Cos puka w przednim kole
Strona 1 z 1
Coś mi puka w okolicy przedniego lewego koła podczas jazdy, dźwiek jest bardzo podobny do przegubu, ale co mnie dziwi ze puka czasem równiez podczas jazdy na wprost. Co to moze byc? Napewno nie sa to jakies stuki pochodzace z zawieszenia, ewidentnie z napedu.
- Od: 17 lis 2006, 00:38
- Auto: Mazda 6 2,0 citd
Koledzy, pomocy....
Przy skręcie w prawo w lewym przednim kole nastepuje jeden głośny stuk
Czy ktoś z szanownych kolegów miał podobny kiedys problem??Nadmienie że wymieniłem drążek kierowniczy,tuleje wahacza, a maglownica nie ma luzów....
Help
Przy skręcie w prawo w lewym przednim kole nastepuje jeden głośny stuk

Czy ktoś z szanownych kolegów miał podobny kiedys problem??Nadmienie że wymieniłem drążek kierowniczy,tuleje wahacza, a maglownica nie ma luzów....
Help
- Od: 19 mar 2008, 09:31
- Auto: 626 2.0 1995
Łożysko koła – miałem identycznie, głośnie stuknięcie jakby ktoś młotkiem walnął w wahacz pojawiające się tylko przy skręcie w jedną stronę. Żadnych innych objawów.
U mnie poleciało w prawym.
U mnie poleciało w prawym.
Kwachu napisał(a):przyznam że łożyska nie brałem pod uwage
Ja też
I byłem zdrowo zdziwiony jak po jego wymianie objawy zniknęły
Grzyby napisał(a):pojawiające się tylko przy skręcie w jedną stronę
Rozumiem że zależnośc jest taka jak z przegubami czyli, padnięte prawe łożysko odzywa się przy skręcie w lewo, a lewe przy skręcie w prawo, tak ?
Grzyby czy przy każdym skręcie odzywało się to łożysko ?
- Od: 7 lis 2006, 17:57
- Auto: Mazda XEDOS CA B69 1994r
Honda Accord 2.0 CL VII
Tech-Man napisał(a):Grzyby czy przy każdym skręcie odzywało się to łożysko ?
Już nie pamiętam ale chyba nie.... Raczej przy większych i przy małych prędkościach.
Za to efekt był taki jakby ktoś od spodu walił młotkiem
I zawsze było to jedno dupnięcie.
hm panowie ten temat meczy mnie od 1.5 miesiaca zawieszenie mam zdrowe zadnych luzow nowe [waaaco?] przeglad 3 tyg temy bez zarzutow
! trzej mechanicy i 3 rozne wersje .1 mowi ze lozysko i tarcze na wykonczeniu +klocki 2.mowi ze lozysko jest dobre (moj mechanik )tarcze tez i wlasnie zostaje kielich amortyzatora moze tam cos 3. natomiast wyrazil taka opinie " panie to ma jezdzic nie sluchac ..... "Dodam ze od dawna slysze hm jak to nazwac przy jezdzie na nierownosciach taki dzwiek jakby " zamknac kulke w rurce i potrzasac " nie potrafie tego opisac ale pusty dzwiek w kazdym razie moze wy macie jakas interpretacje ?
Pozatym jak poznac ze lyzsko jest do wymiany skoro nie chuczy przy kreceniu, kreci sie bez oporow luzno
???? powoli juz nie ograniam tego HELP 

Dyluu
- Od: 18 lip 2007, 14:57
- Auto: Mazda 626 GE 93 1.8 + LPG
Nareszcie znalazłem toche czasu dla mojej niuni i podziele sie moją przyczyną tych jeb... stuków
Grzyby dzięki za porade ale u mnie napierd... łożysko Mc Persona wczoraj wymieniłem w warsztacie kpl i........ cisza
jak ja mogłem jeździć tak długo z tym stukaniem....
Aż sie teraz dziwnie jeździ w tej ciszy... i tak jakbym moją madzie zaczął jeszcze bardziej szanować...
Grzyby dzięki za porade ale u mnie napierd... łożysko Mc Persona wczoraj wymieniłem w warsztacie kpl i........ cisza

Aż sie teraz dziwnie jeździ w tej ciszy... i tak jakbym moją madzie zaczął jeszcze bardziej szanować...
- Od: 19 mar 2008, 09:31
- Auto: 626 2.0 1995
Strona 1 z 1