Komputery – kupno/gry/opinie/pytania/internet
To nie miejsce na takie anonse – proszę moderatora o przeniesienie...
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Winetou napisał(a):A jakie są z tego oszczędności przy długoterminowym stosowaniu systemu ?
A po co się w to wogóle ładować?
Trusted computing – Yes or No?
nemi napisał(a):dobra "informatyki" – co Wy na to?
Prawy przycisk na ikonkę Mój komputer >>> Właściwości >>> Zakładka Zaawansowane >>> Wydajność i kliknij Ustawienia i Użyj cieni dla etykiet ikon.
Ostatnio edytowano 11 maja 2008, 20:05 przez Winetou, łącznie edytowano 1 raz
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
brii napisał(a):A po co się w to wogóle ładować?
po to:
1. Ujednolicenie środowiska w firmie.
2. Uproszczenie logowania do wszystkich aplikacji za pomocą 1 hasła.
3. Minimalizacja kosztów wymiany sprzętu (komputer jest tylko terminalem).
4. Minimalizacja kosztów obsługi informatycznej.
5. Zwiększenie bezpieczeństwa danych.
Wymieniać można w nieskończoność. Niestety – Mazda 6 MPS oferuje dużo większą moc, bezpiczeństwo, systemy podwyższania komfortu itd od najmocniejszego MX-3 – ale kosztuje też odpowiednio więcej. I w tym momencie Twoje pytanie można by porównać do pytania "Po co kupować MPS'a, skoro jest MX-3".

Winetou napisał(a):nemi napisał(a):dobra "informatyki" – co Wy na to?
Prawy przycisk na ikonkę Mój komputer >>> Właściwości >>> Zakładka Zaawansowane >>> Wydajność i kliknij Ustawienia i Użyj cieni dla etykiet ikon.
Już to robiłem – nic nie daje.
nemi napisał(a):Już to robiłem – nic nie daje.
Napewno? Tak mnie zaskoczyłeś, że aż sprawdziłemu siebie:
"Użyj cieni dla etykiet ikon" musi być zaznaczone i te tło znika.
- Od: 16 paź 2007, 11:37
- Auto: Nissan Primera '00 1,8
nemi napisał(a):Już to robiłem – nic nie daje.
w takim razie spróbowałbym:
1. przeskanować kompa jakimś dobrym antywirem
2. we właściwościach ekranu wybrać jakąś domyślną kompozycję (wykluczymy w tym momencie kwestię namieszania w ustawieniach).
3. start --> uruchom --gpedit.msc --> konfiguracja użytkownika --> szablony administracyjne --> pulpit i tam przejrzeć czy nie jest gdzies nagrzebane

Sprawa zaczęła się tak: pisałem w wordzie, zrobiłem print screena i wpadłem na pomysł, że może zrobię ctrl+C i wkleję sobie tego screena na pulpit. Zahuczało, zaszumiało, zrobiły się takie ikony o coś tam mnie spytał, nacisnąłem "Nie" i tak mi już zostało
dawno
dawno
Nie mam czegoś takiego (XP HE).
Mam – może po restarcie będą nowe ustawienia
. W pracy mam to samo 
Winetou napisał(a):przeskanować kompa jakimś dobrym antywirem
dawno
Winetou napisał(a):we właściwościach ekranu wybrać jakąś domyślną kompozycję (wykluczymy w tym momencie kwestię namieszania w ustawieniach)
dawno
Winetou napisał(a):start --> uruchom --gpedit.msc --> konfiguracja użytkownika --> szablony administracyjne --> pulpit i tam przejrzeć czy nie jest gdzies nagrzebane
Nie mam czegoś takiego (XP HE).
mariofrost napisał(a):"Użyj cieni dla etykiet ikon" musi być zaznaczone i te tło znika.
Mam – może po restarcie będą nowe ustawienia

nemi napisał(a):Nie mam czegoś takiego (XP HE).
no tak – w HE nie ma group policy ;/
nemi napisał(a):Mam – może po restarcie będą nowe ustawienia . W pracy mam to samo
powinno zadziałać od razu bez restartu
a próbowałeś wyłączyć active desktop ?

nemi napisał(a):Teraz tylko muszę się dowiedzieć jak ten Active Desctop wyłączyć
start --> uruchom --> gpedit.msc --> konfiguracja użytkownika --> szablony administracyjne --> pulpit --> Active Desktop
A w Home za diabła nie wiem

a spróbuj zaznaczyć i odznaczyć spowrotem to co powiedział Ci sokool
druga opcja jeszcze to przywrócić system z przed momentu kiedy się to wykrzaczyło jeśli masz włączone odzyskiwanie systemu
druga opcja jeszcze to przywrócić system z przed momentu kiedy się to wykrzaczyło jeśli masz włączone odzyskiwanie systemu