Podświetlenie zamka i stacyjki nie działa
1, 2
Jest opisana na naklejce: Naldec 5/06 TWS GA5R. Wielkość ok: 17 x 4,5 x 2,5cm. Posiada dwa czarne wyjścia obok siebie w które wchodzą kable z wtyczkami, oraz jedno zielone gniazdo na ściance obok wpinane bezośrednio do skrzynki bezpiecznikowej.
- Od: 14 mar 2008, 21:45
- Auto: 626 GE 1.8 95' lpg
witam!mam mazde 323 C i mi nie działa tylko podswietlenie zamka drzwi i co mam z tym zrobic?? bo chyba jak sie wydaje to zarowka siadła bo reszta oswietlenia działa... a jak bede wymienial zarowke to czy powinienem odłaczyc jakies bezpieczniki zeby ta czarna skrzynka nie padła jak u innych moich poprzednikow.... i czy ktos wie wogole jak dostac sie do tej zarowki w zamku????
Mariusz Pozdrawia....
Bądź odważny. A jeżeli nie jesteś, udawaj, że jesteś. Nikt nie zauważy różnicy.
http://www.youtube.com/watch?v=MF0kKIyT ... re=related
Zastanów się dwa razy zanim zaczniesz robić prawko!
Bądź odważny. A jeżeli nie jesteś, udawaj, że jesteś. Nikt nie zauważy różnicy.
http://www.youtube.com/watch?v=MF0kKIyT ... re=related
Zastanów się dwa razy zanim zaczniesz robić prawko!

- Od: 10 wrz 2007, 21:12
- Auto: Mazda 323C Biała strzała;p
Za podświetlenie zamka i stacyjni odpowiada w szarej skrzyneczce za bezpiecznikami jeden tranzystor MOSFET w obudowie TO-252. Tranzystor ten jest typu N logiclevel – sterowany bezpośrednio z mikroprocesora. Dochodzi zdaje się do pinu I (9 od lewej). Po otwarcu obudowy sterownika jest to 2 tranzystor od lewej bezpośrednio nad zielonym zlączem. Zamieniłem na inny typu loogic level i działa.
Oświetlenie u mnie padło jak zrobiłem zwarcie montując diodę podświetlającą zamek. Oryginalna żaróweczka nie była spalona. Skorodowały tylko druciki od żaróweczki bo sa wykonane ze stali
Oświetlenie u mnie padło jak zrobiłem zwarcie montując diodę podświetlającą zamek. Oryginalna żaróweczka nie była spalona. Skorodowały tylko druciki od żaróweczki bo sa wykonane ze stali
- Od: 5 lis 2008, 17:38
U mnie w 626gw lampka przy stacyjce swieci jesli wloze kluczyk do stacyjki, swieci gdy go wyjme, drzwi sa zamkniete i alarm wlaczony ona caly czas swieci....tak ma byc?
Na pewno tak ma nie być, ale nie powiem Ci dlaczego tak masz.
"Samochody to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym..."
---> JBC to mam trochę części do MX-6 KLDE <---
Jakie bajerki?? Podświetlenie kluczyka i zamków? To miał.
szumki44 napisał(a):zamka w dzwiach na zewnatrz w mx-6 ? ja nie mambo raczej mam Basic wersje:P ale obrze wiedzeic trzeba szukac i sie dorobi:)
Kurcze sam jestem zainteresowany tematem. Szumki napisz kiedy zapala się u Ciebie lampka, i czy gaśnie powoli czy od razu.
- Od: 21 gru 2011, 22:50
- Auto: MX-6 FS+LPG
Lancer CS0 sportwagon
To podświetla dziurkę zamka i nie było we wszystkich modelach, ale w takim razie po co jest mikrostyk w klamce? U mnie jak się pociągnie za klamkę kierowcy to podświetla się stacyjka, ale zamek już nie. Albo tego nie mam, albo żarówka spalona bo nigdy tego nie sprawdzałem. Żarówka powinna znajdować się w środku drzwi chyba za wkładką zamka.
U mnie jest jak u Ciebie. Natomiast w mojej byłej GW, siostry BJ i kolegi GD coupe lampki wew. auta zapalają się po odblokowaniu zamkuw i również po wiciągnięciu kluczyka ze stacyjki. Pytanie czy mam uwalony modół, czy wstaję ubogą, i czy da radę podmienić elektronikę na lepszą/nowszą
A co do lampek to mam plan zabudować je pod klamkami wew. i zew. bo i tak otwieram pilotem 

- Od: 21 gru 2011, 22:50
- Auto: MX-6 FS+LPG
Lancer CS0 sportwagon
1, 2