Swiatła w wersji amerykanskiej MAZDA 3

Dział przeznaczony do rozwiązywania wszelkich problemów dotyczących wyposażenia i karoserii. Nie zawiera elementów przenoszenia napędu.

Postprzez savage » 27 maja 2008, 18:47

Zastanawiam sie nad kupnem Mazdy 3, którą dzis oglądałam. Samochodzik cacko, tylko troche boje sie tej amerykanskiej wersji. Swiatla maja inne ustawienie – nie wiem zupelnie co z tym zrobic, no i brak tylnej lampy przeciwmgielnej. Samochód zarejestrowany juz, mimo roznicy miedzy amerykanskimi a europejskimi standardami przez sprzedawce.
Forumowicz

Od: 19 maja 2008, 00:00
Auto: mazda 3 2.0 BK USA

Postprzez Karwoś » 27 maja 2008, 20:26

Jeżeli masz z przodu swiatła mijania soczewkowe – to one już sa asymetryczne i spełniaja wszystkie normy. Z tyłu powinno być zrobione światło p/mgielne – bardzo łatwo to zrobić – oczywiście nie bede pisał tutaj jak bo się nie da – ale chodzi o to że z prawej strony w 1 z czerwonych świateł wsadza się żarówkę 2 włóknikową – najlepiej 5W21 – 5W podłączone będzie standardowo jako światło mijania a 21 pod oddzielny pstryczek – który będzie można zapalić tylko ze światłami mijania – jak bedzie to robił jakiś elektryk to zrobi to fachowo i bedą gasły po włączeniu świateł drogowych i po wyłączeniu mijania – prosta sprawa. – a dla elektryka jeszcze bardziej. A no i wiele razy słyszałem że to się nie da zrobić a u mnie i w mazdzie tak jest i wLancerze i Suzuki SX4 – i w każdym przypadku działa tak jak trzeba i nie trzeba było wieszać jakichs dodatkowych lamp – wysztko jest jak orginał – tylko jeden pstryczkek na desce rozdzielczej – a jak się człowiek uprze to kupuje orginalny przycisk w serwisie i nikt naewt nie pozna.
Liczy się bezpieczeństwo – a im więcej KM tym bezpieczniej :) Teraz niestety troche mniej :–(
www.goldwinggl1800.blogspot.com
Forumowicz

Od: 24 lut 2006, 20:01
Auto: Lancer 2.0 '04 AT