Mazda 323 BJ
koszty nie sa az takie zle z tego co patrzylem po cenie czesci, wiec sie nie zastanawiaj i bierz mazde i pamietaj opel to zlo 

Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Nic tak nie drażni kobiety jak....................................wszystko
- Od: 31 paź 2007, 22:54
- Auto: Sirion 1.3 s
Fiat Panda 1.1
Mam Mazdę 323F BJ 1.6 z 2001roku (od nowości) niestety nie mają rozrządu na łańcuchu. Prawdopodobnie tylko Mazdy3 je posiadają (tak przynjamniej gdzieś przeczytałem). Blacha Mazdy 323F BJ jest dość dobrze ocynkowana, odpukać jak narazie nie mam żadnych oznak ,ognisk korozji np. przy nadkolach, słupkach (dość często Mazdy 626 GF z lat 1997-2002 mają tą przypadłość)
czy warto? ja eksploatuję już ponad 7 lat moją 323-kę i nie zamierzam jej się narazie pozbywać, wersje po 2002 roku przeszły jeszcze jeden mały lifting: inne tylne światła podobne do tych z wersji amerykańskiej protage5 , przednie z czarnym wkładem (też po 2002) wnętrze posiada lepsze i nowocześniejsze obicie tapicerskie i chyba kierownica jest trójramienna z logo mazdy (ale to były chyba wersje Dynamic czy active o ile dobrze pamiętam). Jeżeli masz okazję to kupuj tą mazdę nie bedzięsz żałować a posłuży Tobie jeszcze kilka ładnych latek.
pozdr. w razie innych pytań proszę pytać
czy warto? ja eksploatuję już ponad 7 lat moją 323-kę i nie zamierzam jej się narazie pozbywać, wersje po 2002 roku przeszły jeszcze jeden mały lifting: inne tylne światła podobne do tych z wersji amerykańskiej protage5 , przednie z czarnym wkładem (też po 2002) wnętrze posiada lepsze i nowocześniejsze obicie tapicerskie i chyba kierownica jest trójramienna z logo mazdy (ale to były chyba wersje Dynamic czy active o ile dobrze pamiętam). Jeżeli masz okazję to kupuj tą mazdę nie bedzięsz żałować a posłuży Tobie jeszcze kilka ładnych latek.
pozdr. w razie innych pytań proszę pytać

- Od: 9 kwi 2005, 21:00
- Auto: Mazda 3 BL 1.6 2013; Mazda 3 BL 2.0 Disi 2012;
była;Mazda3 1.6 Active 2006 & Mazda3 2.0 Sport 2009
323F BJ 2.0 FS Sportive '01
powiem tak osobiście miałem volvo v40,sprzedałem i właśnie spodobała mi się mazda 323F , z volvo byłem zadowolony ale rocznik 97 więc wiadomo ,a mazdę mam juz nagraną rok 2003,z tego co szukałem w necie to części są nawet tańsze niż ma volvo,dlatego pytam jaki zachowuje sie mazda na drodze i następne pytanie czy w razie jakiś zakupów części zamiennych do kogo można sie udać,czy można przez neta zakupić pozdrawiam
- Od: 17 maja 2008, 08:43
- Auto: mazda 323F BJ 1,6 16v rok 2003
witam mam pytanie ,prosze mi powiedzieć w czym jest różnica w modelach 2002-2003,bo nie kumam oglądałem ma niemieckiej stronie auta i tam są z lampami czerwonymi a po środku biały pasek,i tu ciekawostka dla mnie to jest rok 2003, inne auto z roku 2002 ma te nowe lampy i nawet radio CD i białe zegary,a z 2003 czarne zegary
I z innej beczki mam pytanko co to jest za korek na chłodnicy taki żółty
I z innej beczki mam pytanko co to jest za korek na chłodnicy taki żółty
markus12 napisał(a):co to jest za korek na chłodnicy taki żółty
No skoro korek na chłodnicy...to pewnie służy do wlewania cieczy chłodzącej do układu chłodzenia
Poprzednio: Mazda 323f BJ 2.0 DiTD 90hk 99r
Mazda 626 GW 2.0 DiTD 101hk 2000r
Czarny Fiat Punto I 1,1 SPI, LPG, 55KM :D
- Od: 6 gru 2007, 11:29
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 MZR-CD 121hp 02r 298kkm
Peugeot 407 SW 1.6 Hdi
Citroen Saxo Electrique 03
markus12 napisał(a):prosze mi powiedzieć w czym jest różnica w modelach 2002-2003,bo nie kumam oglądałem ma niemieckiej stronie auta i tam są z lampami czerwonymi a po środku biały pasek,i tu ciekawostka dla mnie to jest rok 2003, inne auto z roku 2002 ma te nowe lampy i nawet radio CD
Witam!W czerwcu 2002r. Mazda 323F (BJ) przeszła drugi lekki face lifting i zostały zmienione [jakie?] lampy – dokładnie kierunkowskazy, światło cofania i przeciw mgielne na okrągłe.Przed liftingiem kierunkowskazy były prostokątne.Fabryczne radio było montowane w lepszej wersji wyposażenia a reszta to tak jak napisał gerz50 na poprzedniej stronie.
