zamek do drzwi rozwalony [ pilne ]
1, 2
witam,
dzisiaj do mojego autka dobieral sie jakis zlodziej :/ [ a co najdziwniejsze w srodku nic nie mam , a radio jedyne to bawaria na kasety :// ]
rozwalil mi zamek srubokretem, tak ze prawie zlamalem klucz gdy chcialem otworzyc drzwi.Zamek mam centralny w aucie ale ze strony to moge zapomniec o odtwieraniu. Cala wkladka zamka czuje ze jest rozwalona. Sam zamek sie zaczal obkrecac troche i lata .
Koledzy pomozcie w problemie i poradzcie jak najlepiej mi bedzie teraz to naprawic?
I czy to bedzie duzy koszt? Gdzie zlecic zrobienie takiego zamka ?? :/
Moze zrobic juz na pilota?
Dzieki z gory !
dzisiaj do mojego autka dobieral sie jakis zlodziej :/ [ a co najdziwniejsze w srodku nic nie mam , a radio jedyne to bawaria na kasety :// ]
rozwalil mi zamek srubokretem, tak ze prawie zlamalem klucz gdy chcialem otworzyc drzwi.Zamek mam centralny w aucie ale ze strony to moge zapomniec o odtwieraniu. Cala wkladka zamka czuje ze jest rozwalona. Sam zamek sie zaczal obkrecac troche i lata .
Koledzy pomozcie w problemie i poradzcie jak najlepiej mi bedzie teraz to naprawic?
I czy to bedzie duzy koszt? Gdzie zlecic zrobienie takiego zamka ?? :/
Moze zrobic juz na pilota?
Dzieki z gory !
rada : zamiast dzielić , mnóż przez odwrotność
- Od: 14 maja 2006, 23:32
- Auto: BMW 318Ti Compact '98r [140KM]
Popieram przedmówcę. W poniedziałek mnie także ktoś się chciał włamać do Madzi. Polecam albo wogóle oddać do blacharza auto, by ładnie zaspawał dziurki po wkładkach, albo zostawić te wkładki co masz i odpiąć cięgna. Ja się zdecyduję na pierwszą opcję, bo jedną całą wkładkę musiałem zostawić na Policji do ekspertyzy. Pozdrawiam
- Od: 14 lis 2004, 19:40
- Auto: Żuczek i Jaszczurka...
Witaj,
pod koniec ubiegłego roku do mojej madzi dwa razy złodzieje wchodzili
. Za pierwszym razem zdecydowałem się na wymianę wkładek (koszt 80 zł za komplet). Za drugim razem już nie wymieniałem tylko zrobiłem centralny na pilota i wkładki odpiołem. Teraz już śruboktrętem mi auta nie otworzy.
Pozdrawiam
P.S.
Amantom cudzej własności obcinać dłonie
pod koniec ubiegłego roku do mojej madzi dwa razy złodzieje wchodzili
Pozdrawiam
P.S.
Amantom cudzej własności obcinać dłonie

- Od: 17 lis 2004, 12:20
- Auto: 323 1,7D 1990 r.
Pioteq25 napisał(a):Odczep cięgna od zamka i zaślep wejścia na klucz
a jak zdechnie akumulator to sobie wybij szybę żeby się dostać do auta

Głupi pomysł.
borgolot napisał(a):tylko niewyrzucaj kluczyka, bo jak bagażnik otworzysz?
bagaznik mozna otworzyc, ze srodka, gorzej z odpaleniem auta
poza tym bg z fabrycznym centralem w drzwiach kierowcy z tego co wiem to jest tylko czujnik, wiec bedziesz musial wymienic na silownik
ZDOBYWCA STRON 6, 323, 626, 929

- Od: 7 wrz 2005, 18:06
- Auto: MX-3 KF, Honda CBR600F4i
Winetou napisał(a):bedziesz musial wymienic na silownik
zgadza się. Kluczyk zaś przydaje się czasem do odpalenia samochodu :
Winetou napisał(a):to jest tylko czujnik
dokładniej rzecz ujmując – popularna "krańcówka"
witam!
mam podobny problem, dzisiaj jakis skurw*** próbował śrubkrętem otworzyc mi samochod. Oczywiście zamek od strony kierowcy rozwalony doszczętnie. Chciałbym zamontować otwieranie na pilota, bo centralny zamek mam. Jako że jestem zielony w tej kwesti to mam pytanie czy wystarczy że kupie coś takiego:
http://www.allegro.pl/item164274908_zam ... lota_.html
jako że instrukcja po polsku to myśle ze bym sobie poradził z montazem...
z gory dzieki za pomoc
mam podobny problem, dzisiaj jakis skurw*** próbował śrubkrętem otworzyc mi samochod. Oczywiście zamek od strony kierowcy rozwalony doszczętnie. Chciałbym zamontować otwieranie na pilota, bo centralny zamek mam. Jako że jestem zielony w tej kwesti to mam pytanie czy wystarczy że kupie coś takiego:

