witam, dzisiaj podczas rutynowego przeglądu autka, zauważyłem delikatny wyciek, z przodu autka pod chłodnicą, prawdopodobnie na złączce która tam jest, wyciek jest koloru jaskrawo zielonego, praktycznie bezwonny.Dodam że wczoraj pierwszy raz jechałem na klimie dłuższy czas, może to coś pomoże. Co to może być?
Pozdrawiam.
Wyciek koloru jaskrawo zielonego...
Strona 1 z 1
płyn chłodniczy? o jaką złączkę Ci chodzi? ten plastik z boku chłodnicy?
złączka metalowa, pod chłodnicą, od spodu na wyciągnięcie ręki, może to czynnik z klimy? jak pisałem ostatnio dałe klimie popalic po zimie....
- Od: 20 lip 2007, 15:18
- Auto: mazda 323f, 96r, 1,5, 16V
Jasne że to klima.. to całkiem zwyczajne. NIE MARTW SIę NIC..
Mazda sprzedana...
- Od: 4 mar 2008, 11:06
- Auto: Mitsubishi Eclipse GS
wieeelkie dzięki...staram się wyłapywać takie sprawy i wolałem zapytać...
- Od: 20 lip 2007, 15:18
- Auto: mazda 323f, 96r, 1,5, 16V
coolgostek napisał(a):Jasne że to klima.. to całkiem zwyczajne. NIE MARTW SIę NIC..
Mówisz? Ja tak miałem (wyciekało coś zielonego własnei ptzy chłodnicy na łączeniu rurek – jak sie patrzy pod przodu auta to je widać) i i po 2 dniach klima nie działała, uciekł odczynnik chłodzący. A co najśmieszniejsze w 2 zakładach na szczelności nic nie wykryli. 120zł w ciagu 2 dni poszło w piz**..
W najbliższym czasie chce sie wziąć za naprawę. Polećcie jakiś dobry i tani zakład w Warszawie.
- Od: 26 cze 2007, 11:37
- Auto: S40 T4
obsługe klimatyzacji mozna już robic u Jaksy
Ja miałem takie plamy w renault megane z klimy-- i pojechałem spr i wsio OK--
Mazda sprzedana...
- Od: 4 mar 2008, 11:06
- Auto: Mitsubishi Eclipse GS
Strona 1 z 1