Mazda MX-3 (EC) – Opinie i Informacje
raczej eksploatacja...
Raczej chyba opinie o modelu albo jeszcze coś innego.
Nie do końca się zgadzam – udało mi się w Rykach za pomocą K8 dwa razy wgrać z BG BP na ćwiartce
Winetou napisał(a):tak, ale z uwagi na większą masę MX-3 z silnikiem V6 w bezpośrednim starciu wygra 323F BP
Nie do końca się zgadzam – udało mi się w Rykach za pomocą K8 dwa razy wgrać z BG BP na ćwiartce
Trusted computing – Yes or No?
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
Na świecie jest 10 rodzajów ludzi: ci, którzy rozumieją liczby binarne i ci, którzy nie.
No ja sie troszke zawiodlem na V6 myslalem ze to lepiej pojdzie od 0-100, ale za to na zaretach to odstawiam reszte tak ze glowa boli aha no i TEN DŹWIĘK to jest ogien naprawde eh miodzio mmmm
Tor Poznań 1:50,500 147KM Spidi:) 2014
BEST ET@ 13,308 Opel Speedster ~ 213KM Ryki 2015
Tor Poznań 1:47,700 235KM Spidi:) 2016
Tor Poznań 1:45,937 235KM Spidi:) 2017
Ja nie wiem czemu wy tak wszyscy narzekacie na K8 ze słabo jeździ. Przeciez to ma tylko 133 KM i 150 z groszem Nm, wielki i cięzki silnik wiec jak na swoją wage i moc przyspiesza naprawde dobrze. 8 sek do setki do zwyklej jazdy wystarczy. a K8 i tak potrafi zaskoczyc nie jednego fachowca z BMW czy innego wynalazku z duzo wiekszym motorem. Nie mozna za wiele wymagac od 133KM. Volkswageny czy ople mające po 150 KM nie chodzą lepiej niz cieżkie K8. Takze porownując z innymi autami w swojej wadze k8 nie jest najgorsze oczywiscie zdrowe bo wiekszosc nie jeździ ( wiem bo szukalem i co drugi jechal jakby tylko 2 garki chodzily). Kazdy wymaga ze jak V6 to powinna byc rakieta, trzeba zejsc na ziemie panowie jak ktos chce do wyscigow to KL-ZE a K8 to dobre do lansu i od czasu do czasu do
sprania dresów w VW czy BMW.
A co do pojedynku miedzy K8 a GT to nie sprawdzalem bo nikt u mnie w miescie nie jeździ 323GT no przynajmniej nie spotkalem ale chetnie bym sprawdzil. ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)

![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
-
Lukasz_zdw
oktawian83 tabelka jest na stronie klubu
ja za swoje ubezpieczenie w lutym placilem niecale 800zl...
mam na wspolwlasnosc z ojcem (pelne znizki) a za mnie policzyli w zwyz za mlody wiek(18 l )...
plus stary rocznik i duzy silnik....
wiec za tanio nie jest w moim przypadku....
ja za swoje ubezpieczenie w lutym placilem niecale 800zl...
mam na wspolwlasnosc z ojcem (pelne znizki) a za mnie policzyli w zwyz za mlody wiek(18 l )...
plus stary rocznik i duzy silnik....
wiec za tanio nie jest w moim przypadku....
Potrzebujesz kredytu, pożyczki? Problem z finansami? ZAPRASZAM --> www.finansepoznan.pl na pewno pomogę 
- Od: 18 lis 2007, 06:07
- Auto: m jak MOC x 3
a ja kupielm sobie mx SOHC 93r i cholera mnie bierze bo wszystko w nim jest do roboty.. wogole przyjemnosci z jazdy bo tylko slucham co jest nie tak
moge wam wymienic po koleji co i jak jak ktos chce..... troche juz zrobilem ale jeszcze duzo przedemna... na autach sie "znam" ale dopiero po kupnie :/ wiec jak bym kupowal nastepne takie samo to wiedzialbym na co patrzec.. jeszcze ciakawi mnie spalanie benzyny i oleju
jak bedzie ponad 10 to raczej sprzedam bo co z tego jak slicznie wyglada a reszta tragedia... wiec narazie lipa
- Od: 10 kwi 2008, 20:33
- Auto: mx-3 SOHC 93r. black
Nie jestes sam
:D:D Ja tez kupilem i mi aparat zaplonowy sie sypnal, do tego musz zawieche porobic bo co chwile cos stuka i puka, lozysko w tylnym kole zrobic hamulec bo niedziala oraz amory z tylu do wymiany takze nie narzekaj, ale za to silnik w dobrym stanie
:D
Tor Poznań 1:50,500 147KM Spidi:) 2014
brii napisał(a):Nie do końca się zgadzam – udało mi się w Rykach za pomocą K8 dwa razy wgrać z BG BP na ćwiartce oczko
Dużo też zależy od kondycji tych silników. Jednak mają już swoje latka i nie wszyteki są w dobrej kondycji.
