Montaż halogenów
1, 2
witam
otóż chciałem sobie zamontować halogenki w swojej Madzi 323 BG i mam takie pytanie: czy jest już tam może podciągnięta instalacja do podłączenia? Ewentualnie co i jak trzeba zrobić i co by było potrzebne żeby hulało. Z góry thx i pozdrofki 
The Best Of Mazda
- Od: 15 sie 2004, 15:34
- Auto: Mazda323 BG 1,7 Diesel '93
W mojej Mazdzie 323BG znalazłem takie przewody i nawet mam przycisk nieopodal włącznika ogrzewania tylnej szyby, ale jest niestety nieoryginalny, więc niebawem wyleci a w jego miejsce pojawi się oryginał. Co dalej – zobaczymy.
http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
witam
właśnie mi się o uszy obiło że najprawdopodobniej jest wiązka do podłączenia tylko nie wiem czy tak jest w rzeczywistości. I niby trza tam podciągnąć pod przekaźnik jakiś czy coś w tym stylu dlatego może ktoś z Mazdowiczów przerabiał już to i wie co i jak. Z góry thx i pozdrawiam 
The Best Of Mazda
Dołączam się do pytania. Szczerze mówiąc to jak się przyjrzałem zderzakowi to najbardziej załamał mnie zaczep do holowania wystający z prawej strony 
"Ludzie pierwotni, gdy chcieli rozpalić ogień, musieli pocierać krzemieniem
o krzemień, a pod spód podkładali stare gazety."
o krzemień, a pod spód podkładali stare gazety."
- Od: 21 sty 2005, 07:09
- Auto: Mazda 323F BG 1,6i 16V; 1991;
Witam!
Tez nosze sie z zamiarem montazu halogenow nawet juz sobie je kupilem i znalazlem miejsce na nie ale brak czasu
. Tak czy siak dysponuje opisem pewnego kolesia jak on montowal halogeny (w matizie) nawet sa schemanty elektryczne i bonus "podganiacze". Jesli to was interesuje to moge wyslac na mail.
Pozdrawiam
323 BG 1,3 16V PB + LPG
Tez nosze sie z zamiarem montazu halogenow nawet juz sobie je kupilem i znalazlem miejsce na nie ale brak czasu
Pozdrawiam
323 BG 1,3 16V PB + LPG
- Od: 20 paź 2004, 16:33
- Auto: Mazda 6 GY
witam, to ja poprosze na maila: Tomi313@wp.pl. Ale zdaje mi się ze gdzieś chyba to widzialem w necie. Zresztą od przybytku głowa nie boli. Dzięki i pozdrofki 
The Best Of Mazda
W oryginale "efka" ma halogeny wystajace poza obrys zderzaka:

Jakies strasznie brzydkie te halogeny
Kolezanka ma oryginalne Mazdziane halogeniki ktore fakt wystaja poza obrys zderzaka ale za w ksztalcie pasujacym do otworow w nim. Podobne do tych od Matiza ale ladniejsze i mają taką fajną ramke.
- Od: 10 sie 2004, 19:15
- Auto: 323f 1,6i 16v BG -93r
Jest podciągnięta wiązka do podłaczenia halogenów.Wystarczy założyć halogeny i po sprawie .Nurtujące jest tylko to tak jak z moimi halogenami oryginalnymi że brak osobnego włącznika do nich.Swiecą jak zapodasz światła długie bynajmniej ja tak mam.Innej możliwości świecenia nie zauwarzyłem chodzac po instalacji od halogenów z miernikiem.Pozdro.
- Od: 11 lis 2004, 18:14
- Auto: Mazda 323f 1.8 16v 1990
Że tak odkopię...w bg htb jest też podciągnięta instalacja pod dodatkowe lampki? i jaki to przekaźnik trzeba?I czy jest podciągnięte pod deską okablowanko pod przycisk?...więc grzechów...yyraczej pytań nie pamiętam 

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
O to lekko ciężka sprawa :/ trochę zabawy jest ale trzeba pomyśleć nad czymś takim....dzięki za odp.

- Od: 1 gru 2006, 13:03
- Auto: Była 323 BG
Była Mazda 6 TS2 GG 2.0 LF 147 qni
była Mazda6 Tamura 2007 GG 2.0 LF
Moja Trójeczka BK LF
postanowiłem odgrzebac temat
w 323 bg jest przy lewej lampie dodatkowa wtyczka...nie wiecie dokladnie do czego jest? jeden z kolegów na forum stwierdził kiedys ze jest do halogenów i włacza sie przez przejście przełacznikiem na długie swiatła...wg mnie to troche mało praktyczne...
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
w 323 bg jest przy lewej lampie dodatkowa wtyczka...nie wiecie dokladnie do czego jest? jeden z kolegów na forum stwierdził kiedys ze jest do halogenów i włacza sie przez przejście przełacznikiem na długie swiatła...wg mnie to troche mało praktyczne...
Pozdrawiam
basstek1
Jal khaless zhah waela.....
byłem dzisiaj w sklepie i się podłamałem. Koleś zaproponował mi halogenki specjalnie do madzi za prawie 3stówki.
Czy jeśli mam już kabelki i całą resztę bo kiedyś w aucie halogeny były to muszę kupować oryginalne lampy czy da się do tego co jest podpiąć jakieś "uniwersalne" kupione na allegro?
Czy jeśli mam już kabelki i całą resztę bo kiedyś w aucie halogeny były to muszę kupować oryginalne lampy czy da się do tego co jest podpiąć jakieś "uniwersalne" kupione na allegro?
- Od: 5 maja 2008, 16:05
- Auto: 323f 1,5 97r.
montowałem w swojej BA i sprawę miałem taka:1-inastalacja jest pociągnięta,2-na allegro kupiłem wyłącznik z rozbitej-kostka gotowa do wpięcia w desce !3 w sklepie zamówiłem podróby TYC-a i 4-pod lewym reflektorem miałem kostkę,ale kabelka dalej brak i znów korzystałem z allegro i dostałem org i świeci aż miło
satysfakcja gwarantowana 

- Od: 17 sie 2007, 06:39
- Auto: 2 DE 63kW '09
premo1 napisał(a):montowałem w swojej BA i sprawę miałem taka:1-inastalacja jest pociągnięta,2-na allegro kupiłem wyłącznik z rozbitej-kostka gotowa do wpięcia w desce !3 w sklepie zamówiłem podróby TYC-a i 4-pod lewym reflektorem miałem kostkę,ale kabelka dalej brak i znów korzystałem z allegro i dostałem org i świeci aż miłosatysfakcja gwarantowana
ok. a jakim przyciskiem jest właczane?
Pozdrawiam
basstek1
Jal khaless zhah waela.....
1, 2