European Mazda Meeting 2005, 27-29.05
Zagapilem sie i nie czytalem tego tematu .
Ale z wlasnego doswiadczenia to dojazd jest bardzo prosty i latwy, okolica przepiekna.
Ja na 100% jestem .
Z Wiednia mam blisko.
Jak uda mi sie skontaktowac z miejscowym organizatorem to postaram sie pomoc naszemu klubowi wszelko informacja mam do miejsca spotu tylko godzine jazdy.
Ale z wlasnego doswiadczenia to dojazd jest bardzo prosty i latwy, okolica przepiekna.
Ja na 100% jestem .
Z Wiednia mam blisko.
Jak uda mi sie skontaktowac z miejscowym organizatorem to postaram sie pomoc naszemu klubowi wszelko informacja mam do miejsca spotu tylko godzine jazdy.
- Od: 20 cze 2004, 15:39
- Auto: Mazda 626GW FS 2.0L 98.
D
Dojazd z dolnego slaska to na droge do SVITAWY lub OLOMOUC a potem BRNO i na BRATYSLAWE
Przy przekraczaniu Cieszyna to na droge do ZILINA lub BRNO i poten na BRATYSLAWE.
A przez CHYZNE to droga na DOL.KUBIN a potem ZILINA i na BRATYSLAWE.
Z Polski wschodniej to przez BARWINEK do PRESOV ,POPRAD i przez ZILINE lub BAN.BYSTRICE. i kierunek na BRATYSLAWE.
Wszystkie te drogi sa bardzo dobrze oznakowane i powiedzialbym b.dobrej klasy.
Mayor napisał(a): ale przejeżdzając ją gdzie? bo jesli to jest na Słowacji to chyba nie w Cieszynie
Dojazd z dolnego slaska to na droge do SVITAWY lub OLOMOUC a potem BRNO i na BRATYSLAWE
Przy przekraczaniu Cieszyna to na droge do ZILINA lub BRNO i poten na BRATYSLAWE.
A przez CHYZNE to droga na DOL.KUBIN a potem ZILINA i na BRATYSLAWE.
Z Polski wschodniej to przez BARWINEK do PRESOV ,POPRAD i przez ZILINE lub BAN.BYSTRICE. i kierunek na BRATYSLAWE.
Wszystkie te drogi sa bardzo dobrze oznakowane i powiedzialbym b.dobrej klasy.
Mayor napisał(a):a gdzie jest angielskie info na temat spotu? jak ktos ma źródełko to moge przetłumaczyc
Angielske info jest v przygotowaniu, kto jest zdolny tlumaczyc to do jezyka polskiego, kontaktuja sie z mna, prosze, na ICQ (171849953 ) albo email majki@mazdaklub.cz. Dziekuja
Zlot v Cieszynie bede 5.-6.3.2005, to nie robi cos z EMM! To jest cos podobne do "przygotowuja przed EMM"Mayor napisał(a):a tak btw. to 250km od granicy, ale przejeżdzając ją gdzie? bo jesli to jest na Słowacji to chyba nie w Cieszyniealbo to ja już nic nie wiem
))
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 16 gru 2004, 22:22
- Auto: Mazda GD 626 LX limo, USA ver.
JACU626 napisał(a):Gadałem dzisiaj z Majkim
Zaprasza na lokalnego spota w marcu 5-6 jakieś 43 km od przejścia w Cieszynie.
Ten spot bede w Ostrave.
- Od: 16 gru 2004, 22:22
- Auto: Mazda GD 626 LX limo, USA ver.
ok, to mowic gdzie mieszkacie to Wam moge podac najkrotsze trasy dojazdowe
z Rzeszowa jest ok. 580km i faktycznie najkrotsza droga jest przez Czechy (Cieszyn)
dokladne trasy tez moge podac
i napisałem do Majkiego, jak pojawi sie angielska informacja to po przetlumaczeniu wrzuce na forum
i napisałem do Majkiego, jak pojawi sie angielska informacja to po przetlumaczeniu wrzuce na forum
- Od: 17 gru 2004, 19:50
- Auto: Mazda 121 1.4 16V CanvasTop
Mayor napisał(a):faktycznie najkrotsza droga jest przez Czechy (Cieszyn)
Zalezy z jakiego rejonu Polski kto jedzie .
I na przyklad to z rzeszowskiego najlepiej jest przekraczac przejscie graniczne w Dukli Barwinek.
A krakowiakom w Chyznem Trstena.
mbmaster napisał(a):To poprosze dystans z Warszawy??
590km krajową jedynka na Częstochowe
Achemenid – No w sumie tak, przez Bariwnek z Rzeszowa jest 544km
Z Lublina – Najszybciej przez Krakow i granica w Cieszynie, 600km
Z Krakowa – przez Cieszyn, albo troszke nizej bezposrednio na Słowacje, ok 350km
Mayor mieszkam w Wiedniu a mam rodzine w zamosciu i obok pulaw .I trase to przejechalem kiladziesiat razy . I wole jechac przez slowacje , czechy czy wegry niz przez polske ze wzgledu na drogi i kulture jazdy innych .Drogi jak naszybciej lub najtaniej to sprawdzilem chyby wszystkie czy przez CZ ,SK,H.PL
Z lublina to jade na radom kielce jedrzejow, zawiercie siewiez katowice cieszyn (.omijam krakow korki lub zakopianke i sporo suszarek na trasie jedrzejow krakow)trasa szybka i dobre drogi .
