Uszczelki drzwi mazda 323F
Strona 1 z 1
Witka!
Prosze szanowną gawiedź o pomoc w typowej pewnie dla tego modelu sprawie. Co zrobić z uszczelkami w drzwiach – wyją one strasznie – a raczej wyje powietrze które wpada w czasie jazdy. Czy są może do nabycia dedykowane (oczywiście zamienniki bo oryginały to pewnie z 500 PLN za sztuksa) albo może pasują jakieś uniwersalne sprzedawane na metry.
Help pliss – bo głośno jest strasznie
Aha – może jest sposób na hałas dochodzący z komory silnika i kół – może jakieś maty?
Prosze szanowną gawiedź o pomoc w typowej pewnie dla tego modelu sprawie. Co zrobić z uszczelkami w drzwiach – wyją one strasznie – a raczej wyje powietrze które wpada w czasie jazdy. Czy są może do nabycia dedykowane (oczywiście zamienniki bo oryginały to pewnie z 500 PLN za sztuksa) albo może pasują jakieś uniwersalne sprzedawane na metry.
Help pliss – bo głośno jest strasznie
Aha – może jest sposób na hałas dochodzący z komory silnika i kół – może jakieś maty?
F-ka – diabelskie nasienie!
- Od: 2 sie 2004, 20:22
- Auto: 323F BJ 2.0DITD
626GECronos 2.5V6
Chyba nie po to tu jesteśmy, żeby dyskutować o gustach – może zapodasz jakąś konstruktywną uwagę...
to, że akurat w Twojej bryczce tego nie ma to nie znaczy, że we wszystkich tak jest ;–) hehe
to, że akurat w Twojej bryczce tego nie ma to nie znaczy, że we wszystkich tak jest ;–) hehe
626GECronos 2.5V6
Na odgłosy z silnika także są maty bitumiczne (patrz allegro) powlekane aluminium – ale co z tymi nieszczęsnymi uszczelkami? – może są jakieś uniwersalne? – wiecie coś niecoś?
626GECronos 2.5V6
alinoe napisał(a):Chyba nie po to tu jesteśmy, żeby dyskutować o gustach – może zapodasz jakąś konstruktywną uwagę...
ja mowie tylko o tym ze nie pisz ze to jest typowa sprawa bo obrazasz najlepszy model mazdy
thx – mi też się ten diabełek podoba
oczywiście zaślepione – ten typ tak ma ;–()
prawde mówiąc odnoszę wrażenie że na wyciszenie wnętrza to akurat chłopaki z Okinawy nie wiele dali materiału – i stąd cały problem. Ale te gumy świszczą – nawet jak zapodam Ministry to i tak je słychać
oczywiście zaślepione – ten typ tak ma ;–()
prawde mówiąc odnoszę wrażenie że na wyciszenie wnętrza to akurat chłopaki z Okinawy nie wiele dali materiału – i stąd cały problem. Ale te gumy świszczą – nawet jak zapodam Ministry to i tak je słychać
626GECronos 2.5V6
w lusterko – wydawało mi się że jak dotykam ręką górnej i bocznej krawędzi drzwi podczas jazdy to trochę mi tam wieje – może zamek dobrze nie dociska drzwi do reszty karoserii. A lusterka – hmm... pewnie nie ma na to metody curwa! – trzeba coś wymyślić
626GECronos 2.5V6
witajcie,hmm wydaje mi sie znajac dosc dobrze to autko ze twoja kochana Madzia z lekka lub nie z lekka deko dostala jakiegos strzala i blacharz sie niespisal pewnie masz nie dopasowane drzwi i wymiana uszczelek na niewiele ci sie zda przez takie szpary strasznie dostaje sie halas z koł, silnika no i tez swistaja w czasie jazdy oblukaj czy drzwi masz nie walone lub slupki.wszedie powinienes miec jednakowe szparki po zdjeciu uszczelek.pzdr.Adam.
- Od: 17 cze 2004, 12:43
- Auto: ford eskort GT USA 1.8 16VDOHC
I mam jednakowe szparki. Na strzała to mi ani mojemu blacharzowi nie wygląda – więc pozostale problem nadwrażliwego ucha i starych gumek, które jużnie dociskają jak trzeba. Co do wymiany uszczelek temat pozostaje otwarty – może jakieś sugestje proszę Państwa?
626GECronos 2.5V6
Moze warto rozejrzec sie za uzywanymi z innego auta.
alinoe napisał(a): Co zrobić z uszczelkami w drzwiach – wyją one strasznie – a raczej wyje powietrze które wpada w czasie jazdy.
Wsiądź do 323F BA zapni 150-200 km/h i potem zrób to samo w BG

Wogóle już u ciebie nie będzie szumu powietrza

Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać
V6 – no more questions...
V6 – no more questions...
- Od: 27 maja 2004, 20:02
- Auto: 323F (BA) – 2.0 V6 GT
Strona 1 z 1