Mazdy i złodzieje...
Strona 1 z 1
Przeglądałem sobie dziś stronki ze statystykami na temat najczęściej kradzionych aut w Polsce. O dziwo w żadnej z nich nie wystąpiła Mazda. Czy tak jest faktycznie, że złodzieje nie lubią japońców? 

-
Gość
Mazdy za bardzo kopcą przez co zwracają na siebie za dużą uwagę i ciężko niezauważonym przemknąć do dziupli 

michaszek napisał(a):Przeglądałem sobie dziś stronki ze statystykami na temat najczęściej kradzionych aut w Polsce. O dziwo w żadnej z nich nie wystąpiła Mazda.
to sie zmienia niestety, masz nieaktualne statystyki
a przekonasz sie jak tylko pojdziesz ubezpieczyc mazde, przynajmniej w hestii ,ale mysle ze w innych
ubezpieczalniach tez sie zmieni,
przedluzalem ubezpieczenie w tym tygodniu ,wiec info 100% pewne i kwota troszke wyzsza ,
- Od: 29 maja 2005, 23:38
- Auto: rozne
Potwierdzam, że Mazda jest w wyższej stawce ale nie wiem czy ma to odzwierciedlenie w statystykach.
Przede wszystkim trzeba by stworzyć statystykę aut skradzionych w stosunku do obecnych na rynku bo Passat niby dzierży palmę pierwszeństwa ale też nie mało tego jeździ. Siłą rzeczy będzie więcej kradzieży.
Przede wszystkim trzeba by stworzyć statystykę aut skradzionych w stosunku do obecnych na rynku bo Passat niby dzierży palmę pierwszeństwa ale też nie mało tego jeździ. Siłą rzeczy będzie więcej kradzieży.
Dokladnie, zalezy od przypadku – aczkolwiek wplyw na mnoznik stawki (czy jak to sie nazywa...) maja tez koszta serwisowania w razie uszkodzenia, a te w przypadku naszych aut nie sa najnizsze
Racja, aczkolwiek wystarczy wziac pierwsze lepsze statystyki, by dostrzec, ze liczebnosc danego modelu na ulicy nie pokrywa sie czesto z jego osiagnieciami sprzedazowymi na rynku. Polski rynek zreszta wychodzi obecnie z kryzysu, a czesc kradziezy nosi znamiona miedzykrajowe.
domin1979 napisał(a):Przede wszystkim trzeba by stworzyć statystykę aut skradzionych w stosunku do obecnych na rynku bo Passat niby dzierży palmę pierwszeństwa ale też nie mało tego jeździ. Siłą rzeczy będzie więcej kradzieży.
Racja, aczkolwiek wystarczy wziac pierwsze lepsze statystyki, by dostrzec, ze liczebnosc danego modelu na ulicy nie pokrywa sie czesto z jego osiagnieciami sprzedazowymi na rynku. Polski rynek zreszta wychodzi obecnie z kryzysu, a czesc kradziezy nosi znamiona miedzykrajowe.
To by się zgadzało, stąd wyższa stawka przy AC. Raczej ciężko mi uwierzyć, że chodzi o kradzieże w przypadku Mazdy.Globy napisał(a):wplyw na mnoznik stawki (czy jak to sie nazywa...) maja tez koszta serwisowania w razie uszkodzenia
M6 GG MZR-CD 136KM
domin1979 napisał(a):To by się zgadzało, stąd wyższa stawka przy AC. Raczej ciężko mi uwierzyć, że chodzi o kradzieże w przypadku Mazdy.
Kilka razy na forum było info, że skradziono taką furę
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
To nie znaczy, że ubezpieczyciele dlatego mają wysokie stawiki bo takie były zanim się zrobił boom na M6.brii napisał(a):domin1979 napisał:
To by się zgadzało, stąd wyższa stawka przy AC. Raczej ciężko mi uwierzyć, że chodzi o kradzieże w przypadku Mazdy.
Kilka razy na forum było info, że skradziono taką furę
Dobrze, ze moja furka stoi w garazu w domu, bo gdybym trzymal autko na parkingu jakims, to chyba ciagle bym siedzial w oknie i obserwowal czy zadna menda sie nie kreci w poblizu...
-
Gość
Strona 1 z 1