Z lublina to jade na radom kielce jedrzejow, zawiercie siewiez katowice cieszyn (.omijam krakow korki lub zakopianke i sporo suszarek na trasie jedrzejow krakow)trasa szybka i dobre drogi .
W pierwszy weekend maja nie poszaleje bo 1 maja to niedziela
, z tego powodu na wyjazd napewno się piszę. Jak na razie to bardzo podoba mi się organizacja
Dla zainteresowanych dojazdem przydatny link:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm
Najbliższa miejscowości to Pernek lub Pezinok. Pozdro
Dla zainteresowanych dojazdem przydatny link:
http://www.viamichelin.com/viamichelin/ ... mePage.htm
Najbliższa miejscowości to Pernek lub Pezinok. Pozdro
-
Kobi
nom Pezinok i dalej Bratysława niedaleko
ze już nie wspone jak blisko jest do Austrii
a ze Skierniewic jest 530km
przez Częstochowe później nawet nie przez Cieszyn, tylko jakies przejscie za Raciborzem jest
z tym ze nie wiadomo jaka to droga
przez Cieszyn dobra droga jest 610km 
a ze Skierniewic jest 530km
A ja przez Cieszyn 739 km

Ja też z braku funduszy przełączam swoje autko na tryb ekonomiczny wiec dołączam sie do kolumny "Mazda slow speed".
Ktoś juz myslal o ktorej by ruszac bo ja to bym chcial tam byc najpozniej na 14
Są juz jakieś pomysły?
Aha i prosba do naszego gadżeciarza Krasnala (choć wiem ze bardzo zapracowany jest): Moze byśmy jakąs limitowana serie koszulek puscili "Mazda speed Polska" czy tam Unia Europejska. Tak żeby bylo wspomnienie jakies ze zlotu. Czy ewentualne wymiany na koszulki z obco-krajowcami. Roze zeczy sie po kielichu wkoncu robi....
to samo sie tyczy naklepek na szybki
Ktoś juz myslal o ktorej by ruszac bo ja to bym chcial tam byc najpozniej na 14
Są juz jakieś pomysły?
Aha i prosba do naszego gadżeciarza Krasnala (choć wiem ze bardzo zapracowany jest): Moze byśmy jakąs limitowana serie koszulek puscili "Mazda speed Polska" czy tam Unia Europejska. Tak żeby bylo wspomnienie jakies ze zlotu. Czy ewentualne wymiany na koszulki z obco-krajowcami. Roze zeczy sie po kielichu wkoncu robi....

Zoom zoom Zoom
to ja też sobie pojadę z Wami powoli [w końcu moje autko jest bardziej mazda niż speed]
fajnie by było gdyby do czasu wyjazdu były juz dostępne karty klubowe, które mozna by powiesić na klubowych smyczach... do tego koszulka mazda speed polska i mamy komplet wyjazdowy
pozdrawiam
Hawkins
pozdrawiam
Hawkins
U mnie jak nie przekraczam 85 to po zatankowaniu pod wlew dopiero po przejechaniu 200 km sie wskazówka rusza, a średnia potrafi wyjść 5,2 l/100 co dale przyzwoity wynik finansowy
5,2*2,3(XX)=11,96 zł – i to mnie najbardziej cieszy
Zastanawiałem się czy nie robimy of-topiku głównego tematu ale każdy liczy kase aby pojechać więc raczej tego nie robimy reasumujac do cieszyna mam 280 km z cieszyna max około 260 km to 540 * 2= 1080 w zaokrągleniu 1100 przyjmując ze spale 6,5 litra to 15 zł/100 km i na tym zrobie min 700 km 1100-700=400km * 3,5zł litr to 23zł x 4 stówki 92 zł
sumując 105+92=197 zł paliwo w zaokrągleniu 200 zł kwota do przyjecia plus 300-400 zł na opłaty jedzenie to myśle że całość max powinna wynieść 600 zł i na te kwote jestem przygotowany. W końcu od 7 lat jest sie tym księgowym żeby to wyliczyć
Zastanawiałem się czy nie robimy of-topiku głównego tematu ale każdy liczy kase aby pojechać więc raczej tego nie robimy reasumujac do cieszyna mam 280 km z cieszyna max około 260 km to 540 * 2= 1080 w zaokrągleniu 1100 przyjmując ze spale 6,5 litra to 15 zł/100 km i na tym zrobie min 700 km 1100-700=400km * 3,5zł litr to 23zł x 4 stówki 92 zł
sumując 105+92=197 zł paliwo w zaokrągleniu 200 zł kwota do przyjecia plus 300-400 zł na opłaty jedzenie to myśle że całość max powinna wynieść 600 zł i na te kwote jestem przygotowany. W końcu od 7 lat jest sie tym księgowym żeby to wyliczyć
Ostatnio edytowano 11 sty 2005, 20:09 przez JACU626, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 19 mar 2004, 18:03