Mam pytanie odnośnie tylnej kanapy.
chciałbym wyprać jakoś tapicerke i zastanawiam się czy da sie jakoś zdjąć materiał z tej gąbki. Nie jestem przekonany czy jest to element rozbieralny więc zadaje pytanie czy ktoś juz takie cuda wyczyniał. jesli tak to bardzo bym prosił o wskazówki.
jeśli macie jakies lepsze pomysły na wypranie tylnej kanapy będę wdzięczny za rady.
pozdrawiam
Tapicerka w 323 BG tylna kanapa
Strona 1 z 1
Ja takie cuda już wyczyniałem, ale niestety bez powodzenia. Tapicerka na brzegach jest przymocowana za pomocą metalowych "oczek" i to dało się rozebrać, ale środek jest chyba przyklejony. Lepiej nie kombinuj, nie wiadomo czy da się to potem złożyć i czy po praniu tapicerka się nie rozleci.
W weekend ma być piękna pogoda, kup sobie Vanish 3w1 i upierz tradycyjnie, skutek całkiem niezły.
W weekend ma być piękna pogoda, kup sobie Vanish 3w1 i upierz tradycyjnie, skutek całkiem niezły.
W 323F BG nie jest nic przyklejone do siedzeń, tylko tak jak pisał Michel jest przymocowane za pomocą metalowych oczek, które trzeba rozcinać żeby zdjąć to poszycie.
Daj sobie z tym spokój, można to wyprać normalnie, zrobisz to sam lub możesz jechać do firmy która się tym zajmuje, najlepiej jakbyś sobie skołował tą maszyne do prania.
Daj sobie z tym spokój, można to wyprać normalnie, zrobisz to sam lub możesz jechać do firmy która się tym zajmuje, najlepiej jakbyś sobie skołował tą maszyne do prania.
- Od: 19 sty 2007, 10:20
- Auto: 323f BG 1,6
Michel napisał(a):kup sobie Vanish 3w1 i upierz tradycyjnie,
Dokładne tak.
Czyść samą pianą – nie na full mokro bo zostaną zacieki po schnięciu. Ja Vanishem odczyściłem 17 letnią tapicerę na cacy. Stężenie musi być mocne – gdzieś tak 5 razy więcej niż jest napisane na opakowaniu i gumowe rękawice na ręce. Tapicerka śliczna ale skóra z rąk mi 2 tygodnie schodziła

a czy ten vanish nie rozpuści gąbki ? o to sie najbardziej boje oraz tego ze woda wejdzie w gąbkę i nie bedzie chciala odparować. (tak mysle jeśli mam czyścić sposobem tradycyjnym to macie na myśli wcieranie detergentu w materiał???)
MÓJ WARSZTACIK DOBRYCH CEN :) www.mstechnik.dbv.pl
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
WWW.MSTECHNIK.DBV.PL
- Od: 10 gru 2003, 17:02
- Auto: M323BG, Rover 200si 1.4l 103HP
Wiesz co ja kiedyś zamoczyłem fotel kierowcy bo zapomniałem szyberu zamknąć na noc
przychodzę rano a tam kałuża
pootwierałem drzwi na oścież w garażu, postało parę godzin i wszystko było gites. tak że się nie przejmuj. oczywiście w miarę mozliwości nie przesadzaj z wodą
jak bocian i Blade napisali, staraj się myć pianą a nie wodą, i będzie dobrze.
Wiesz co ja kiedyś zamoczyłem fotel kierowcy bo zapomniałem szyberu zamknąć na noc
przychodzę rano a tam kałuża
pootwierałem drzwi na oścież w garażu, postało parę godzin i wszystko było gites. tak że się nie przejmuj. oczywiście w miarę mozliwości nie przesadzaj z wodą
jak bocian i Blade napisali, staraj się myć pianą a nie wodą, i będzie dobrze.
Strona 1 z 1