Podstawa systemu sa glosniki firmy Powerbass L-6C oraz wzmacniacz Sony o mocy 4x75W RMS
Dodatkowo aby osiagnac lepszy efekt wytlumilem drzwi sztywnymi matami Bolla (na kazde drzwi potrzeba 5-6 szt 25x50cm) oraz "dekarka zakupiana w Leroy Merlin (rolka 0.3x10m, troche jeszcze zostalo).
Maty to arkusze 25x50cm w taka ukosna kratke, a dekarka wyglada tak:

Po demontazu osprzetu drzwi nakleilem sztywne maty na blachy poszycia drzwi, swietnie usztywniaja cienka w mazdzie blache (jak sie leje strumieniem wody podczas mycia po aucie to na tylnych nie wytlumionych drzwiach slychac jakby "kon lal na blache" a po przednich jakbysmy lali po betonie

nastepnie na twarde maty nakleilem 2 warstwy dekarki:

Kolejna czynnoscia byla wymiana przewodow glosnikowych na 2x2.5mm2, jest z tym troche gimnastyki ale da sie je przewlec przez zlaczke:

Pozniej montaz osprzetu, panela mdf zmieniajacego otwor 5x7" na okragly pod glosniki 165cm, do panela przykrecilem od spodu odzyskany z oryginalnych glosnikow daszek okapowy glosnika oraz uszczelnienie calosci dekarka:

Montaz glosnikow:

Nastepnie wycialem w tapicerce otwor aby wstawic siatke od glosnikow polepszajac powierzchnie wylotu dzwieku z midbassa:

Tak wygladaja drzwi z glosnikami po zlozeniu calosci:

Pora na tweetery, na forach wyczytalem ze najlepiej jak sa zamontowane na wysokosci uszu, wiec postanowilem zamontowac je w slupkach. Wybralem prosta metode wyciecia otworu i zalozenia tam glosnika, nie podobaja mi sie zbytnio uwypuklane panele robione w profesjonalnych instalacjach car audio, glosniki zmiescily sie idealnie:

Pozamontowaniu podlaczylem najpierw pod radio i ..... zalamalem sie, gralo to duzo gorzej niz oryginalne glosniki

Po zamontowaniu wzmaka (kupilem specjalnie model z wejsciami po wysokiej czyli sygnal idzie z glosnikow gdyz moje radio nie posiada wyjsc RCA), wyregulowaniu filtrow w koncu sprzet zagral jak nalezy, efekt jest super, mocny, gleboki bas, koledzy odsluchujacy sprzet na poczatku nie wiezyli ze nie ma malego subka w bagazniku.
Glosniki podlaczone tylko do dwoch kanalow, moc we wzmacniaczu jest ustawiona na minimum i calosc gra wysmienicie.
W przyszlosci jak mi zacznie basu brakowac (wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia) pomysle o jakiejs skrzyni w bagazniku
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)