No i wiadomo dużo tez od kierownika
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
A ja mam cały czas ten sam problem
Mr.M napisał(a):ile z was ma problem z szyber dachem ?
Ja nie mam problemu, otwiera się i zamyka jak nowy
nero86 napisał(a):a ja kupielm sobie mx SOHC 93r i cholera mnie bierze bo wszystko w nim jest do roboty.. wogole przyjemnosci z jazdy bo tylko slucham co jest nie tak język moge wam wymienic po koleji co i jak jak ktos chce..... troche juz zrobilem ale jeszcze duzo przedemna... na autach sie "znam" ale dopiero po kupnie :/ wiec jak bym kupowal nastepne takie samo to wiedzialbym na co patrzec.. jeszcze ciakawi mnie spalanie benzyny i oleju język jak bedzie ponad 10 to raczej sprzedam bo co z tego jak slicznie wyglada a reszta tragedia... wiec narazie lipa
Mam pytanko... ile zapłaciłeś za auto
Piękności Moja
http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... ght=piro21
Chcesz być pierwszy po prostej ? Kup dobre auto..
Chcesz być pierwszy na zakrętach....To naucz się jeździć
Chcesz być pierwszy po prostej ? Kup dobre auto..
Chcesz być pierwszy na zakrętach....To naucz się jeździć
- Od: 25 maja 2007, 00:42
- Auto: Mazda Mx-3 1,6 16v ohc
A ja kupiłam tydzień temu mx-3. Wymieniłam sworzeń, łączniki, zacisk lewy tył, filtr powietrza, paliwa, oleju i świece. Jeszcze nie eksploatuje mojego skarbu, bo sprowadzona jest z Niemiec.
Ile będzie palić przy spokojnej jeździe (przynajmniej tak zamierzam;))?
Ile będzie palić przy spokojnej jeździe (przynajmniej tak zamierzam;))?
-
eriatarka
Na forum jest temat z informacjami o spalaniu. Który masz silnik – dopisz do profilu.
nero86 napisał:
a ja kupielm sobie mx SOHC 93r i cholera mnie bierze bo wszystko w nim jest do roboty.. wogole przyjemnosci z jazdy bo tylko slucham co jest nie tak język moge wam wymienic po koleji co i jak jak ktos chce..... troche juz zrobilem ale jeszcze duzo przedemna... na autach sie "znam" ale dopiero po kupnie :/ wiec jak bym kupowal nastepne takie samo to wiedzialbym na co patrzec.. jeszcze ciakawi mnie spalanie benzyny i oleju język jak bedzie ponad 10 to raczej sprzedam bo co z tego jak slicznie wyglada a reszta tragedia... wiec narazie lipa
Piro21 napisał:
Mam pytanko... ile zapłaciłeś za auto ?
hehe no nieduzo wlasnie.. trafilem na egzemplarz poprastu zaniedbany.. nic przy nim nie bylo robione chyba ze juz trzeba bylo.. nawet myty nie byl
ale no takie pierdoly tyle czasu pochlaniaja ze szok :/ i ciagle wylazi cos nowego .. teraz jak ruszam szybko kierownica to cos bije na przodzie.. i znowu musze sie tym zajac :/
--->> a moze ktos mi pomoze: mialem obroty okolo 1000 po rozgrzaniu, mysle: wyczyszcze przepustnice, no to rozebralem poczyscilem troche ekstrakcyjna, nic nie krecilem srubkami, nic nie rozbieralem na czeci pierwsze, tylko uszczelke musialem dorobic.. przykrecilem i teraz ma 1800 NON STOP :/ powietrze tam siedzi czy moze od nowa trzeba regulacje zrobic, reseta pc?? .. czy cos padlo :/
moja lala --->> http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.ph ... 883#902883
hehe szukajka szukajka
ale tylko chce MNIEJ WIECEJ wiedziec co sie stalo i w czym problem.. przeciez nic nie zrobilem tylko rozkrecilem wyczyscilem i przykrecilem zpowrotem i cos nie jest tak .. to co kurna z tym jest :/ pozdro dla wszystkich MX-owcow
nero86 – mniej więcej też się dowiesz
Jakby cuś to pogadamy na zlocie.
Jakby cuś to pogadamy na zlocie.
czy ktos moglby mi powiedziec gdzie jest komputer, ECU, sterownik silnika czy jak to tam sie zwie ? bo mam przebicie chyba i chce sobie uziemic ..