Luki1010 napisał(a):Prawdę mówiąc to ani z rolki ani z kreski nie pojechaliśmy równo, bo pecha mieliśmy do zamulatorów
Ale przyznam, że dość dzielnie wlaczyła twoja KL'ka
dzielnie moze i ciagnie ale nie przy KLZE

:P:P
Luki1010 napisał(a):noucamp napisał:
Ja wyciskalem siódme poty z KLki no a ZE z Extrimem jeszcze na pokladzie poprostu odjerzdza.
No Xtreme3 ma niestety ciężkie dupsko i ni jak nie ma sposobu zeby sie pozbyć zbędnego balastu. Może ktoś ma jakiś patent?
teoretycznie ma... ale nie chce wiedziec co by bylo gdyby go nie bylo... lub zeby jechal u mnie w aucie

Luki1010 napisał(a):Zapomniałeś dodać, że tego samego wieczoru przesiadłeś się w klillera rodem z Italii i z rolowanego poległem
no tak... nie chcialem Ci siary robic

:P
qbass napisał(a):MX-6 KL vs. BMW 5 E39 2.5 TDS Automat
Nawet nie miał po co podjeżdżac...
jak to nie... zrobić sobie siare
a propo BMW to mam przed soba gazete GT streer & style i na stronce 46-48 jest opisane spoty w tokyo i podam cytat ktory mnie strasznie rozbawił
"...Kiedy podjeżdzasz na kameralny zlot ekstremanlym Nissanem R34 GT-R i kultową wszerz i wzdłuż Corollą AE86, respekt rosnie w sposób znaczny... . ... Najlepszy był jednak moment pojawienia sie w umowionym miejscu.
W Polsce na takim spocie czekałoby na nas kikla starszych BMW lub nowszych Opli, ale w Tokyo.. na pierwszym planie stoi 6 nieprzecietnie zmodyfikowanych Lamborgini. Oprócz rzędu wysunientych Lambo, pełno jest nissanow 200SX S15, S14, Skayline'ów i 350Z'tek..."
Czyżby mała szydaera z niemieckich pojazdów ?:>