Ja znam jeden i wywarł na mnie dobre wrażenie.
Wszystkie problemy związane z automatyczną skrzynią biegów – 626/MX6 GE
Znam 2 albo 3 warsztaty w Bialym, dam Ci niedlugo namiary.
Witam,
Właśnie przed chwilą zadziało się coś dziwnego z moją skrzynią (automat).
Wyjechałem z domu i było OK. Zatrzymałem się na 5 min. przed przejazdem kolejowym, wrzuciłem na "luz" i czekam. Szlaban w górę, ja wajchę na "drive" a auto nic... stoi i nie chce ruszyć. Dopiero po włączeniu "O/D" jakoś się toczę do przodu. Co to może być?? Pozostałe biegi wydają się być w porządku.
Artur
Właśnie przed chwilą zadziało się coś dziwnego z moją skrzynią (automat).
Wyjechałem z domu i było OK. Zatrzymałem się na 5 min. przed przejazdem kolejowym, wrzuciłem na "luz" i czekam. Szlaban w górę, ja wajchę na "drive" a auto nic... stoi i nie chce ruszyć. Dopiero po włączeniu "O/D" jakoś się toczę do przodu. Co to może być?? Pozostałe biegi wydają się być w porządku.
Artur
- Od: 15 mar 2004, 06:51
- Auto: 626 (GE FS) 2.0i automat '96
Teraz to moze byc wszystko. Sprawdz dla pewnosci poziom oleju w skrzyni. Ogolnie stawiam na sprzeglo jazdy do przodu, bo jest to jedyny element, ktory pracuje na kazdym biegu poza wstecznym.
the right man in the wrong place...
tco_tm napisał(a):Teraz to moze byc wszystko. Sprawdz dla pewnosci poziom oleju w skrzyni. Ogolnie stawiam na sprzeglo jazdy do przodu, bo jest to jedyny element, ktory pracuje na kazdym biegu poza wstecznym.
Kiedyś pisałem o kodach błędów jakie odczytałem w serwisie Mazdy:
P1744 – blad elektrozaworu sprzegla konwertera (TCC), elektrozawor zaciety
P0136 – blad drugiej (za katalizatorem) sondy lambda, brak sygnalu
P0400 – blad zaworu recylkulacji spalin, blad przeplywu? (EGR)
P0741 – blad elektrozaworu sprzegla konwertera (TCC), elektrozwor nie zadzialal
Myślę, że to co się stało teraz jest następstwem tych błędów?
Na razie auto zatargałem do warsztatu i czekam "w niepewności" na info o kosztach naprawy. Może macie jakieś typy co do ceny takiej naprawy??
Pozdro
Art
- Od: 15 mar 2004, 06:51
- Auto: 626 (GE FS) 2.0i automat '96
Mam automat Mazde 626 CRONOS wchodza tylko dwa biegi i na pozostale nie chce wejsc a wczesniej sie slizgaky miedzy 2 a 3 co to moze byc? i ile to moze kosztowac
- Od: 22 gru 2004, 17:40
- Auto: mazda 626 2.5V6 cronos
Mam automat Mazde 626 CRONOS wchodza tylko dwa biegi i na pozostale nie chce wejsc a wczesniej sie slizgaly miedzy 2 a 3 co to moze byc? i ile to moze kosztowac
niestety co by to nie było to koszt naprawy (jeśli nie masz znajomego specjalisty od automatów) zaczyna sie od 2 tyś a kończy na 6 tyś i więcej, bo zawsze mechanik przy okazji wynajdzie coś jeszcze zużytego, a bez rozebrania skrzyni to też ci praktycznie żaden mechanik nie powie co padło – na poczatek – sadząc po ślizganiu masz napewno do wymiany tarczki (koszt wymiany samych tarczek z robocizną to około 1500 zł).
Ja to przeżyłem dwa lata temu na własnej skórze i niestety wybrałem opcje wymiany skrzyni na inną używaną z gwarancją w specjalistycznym warsztacie w Poznaniu koszt do 3 tyś zł – może być taniej jak się zostawi swoją skrzynię.
Ps.
a pali ci sie na desce rozdzielczej HOLD ?
Ja to przeżyłem dwa lata temu na własnej skórze i niestety wybrałem opcje wymiany skrzyni na inną używaną z gwarancją w specjalistycznym warsztacie w Poznaniu koszt do 3 tyś zł – może być taniej jak się zostawi swoją skrzynię.
Ps.
a pali ci sie na desce rozdzielczej HOLD ?
- Od: 15 paź 2011, 07:54
Redoo, masz skrzynie automatyczna do 2.5 (GF4A-EL) na sprzedaz? Robert, poszukaj w archiwum informacji o skrzyniach i naszych awariach – sa tam rozne scenariusze i opcje. Wspolczuje 

Mam pytanie na na desce miga mi caly czas napis HOLD czemu ?
Wlasnie z powodu awarii skrzyni biegow. Moze lepiej odstaw auto.
Globy napisał(a):Redoo, masz skrzynie automatyczna do 2.5 (GF4A-EL) na sprzedaz?
ni ja tylko moj znajomy zdachował madzie iteraz sprzedaje bo juz nic sie z nia innedo nie da zrobic ale igiełka jak cos to daje jeszcze rok gwarancji!!!!!
Śmierć Jezdzi Szybko!!!My Jezdzimy Jeszcze Szybciej:)
- Od: 29 cze 2004, 12:09
- Auto: Mazda 626 GE 2.0 16v.LPG.
Redoo ile chce za nia?