Padnięty siłownik od centralnego. Pomocy!!
Strona 1 z 1
Witam wszystkich mazdowiczów. Od dwóch dni mam problem z zamykaniem i otwieraniem drzwi po stronie kierowcy. Przestało mi wybijać i wciągać wcisk od zamka. Jak go miącham ręcznie to chodzi lekko, czyli pewnie padł siłownik. Moje pytanie czy idzie jakoś to naprawić czy jest możliwość dostania takiego siłownika i za ile?
Mazda to my.
XsiX napisał(a):kup uniwersalny siłownik typu MASTER na allegro
koszt 12-20 zł
Ale szybka odpowiedź czekałem na odpowiedź minute. Dzięki. Czekam na kilka dodatkowych porad i biore się do roboty.
Mazda to my.
dodatkowe porady, hmm....
siłownik uniwersalny różni się kształtem od oryginalnego
tak więc do jego montażu będziesz musiał użyć wiertarki
oraz specjalnych listew montażowych które znajdziesz
w komplecie z zakupionym siłownikiem.
Przyda się także zaciskarka do końcówek, oraz końcówki
okrągłe żeńskie (z tego co pamiętam rozmiar 2.5),
końcówki męskie
powinny być razem z siłownikiem.
Gdyby nie to że tapicerkę mam na felerne kołeczki
z chęcią zdemontowałbym przednie drzwi i porobił fotki
siłownik uniwersalny różni się kształtem od oryginalnego
tak więc do jego montażu będziesz musiał użyć wiertarki
oraz specjalnych listew montażowych które znajdziesz
w komplecie z zakupionym siłownikiem.
Przyda się także zaciskarka do końcówek, oraz końcówki
okrągłe żeńskie (z tego co pamiętam rozmiar 2.5),
końcówki męskie

Gdyby nie to że tapicerkę mam na felerne kołeczki
z chęcią zdemontowałbym przednie drzwi i porobił fotki
Hej, jeśli się jeszcze nie zdecydowałeś na zakup i montaż to polecam zakład "Effect" pana Adama Nitki we Wrocławiu, al. Wiśniowa 43, tel (071) 337-26-26.
Jakieś parę miesięcy u niego robiłem to. Nie jest to banalna robótka typu wkręć- wykręć, choć nie przeczę że można to zrobić samemu. Zakup na miejscu i wymiana siłownika kosztowała mnie ok 80 zł. Możesz zadzwonić i zapytać. Widzę, że nie masz dalego do Wrocławia, może będzie ci tam kiedyś po drodze. Koleś zajmuje się ogólnie zabezpieczeniami aut (blokady, alarmy,GPS). Profesjonalnie i niedrogo. Polecam.
Jakieś parę miesięcy u niego robiłem to. Nie jest to banalna robótka typu wkręć- wykręć, choć nie przeczę że można to zrobić samemu. Zakup na miejscu i wymiana siłownika kosztowała mnie ok 80 zł. Możesz zadzwonić i zapytać. Widzę, że nie masz dalego do Wrocławia, może będzie ci tam kiedyś po drodze. Koleś zajmuje się ogólnie zabezpieczeniami aut (blokady, alarmy,GPS). Profesjonalnie i niedrogo. Polecam.
-
Kobi
Wymiana siłownika zajęła mi okolo 20 minut. Koszt zakupu około 30zł Robota to zdjęcie boczków, rozkręcenie (ciężki dostęp – przynajmniej w GD do jednej śrubki) + podłączenie paru kabelków. Siłownik jest identyczny z tym jaki miałem, więc idealnie pasował do otworów w drzwiach (wziąłem stary na pokaz do sklepu) i odpadła wiertarka.
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
Kobi napisał(a):Hej, jeśli się jeszcze nie zdecydowałeś na zakup i montaż to polecam zakład "Effect" pana Adama Nitki we Wrocławiu, al. Wiśniowa 43, tel (071) 337-26-26.
Dzięki za pomoc na Wiśniowej chodziłem do technikum także teren znam dobrze. Jak będe miał okazje to podjade. Jeszcze raz wielkie dzięki.
Mazda to my.
Strona 1 z 1