jako że instrukcja po polsku to myśle ze bym sobie poradził z montazem...
z gory dzieki za pomoc
moje cudeńko --> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... highlight=
- Od: 28 lis 2006, 16:06
- Auto: 3 II 1.6 2010r.
wvx, skoro masz centralny z kluczyka, to nie potrzebujesz zestawu siłowników. Szukaj pierwszego lepszego sterownika dającego na otwieranie/zamykanie sygnał masowy, i będzie pasowało. Polecam: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=31403
- Od: 13 lip 2006, 16:45
- Auto: Mazda Xedos 6 CA '96 + KL 2.5 V6
ja bezposrednio po kupnie mialem wlama i gdyby nie to ze odpiolem przewod co cewki to nie bylo by mnie tutaj
zamek rozwalony(tez tak jak pisze autor watku) mozna bylo nim krecic, ale wspolnie z ojcem i bratem naprawialismy i elegancko przykleilismy na stale do klamki
juz tego elementu raczej nikt nie przekreci
a dziala , nie jak nowa , ale dziala
stacyjka złamana
ale wspolnymi silami rozkrecilismy stacyjke na czesci pierwsze , wyjelismy zlamany wenatrz kawalek grota i na koncu zanitowalismy wszystko
czyli z doswiadczenia juz wiem ,ze wiele mozna naprawic , tylko z 2 strony to mam C.Z wiec nie tykam klucza do tego zamka
zamek rozwalony(tez tak jak pisze autor watku) mozna bylo nim krecic, ale wspolnie z ojcem i bratem naprawialismy i elegancko przykleilismy na stale do klamki
stacyjka złamana

czyli z doswiadczenia juz wiem ,ze wiele mozna naprawic , tylko z 2 strony to mam C.Z wiec nie tykam klucza do tego zamka
Alarmy, sterowniki c.z., centralne zam.
www.REMOTRONIX.com
www.REMOTRONIX.com
- Od: 20 kwi 2005, 19:38
- Auto: Było:
323F BG 1.6 '92
323F BA 1.5 '97
323F BA 1.5 '96
Jest:
3 BP 2.0 '19
hej
A co sądzicie o tym zestawie czy warto za taką cenę
http://www.allegro.pl/item350821351_ala ... 2drzw.html
Bo nie ukrywam, ze do mojej mazdy też sie włamały jakies &**&^$&%!@#$%^& i mi zrobili lekkie sputoszenie w niej
A co sądzicie o tym zestawie czy warto za taką cenę

Bo nie ukrywam, ze do mojej mazdy też sie włamały jakies &**&^$&%!@#$%^& i mi zrobili lekkie sputoszenie w niej
- Od: 13 kwi 2008, 14:56
- Auto: Ford Mondeo MkII Kombi 1.9 TD Ghia 2000r.
Centralka i siłowniki mam identyczne u siebie już ponad 2 lata i nie ma problemu. Jedynie piloty mam inne (starszy model)
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
warto?? i jak głosna jest syrena??
Hmmm, mój błąd. Sugerowałem się tym zdjęciem z aukcji:
Nie mam alarmu, tylko taki centralny
%20ZESTAW%20NEW%20GOTOWE.jpg)
Nie mam alarmu, tylko taki centralny
<a href="http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=27641" target="_blank" class="postlink">moje byłe autko</a>
Pozdrawiam
Pozdrawiam
ale wrato ten zestaw zakupić z alarmem??
słuchaj bo ten zestaw jwat dostępny na srtonie www.stig.pl i kosztuje 120 zł
zestaw centralny + autoalarm.
słuchaj bo ten zestaw jwat dostępny na srtonie www.stig.pl i kosztuje 120 zł
Osobiście jestem zdania, że czym prostszy system tym lepszy. Ogólnie dostępnych alarmów się wystrzegam, bo takie zestawy najlepiej są rozpracowane przez złodziei. O wiele lepiej jest zamontować jakieś zabezpieczenie w sobie tylko wiadomym miejscu, a to traktować jako dodatek który może zdąży chwilę podziałać.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
1, 2