RaE napisał(a):Zastanawiam sie nad zaszpachlowaniem listw drzwiowych tak jak kolega z forum
moim zdaniem dobry pomysł bo znacznie odmładza autko
www.mazdaspeed.pl
RaE napisał(a):Zastanawiam sie nad zaszpachlowaniem listw drzwiowych tak jak kolega z forum
Palkerson napisał(a):ale ja do tej calej operacji jeszcze bym zrobił na gładko zderzaki bez widocznegej atrapy listwy....
Palkerson napisał(a):trzeba ciąć drzwi
RaE napisał(a):czy ciecie jest konieczne
RaE napisał(a):masz na mysli szpachlowanie tej listwy przy kierunkowskazach, czy tej na oryginalnych fabrycznych zderzakach?
Palkerson napisał(a):gładkie drzwi to gładkie zderzaki ale to jest cholernie duzo roboty
Palkerson napisał(a):jeśli byś usunął listwy to takie rozwiązanie musial bys zastosowac czyli zderzaki bez widocznych atrap listew przy kierunkach i z tyłu przez cały zderzak usmiech gładkie drzwi to gładkie zderzaki ale to jest cholernie duzo roboty usmiech
wiesz zderzakami moge sie sam zając drzwiami juz nie...
RaE napisał(a):myślałem nad połaczeniem na stałe przedniego zderzaka z resztą karoserii
Palkerson napisał(a):zderzaki wystarczy zalaź żywicą a drzwi niestety tak łatwo się nie poddadzą smutny ale pomysł super
RaE napisał(a):Palkerson napisał(a):ale ja do tej calej operacji jeszcze bym zrobił na gładko zderzaki bez widocznegej atrapy listwy....
tzn masz na mysli szpachlowanie tej listwy przy kierunkowskazach, czy tej na oryginalnych fabrycznych zderzakach?Palkerson napisał(a):trzeba ciąć drzwi
czy ciecie jest konieczne ,nie da rady inaczej tego zalatwic?wiesz nie chce robic blacharzowi rebusa...zbyt kosztownego rebusa
znalazłem cos przkrego , ktoś od nas sprzedaje madzie
RaE napisał(a):a nie mozna tej rynny po listwie wloknem szklanym zaszpachlowac ? ;]
Palkerson napisał(a):mozna ale nie całościowo........ trzeba zrobić coś co wyrówna rynne usmiech
RaE napisał(a):no własnie ja myślałem o włóknie szklanym, a potem o zwyklej cienkiej wastwie normalnego szpachla-myslisz ze byłoby si ?
RaE napisał(a):Zastanawiam sie nad zaszpachlowaniem listw drzwiowych tak jak kolega z forum, auto wydaje sie byc wtedy smuklejsze no i linia lekko sie zmienia przez co wg. mnie wygląd wydaje sie byc bardziej unikatowy i swiezszy , co myslicie? ;]
Palkerson napisał(a):włókno szklane sprzedają w postaci mat
damiaaans napisał(a):ylne drzwi patrzac sie na ta plastikowa listwe, ona jest na koncu scieta i dzieki temu nie ociera o przednie drzwi
RaE napisał(a):ja widziałem bodajże na Discovey jak gosciu przerabiał body kit- musial ciąć itd...i zeby wszystko bylo okej to wlasnie tym wloknem szklanym to robil i nie bylo to w postaci zadnych mat.Wygladalo to bardziej jak kobiece wlosy w łyżeczce smietany ;] Brał to na szpachelke lub na pędzel i smarował zderzak
damiaaans napisał(a):bo jak nic z tym nie zrobie to przy otwieraniu tylnych drzwi to zaszpachlowane miejsce bedzie chyba ocieralo o to uwypuklenie w przednich drzwiach
Palkerson napisał(a):znajdz to w takiejn postaci najpierw język tez widziałem to na discovery język ale to jest "ameryka" łoł a my tu jestesmy w polsce u nas się nie robi samochodów w tydzien zeby
RaE napisał(a): Poza tym wezmy to na logike:skoro czesc karoserii drzwi ktora juz jest wypukla nie ociera o nic to dlaczego zaszpachlowana do tego samego poziomu rynna mialaby o cokolwiek ocierać?
RaE napisał(a):o byl chyba "muszelka i piwo"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje