Mazda3 – Wycieraczka tył
1, 2
Witam
Tak jak w temacie, może to śmieszne ale nie wiem gdzie mogę dostać wycieraczki do madzi 3 na tył, allegro przeszukałem i nic, chyba, że przeoczyłem. Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny.
Dziękuje z góry
Pozdrawiam
temat poprawiłem, polecam regulamin na przyszłość
Tak jak w temacie, może to śmieszne ale nie wiem gdzie mogę dostać wycieraczki do madzi 3 na tył, allegro przeszukałem i nic, chyba, że przeoczyłem. Za każdą pomoc będę bardzo wdzięczny.
Dziękuje z góry
Pozdrawiam
temat poprawiłem, polecam regulamin na przyszłość
-
Sanczo
Z tego co pamietam wzrokowo z instrukcji, to w przypadku tylnej wycieraczki wymienia sie tylko ten gumowy pasek sciagajacy wode (ktory jest usztywniony bodajze kawalkiem metalu). Nie wiem czy uda sie dostac cos takiego na allegro, trzeba zapytac w aso.

- Od: 24 mar 2008, 16:07
- Auto: 3 MPS
Ja kupowałem same gumki MOTGUM w http://www.seewax.pl/. Oczywiście brałem trochę więcej akcesoriów by wysyłka nie dominowała w koszcie zamówienia (mają np. całoszklane żarówki WY21W czy W21/5W, których potrzebuje moje autko, a nie tak łatwo je kupić).
2B || !(2B) ? by mcbeth

- Od: 12 lut 2007, 14:29
- Auto: M6 GG1 MZR-CD 143KM '07 Active+ / Legacy 2.0R 165KM AT S-AWD '07
Tak, wymienia sie same piorko, trzeba wyciagnac metalowa szyne ze starego i wlozyc do nowego – niestety ciezko bedzie dostac takie piorko w normalnym sklepie, ja wymienialem je miesiac temu i nic takiego nie bylo, ale okazalo sie ze w prowadnice w tylnej wycieraczce pasuje uniwersalne piorko za 12 zł i smiga az milo 

- Od: 24 mar 2008, 16:07
- Auto: 3 MPS
Wracam do tematu.
Udało się znaleźć w końcu identyczne całe pióro wycieraczki jakie stosuje się do Mazdy3 na tył.
Jest to Bosch H351. Za nówkę sztukę dałem w Kielcach 26 PLN a patrząc na allegro kosztują 29 + wysyłka.
Jest to identyczna kształtem wycieraczka jak oryginał.
Udało się znaleźć w końcu identyczne całe pióro wycieraczki jakie stosuje się do Mazdy3 na tył.
Jest to Bosch H351. Za nówkę sztukę dałem w Kielcach 26 PLN a patrząc na allegro kosztują 29 + wysyłka.
Jest to identyczna kształtem wycieraczka jak oryginał.
Witajcie!
U mnie też przyszedł w końcu czas na wymianę tylnej wycieraczki. Kupiłem Boscha H351 i nie wiem odczepić (zdjąć) tą oryginalną? Pomóżcie proszę. Nie chcę czegoś połamać.
Jak na razie przełożyłem tylko gumkę z tym metalowym stelażem z nowego ramienia na stare i hula, jednak to rozwiązanie częściowo połowiczne.
U mnie też przyszedł w końcu czas na wymianę tylnej wycieraczki. Kupiłem Boscha H351 i nie wiem odczepić (zdjąć) tą oryginalną? Pomóżcie proszę. Nie chcę czegoś połamać.
Jak na razie przełożyłem tylko gumkę z tym metalowym stelażem z nowego ramienia na stare i hula, jednak to rozwiązanie częściowo połowiczne.
- Od: 11 kwi 2010, 13:49
- Auto: Mazda 3 HB BL Sport DiSi i-stop 2011/2012 2.0 Benzyna
Wymieniałem tylną wycieraczkę. Wymienia się całość, jest to element zespolony, tak jak koledzy pisali bosch robi taki element kupowałem ją w e-autoparts za jakies 23zł. pozdrawiam.
Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- Od: 5 lip 2010, 21:04
- Auto: Mazda 3 1,6 MZ-CD 2005 HB
hmm jesien idzie , macie racje, czas poszukac czegos nowego. Z checia wymienilbym tez natrysk na szybe ale ciezko go dostac poza ASO gdzie jest bezczelnie drogi
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Brunek napisał(a):Witajcie!
U mnie też przyszedł w końcu czas na wymianę tylnej wycieraczki. Kupiłem Boscha H351...
Myslalem ze bedzie spelniala dobrze swoje zadanie. Niestety zostawia smugi tak mniej wiecej w srodkowej czesci piora. Jest jakis sposob by temu zaradzic czy pozostaje jedynie sie przyzwyczaic

talk_about85 napisał(a):Niestety zostawia smugi tak mniej wiecej w srodkowej czesci piora. Jest jakis sposob by temu zaradzic czy pozostaje jedynie sie przyzwyczaic?
talk_about85 mi ostatnio zauważyłem także zaczeły mazać tak mniej więcej do połowy do końca ramienia. Jakie jest na to rozwiązanie? Zamówić w akcji promocyjnej do 28 lutego w ASO oryginalne. Ja dzisiaj odbieram komplet na przód oraz tył, z tego co pamiętam na tył kosztuje ok. 40 zł. Jak się zrobi cieplej to zmienię wycieraczki na oryginalne i będę testował. Oczywiście napiszę jak się sprawdzają, mam nadzieje, że lepiej niż Boschy, choć one wytrzymały całkiem długo (od sierpnia do lutego, bo ostatnio zauważyłem ich nie domagania).
- Od: 11 kwi 2010, 13:49
- Auto: Mazda 3 HB BL Sport DiSi i-stop 2011/2012 2.0 Benzyna
Brunek napisał(a):...one wytrzymały całkiem długo (od sierpnia do lutego, bo ostatnio zauważyłem ich nie domagania).
Moim zdaniem to nie jest nawet krotki czas. Moze sie nie znam ale niektorzy uzywaja wycieraczek przez kilka dobrych lat. Nie ma co uogolniac po prostu wszystko zalezy od stopnia zuzycia. W takim razie rozumiem ze skoro nie planuje zadnych extra zakupow to pozostaje sie przyzwyczaic do lekkich smug na tylnej szybie.
te Bosch H351 trzeba jakos rozbierać? Jak to to sie montuje
Przez miasto jak samoloteeeeeeem...
wyjmujesz starą, zakładasz nową, nie ma tu nic trudnego
- Od: 3 maja 2012, 12:08
- Auto: mazda 3 1,6 benz 2004
1, 2