Diagnostyka komputerowa vcds: audi, vw, skoda, seat. Kołobrzeg i okolice, Świdwin i okolice.
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
RF2A
Kiedyś będzie M 3 może M 6
Jak raz kupisz Mazdę to już nigdy nie zamienisz jej na inną markę
Mogę polecić dobrego mechanika z Redła (okolice Świdwina i Połczyna Zdroju) oraz z Piły
Szafran napisał(a): kiepska widoczność do tyłu
tu sie nie zgodze chyba ze masz wersje sedan
Szafran napisał(a):bagażnik jak na wygląd i klasę auta uważam za obszerny
bagaznik wiekszy od wspomnianego przez Ciebie golfa plus minus o 30 l i do tego przesuwana kanapa
Szafran napisał(a):Golfy, Focusy i Astry, których pełno na naszych drogach – nie wyróżniają się ani wyglądem, ani wyposażeniem. Mazda jest oryginalna, ma bardzo sportowy charakter
przez to wlasnie chcialem kupic moja BJ, wyglada dla mnie jak milion zlotych mimo ze nie jest w super stanie zewnetrznym ale nie wyglada jak setki tysiecy kompaktow z niemiec i wzrok ludzi jak sie podjezdza przeciez juz nie mlodym samochodem (przynajmniej w moim przypadku tak jest
Gratki za zakup jedynej slusznej wersji 323 niech dobrze powozi
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jestem spokojnym, skromnym i dobrym człowiekiem. Po prostu nie każdy zasługuje na to, by mnie takiego oglądać.
Fiat Panda 1.1
pytam odnośnie tego korka bo pierwszy raz takie coś widze w aucie,to znaczy ze zbiornik plastykowy służy do czego? skoro wlewa sie bezpośrednio do chłodnicy,jak to jest rozwiązane odnośnie ile trzeba wlać płynu zeby nie było za dużo a na plastyku jest zwykły korek z odpowietrzeniem nie zakręcany,nie ma tam ciśnienia? pozdrawiam
plastikowy zbiornik sluzy do wyrownywania poziomu plynu w ukladzie, jest tam zaznaczony gorny i dolny dopuszczalny poziom. najpierw wlewasz do chlodnicy pewna ilosc, pozniej uzupelniasz przez zbiornik wyrownawczy patrzac na poziom miedzy dwoma kreskami
Fiat Panda 1.1
A mnie w BJ denerwuje dziwnie pracująca klimatyzacja.
Sprężarka włącza i wyłącza sie co jakieś 3-4 s i czuć wtedy ubytek mocy , jakbym dodawał i odejmował gazu.
Naprawde mnie to czasem mocno denerwuje.
I jeszcze jedno: mogła by lepiej jechać na zimnym siilniku.
Sprężarka włącza i wyłącza sie co jakieś 3-4 s i czuć wtedy ubytek mocy , jakbym dodawał i odejmował gazu.
Naprawde mnie to czasem mocno denerwuje.
I jeszcze jedno: mogła by lepiej jechać na zimnym siilniku.
Kiedyś będzie MAZDA 6 – oczywiście diesel
- Od: 31 lip 2007, 21:01
- Auto: Skoda Octavia II TDI,105PS,2008r.
lukaszp napisał(a):mogła by lepiej jechać na zimnym siilniku
No to niestety da się odczuć...ale całe szczęście już po 3km robi się ciepły. Co do dziwnej pracy klimy, to nie zauważyłem tego u siebie, ale ubytek mocy niestety czuć, głównie podczas ruszania, trzeba po prostu mocniej gaz wcisnąć niż zwykle ;p dlatego przed ruszeniem ze świateł czasem klimę wyłączam ;p
Poprzednio: Mazda 323f BJ 2.0 DiTD 90hk 99r
- Od: 6 gru 2007, 11:29
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 MZR-CD 121hp 02r 298kkm
Peugeot 407 SW 1.6 Hdi
Citroen Saxo Electrique 03
witam mam jeszcze jedno pytanko do szanownych kolegów ,czy zawieszenie w mazdach z roku 2002-2003 są solidne czy awaryjne ,co najwięcej siada w nich na naszych drogach beznadziejnych,czy części są drogie w razie jakieś awarji
jeszcze jedno ile kosztuje u was rozrząd do mazdy 1,6 16v rok 2003?
Czy belka tylna skrętna jest?
jeszcze jedno ile kosztuje u was rozrząd do mazdy 1,6 16v rok 2003?
Czy belka tylna skrętna jest?