.
1. Nagar na cylindrach
2. Dostawanie się oleju do komory spalania (nagar na świecach, zaworach)
3. Złe chłodzenie korbowodu
4. Wycieki z zmieringów
5. Zbyt wysokie ciśnienie w odmie co może spowodować wycieki przez uszczelki
To tak po krótce...co do nagaru to zbiera sie szybko i w następstwie powoduje problemy z uszczelnieniem komory spalania i nieprawidłowym filmem oleju co może spowodować zawieszanie sie pierscieni na tłokach.
Only japanise technik...
Strona 1 z 1