Sokool napisał(a):A może Marumi albo B+W
Patrząc na jakość szkieł UV z tych firm to raczej podziękuję
www.mazdaspeed.pl
Sokool napisał(a):A może Marumi albo B+W
brii napisał(a):Takie pytanko – może ktoś mi pomoże – chcę kupić filtr polaryzacyjny 77mm. Przekonany jestem do marki Hoya, ale nie chcę wydać więcej niż 300zł...........
brii napisał(a):Patrząc na jakość szkieł UV z tych firm to raczej podziękuję
Mam nadzieję, że wiesz, że musisz kupić tz. filtr kołowy lub inna nazwa cyrkularny.
XsiX napisał(a):PiTTer napisał(a):Teraz czekam na obiektyw 55-250 IS Canona, będę próbował sił w fotografii ptaków, a jest ich trochę na moich terenach.
z taką ogniskową to chyba będziesz musiał nieźle się na te ptaszki zasadzać
brii napisał(a):Sokool napisał(a):A może Marumi albo B+W
Patrząc na jakość szkieł UV z tych firm to raczej podziękuję
mpwt napisał(a):Jak chcesz, ale te filtry i tak będą lepsze od Hoyi
mpwt napisał(a):Moim zdaniem zwykła Hoya HMC jest ok.
brii napisał(a):Sorki, ale przepuszczalność światła badana na spektroskopie to dosyć obiektywny wskaźnik i nie da się przy nim manipulować
brii napisał(a):Kupuję polara, wątpię w to, że B+W i Marumi specjalnie robią UV gorsze niż Hoya a polary lepsze
mpwt napisał(a):Ale niestety czy chcesz czy nie to B+W to jakieś dwie klasy wyżej od Hoyi.
emmerce napisał(a):http://www.ceneo.pl/;015411943-10.htm
Jak widać po komentarzach, popularny dość w Polsce. Ktoś ma?
brii napisał(a):Nie ma na to żadnego dowodu poza ceną
mpwt napisał(a):Są, są. Poczytaj inne testy niż na optycznych, poczytaj opinie innych użytkowników. Zrób zdjęcie z polarem i bez i zobacz utratę jakości... Świat nie kończy się na optycznych.pl...
Aczkolwiek ja pozostanę przy Hoyi... cena jest istotnym argumentem
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości