Czerwone lampki w drzwiach
1, 2
macie pomysł jak je podłączyć?? oryginalnie miałem zaślepki i postanowiłem założyć lampki czerwone:). po zdjęciu boczków okazało się że nie za bardzo wiem gdzie mam je podpiąć?? w drzwiach kierowcy jest kostka (4-pinowa)taka sama jak w lampce ( 2 piny skrajne)– i obie żeńskie. Próbowałem na wszystkie sposoby podłączyć i tylko jak w pinałem w 2 piny środkowe (kość w drzwiach) to lampka sie świciła, ale nie wyłączała się przy zamkniętych drzwiach?? .W drzwiach pasażera nie ma wogóle takiej kostki i tam zupełnie nie wiem gdzie można się podłączyć??? Macie może jakieś pomysły rozwiązania???
być może jest już gdiześ o tym na forum. Szukałem i nic
być może jest już gdiześ o tym na forum. Szukałem i nic
- Od: 22 paź 2006, 12:10
- Auto: mazda 323F BA. Z5 16V
no wszystko ładnie pięknie u ciebie działa . wyraźne fotki tylko ja widzę samą lampkę z mocowaniem do boczku ale ja chciałbym zobaczyć dalej te kabelki jak lecą
widzę kostke zamocowaną na jakimś kawałku metalu gdzie idzie dalej ten przewód 
Kabel wpina się w wiązke która jest w drzwiach.
Nie wiele może Ci to powie, ale tak to właśnie wygląda. Skoro nie miałeś fabrycznie lampek to możesz nie mieć gdzie jej wpiąć i instalacje będziesz zmuszony zrobić samemu (tak jak ja mam lusterkami, stand manual i nie mam wiązki w drzwiach do sterowania)
Nie wiele może Ci to powie, ale tak to właśnie wygląda. Skoro nie miałeś fabrycznie lampek to możesz nie mieć gdzie jej wpiąć i instalacje będziesz zmuszony zrobić samemu (tak jak ja mam lusterkami, stand manual i nie mam wiązki w drzwiach do sterowania)
- Od: 28 paź 2007, 16:48
Docent D napisał(a):Kabel wpina się w wiązke która jest w drzwiach.
no nie mam
dzięki Docent za pomoc
no znalazłem wolne gniazdo żeńskie w w drzwiach kierowcy takie samo gniazdo jak ma ta lampka. jednak w lampce są 2 piny skrajne , a to gniazdo ma 4 piny i jak podłączyłem do pinów środkowych (2 i 3) to ta lampka dopiero świeciła tylko że świeciła ciągle nawet po zamknięciu drzwi. Próbowałem wszystkich kombinacji i dupa.. w drzwiach pasażera nie ma żadnego gniazda wolnego
? i tu jest większy zoonk ... i większa dupa...
pozdrawiam
muszę znaleźć jakieś inne rozwiązanie chyba??:(
pozdrawiam
muszę znaleźć jakieś inne rozwiązanie chyba??:(
yama napisał(a):ew podepnij sie pod wylacznik oswietlenia kabiny
tak chyba zrobię a wiesz może gdzie najlepiej się wpiąć pod tą wiązkę? gdzie się ona zaczyna (nie chcę rozgrzebać pół samochodu)i pewnie trzeba będzie do tych kabelków odpowiadających za pracę "door "
jest przy drzwiach lewych koło skrzynki bezpieczników nie pamietam kolorku jest gdzies opisane wysledz od krancowki drzwi ona zwiera do masy i tam jest +12 jesli właczysz w to szeregowo te lampki to beda świecić po otwarciu drzwi.
czerwone jest szybsze/Z5 nie jest taki zły ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 4 paź 2007, 15:32
- Auto: Mazda 323c 1996r 1.5 DOHC
Jak dla mnie to porosćiej by bylo pomalowac na czerwony kolor szkielko od seryjnych lampek od strony wewnetrznej i czerwone lampki gotowe.hehe. 

- Od: 27 kwi 2008, 03:34
- Auto: Mazda 323f BA 2,5 v6
sly1234 napisał(a):Docent D napisał(a):Kabel wpina się w wiązke która jest w drzwiach.
no nie mamwydawało mi się że w mazdach est pełna instalacja??? często się o tym mówiło . nie miałem fabrycznie lampek. Podejrzewałem że instalacja jest pod to w drzwiach a tu zonnk
może ktoś już się w to bawił i wie gdzie się podpiąć
dzięki Docent za pomoc
dzis to przerabialem, w drzwiach mam pelna elektryke oprocz 'door lock' i podgrzewanych lusterek. sprawdzilem wszystki kable zarowka podlaczona do masy i nie swiecila albo swiecila na stale. mialem 3 wolne miejsca w kostce drzwi, akurat na audio i plus do lampki
jak juz znajde to dam info w ktory przewod trzeba sie wpiac zeby lampki gasly po zamknieciu drzwi
- Od: 3 paź 2007, 11:50
- Auto: Prelude BB9
I jak Marcus_87 ? Znalazłeś
Mam dokładnie ten sam problem
Mam dokładnie ten sam problem
- Od: 25 mar 2008, 13:20
- Auto: 323F BA 1.5 ,1996 ,218tkm
Ja miałem czerwone, że tak powiem szkiełka... pojechałem na auto złom samochodów japońskich oszperałem znalazłem białe kupiłem wymieniłem je zamiast czerwonych do tego zielone żarówki (Madzia również zielona) i efekt o niebo lepszy niż te czerwone
I wiochy nie ma
- Od: 18 sie 2008, 18:29
- Auto: Mazda 323F BA 1.5
Siema
Mam podobny problem jak reszta tyle że chce dorobić brakujące okablowanie od słupka do drzwi. Wie moze ktos które piny w gnieżdzie słupka gdzie wchodzi ten "słonik" tz wtyczka z drzwi które piny sa od tych lampek?? Prosze o odpowiedzi
Mam podobny problem jak reszta tyle że chce dorobić brakujące okablowanie od słupka do drzwi. Wie moze ktos które piny w gnieżdzie słupka gdzie wchodzi ten "słonik" tz wtyczka z drzwi które piny sa od tych lampek?? Prosze o odpowiedzi
- Od: 7 paź 2008, 20:45
- Auto: Mazda 323f BA
1, 2