.....wiec zapytaj Tomka , podobno jest taka opcja, w moim modelu komp pokazuje tylko status bez mozliwosci ustawienia ON-OFF.Myjk napisał(a):Ale chodziło mi o wyłączenie własnymi ręcami, z poziomu trip komputera
Ukryte opcje komputera "trip computer" i jego obsługa – wykaz na str.1.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
tak czytam o tej poprawie dokladnosci spalania pokazywanego przez kompa i sie zastanawiam, teraz pokazuje mi 10l/100, jazda miejska, moze lepiej nie zmieniac tego bo sie zalame spalaniem
chyba ze dac -15
chyba ze dac -15

Moje spalanie wyniosło ostatnio 6,1 i komputer pokazał 6,1. Nie mam co zmieniać.
Wolałbym wyłączyć pikanie przycisków na radiu (starsze modele chyba miały tę opcję a u mnie nie znalazłem jej).
Wolałbym wyłączyć pikanie przycisków na radiu (starsze modele chyba miały tę opcję a u mnie nie znalazłem jej).
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
z przyczyn niezależnych bardzo ograniczony w dostępie – :(
Przytrzymaj seek track (strzałka do góry) i chyba numer 4, po piknięciu dźwięki ustanąWolałbym wyłączyć pikanie przycisków na radiu (starsze modele chyba miały tę opcję a u mnie nie znalazłem jej).
xANDy napisał(a):Wolałbym wyłączyć pikanie przycisków na radiu (starsze modele chyba miały tę opcję a u mnie nie znalazłem jej).
Bo ta opcja jest akurat w ustawieniach radia, zaraz po treblach.
Pozdor Myjk
Myjk napisał(a):Bo ta opcja jest akurat w ustawieniach radia, zaraz po treblach.
Myjk – weź poprawkę na to że masz auto po lifcie
Nie bez różnicy jest chyba również BOSE – nieBOSE.
Tak – na przykład w RX-8 z 2003 r.Myjk napisał(a):Bo ta opcja jest akurat w ustawieniach radia, zaraz po treblach.
W mojej nie ma tego (niestety).
Nie działa.domin1979 napisał(a):Przytrzymaj seek track (strzałka do góry) i chyba numer 4, po piknięciu dźwięki ustaną
Jeśli masz pytanie o cokolwiek to najpierw poszukaj TUTAJ (PORADNIK) – pewnie ktoś już zadał to pytanie i odpowiedzi są już gotowe.
xANDy napisał(a):domin1979 napisał:
Przytrzymaj seek track (strzałka do góry) i chyba numer 4, po piknięciu dźwięki ustaną
Nie działa.
System Audio OFF, wciskamy i przytrzymujemy SEEK DOWN i jednocześnie kalwisz z nr 5 na kilka sekund.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Pawko_6 napisał(a):System Audio OFF, wciskamy i przytrzymujemy SEEK DOWN i jednocześnie kalwisz z nr 5 na kilka sekund
TERAZ DZIAŁA! nareszcie!
Ważne jest to pierwsze – Audio OFF!
Czesc wszystkim.Czytalem calego tego posta. Ja mam taki problem z wyswietlaniem. Pojechalem do serwisu mazdy w uk po recalls ktore poprzedni wlasciciel nie zrobil.przede wszystkim rdza na nadkolach.(tu moze nie na temat ale zrobili zdjecia i wysylaja po zgode.Recall byl 2 lata temu wiec troche mi zaczelo brac nadkola. Zobaczymy jaki bedzie werdykt. Spory koszt dla nich!!)
Co do wyswietlania.Podejzewam,ze robili mi jakies testy i sprawdzenia.teraz zaczal mi zawyzac.Wczesniej pokazywal miedzy 9 a 10 litrow na 100 mil teraz 12..Rowniez remining nie pokazuje zadnych cyfr...Jade do nich po korekte. Czy ktos moze wie dlaczego nie pokazuje remining?
Pozdrawiam
Co do wyswietlania.Podejzewam,ze robili mi jakies testy i sprawdzenia.teraz zaczal mi zawyzac.Wczesniej pokazywal miedzy 9 a 10 litrow na 100 mil teraz 12..Rowniez remining nie pokazuje zadnych cyfr...Jade do nich po korekte. Czy ktos moze wie dlaczego nie pokazuje remining?
Pozdrawiam
- Od: 12 maja 2008, 22:20
- Auto: Mazda cx7 2.2 2010
muzyk napisał(a):Czy ktos moze wie dlaczego nie pokazuje remining?
Musisz przejechać ok 60mil.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02