Mazda 323F BA J-Spec KL-ZE
krzynio323f napisał(a):xXx napisał(a):Hymmmm, Astra I
Na I podobno rozwija 90km/godz to juz nie jest normalny samochód!
Tylko do dragu auto
Kto ma FTP juz 20 razy film obejzałem
Najlepszy teks jest 2 minucie filmu

- Od: 13 cze 2004, 22:12
Astra Xawerego Mielcarka...hmm... może tylko do dragu ale i tak budzi respekt... moc 270KM z silniczka Opla gsi bez doładowań to wynik godny pozazdroszczenia.
RX-7 FD3S Innocent Blue:
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
viewtopic.php?f=317&t=198511
323 V6 KL White Pearl: http://forum.mazdaspeed.pl/viewtopic.php?t=13470
A oto filmiki na których dostałem w pupę od silniejszej ITR
Jak zauważycie kręcone ze startu zatrzymanego i z rollmopsa
http://nixon.plu.pl/honda/ITRvsMazda3.mpg
Tak apropo mazda była w takim stanie:
– Zacina mi się przepustnica(jutro zakładam drugą)
– Mam nieustawiony TPS
– Mam stare świece, kable, palec oraz kopułkę
– Mam nieustawiony zapłon
– Jeżdżę na felgach 17" i oponach 215/45/17
– Auto nie jedzie do 4000
– Przez to, że nie ma ECU od ZE mam tak bogatą mieszankę, że paliwo wylewa się przez wydech a auto pali w mieście 20 l na 100 km.
– ECU chodzi w trybie awaryjnym z racji nie podłączonego zaworu EGR
– Na tylnym lewym prawym kole zamontowana jest jeszcze dojazdówka.
– Stary filtr paliwa
Jak zauważycie kręcone ze startu zatrzymanego i z rollmopsa
http://nixon.plu.pl/honda/ITRvsMazda3.mpg
Tak apropo mazda była w takim stanie:
– Zacina mi się przepustnica(jutro zakładam drugą)
– Mam nieustawiony TPS
– Mam stare świece, kable, palec oraz kopułkę
– Mam nieustawiony zapłon
– Jeżdżę na felgach 17" i oponach 215/45/17
– Auto nie jedzie do 4000
– Przez to, że nie ma ECU od ZE mam tak bogatą mieszankę, że paliwo wylewa się przez wydech a auto pali w mieście 20 l na 100 km.
– ECU chodzi w trybie awaryjnym z racji nie podłączonego zaworu EGR
– Na tylnym lewym prawym kole zamontowana jest jeszcze dojazdówka.
– Stary filtr paliwa

xXx – moje uznanie – nie za to że TO jeździ, ale za to że robiłeś to sam (prawie) we własnym garażu.Masz chłopie wiedzę i potrafisz ja wykorzystać w praktyce, a co najważniejsze – NIE BOISZ SIE PORAŻKI. Tylko pozazdrościć takiej Mazdeczki.
Czołem biję przed Waszmościem
P.S.
Mielcarek jest z Poznania – ma Astrę I jak już zauważył ktoś wcześniej. Widziałem to autko na żywo i powiem Wam, że robi wrażenie. Natomiast do jazdy po mieście Xawery używa Meganki 5d(czyli rodzinnej spacerówki) Oprócz tego na jego podjeżdzie stoi BMW M3 i Honda NSX.Ale tym już jeździ ktoś z Jego rodziny(brat czy kuzyn)
Pozdrawiam
Czołem biję przed Waszmościem

P.S.
Mielcarek jest z Poznania – ma Astrę I jak już zauważył ktoś wcześniej. Widziałem to autko na żywo i powiem Wam, że robi wrażenie. Natomiast do jazdy po mieście Xawery używa Meganki 5d(czyli rodzinnej spacerówki) Oprócz tego na jego podjeżdzie stoi BMW M3 i Honda NSX.Ale tym już jeździ ktoś z Jego rodziny(brat czy kuzyn)
Pozdrawiam
- Od: 26 kwi 2004, 23:01
- Auto: Rover 620Si+LPG
powiem tak mazda sie zbiera fajnie ale to honda to wypas na maxa . xXx nie wiem czy ja juz bedziesz miał porobione tee wszystkie rzeczy które wczesniej napisałes czy dasz rade tej hondzie bedzie problem
-
Pyton162
A ja wierzę w możliwości Mazdy
Aktualnie tak dużo czynników ją spowalnia że i tak się dziwie że wystartowałeś z Hondą
Jako że nie zauważyłem – jaki silniczek ma Honda? 205 KM – uturbiony?
Pozdrowienia
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
Huano
---------------------
MX-3 1.8 V6 wersja USA '92. Była: 626 GD coupe 2.0i DOHC 16V FE3 '90 – niestety blacharka nie wytrzymała próby czasu...
- Od: 27 maja 2004, 10:00
- Auto: MX-3 1.8 V6 wersja USA '92
Huano napisał(a):A ja wierzę w możliwości MazdyAktualnie tak dużo czynników ją spowalnia że i tak się dziwie że wystartowałeś z Hondą
Jako że nie zauważyłem – jaki silniczek ma Honda? 205 KM – uturbiony?
1.8 N/A wydech i dolot zrobiony

jeszcze nie zdazylem pogratulowac wiec robie to teraz: GRATULUJE!!!
moze mi tez uda sie kiedys spelnic marzenie i wsadzic j-speca do mxa ;]
a tak sie jeszcze zastanawialem czy nie daloby sie zamiast ori ECU wsadzic jakiegos komputera typu stand alone, mozna by wtedy dostrajac program do kazdej zmiany typu wydech, dolot. Moze krystianITR bedzie sie lepiej orientowal w tym temacie.
pozdro
moze mi tez uda sie kiedys spelnic marzenie i wsadzic j-speca do mxa ;]
a tak sie jeszcze zastanawialem czy nie daloby sie zamiast ori ECU wsadzic jakiegos komputera typu stand alone, mozna by wtedy dostrajac program do kazdej zmiany typu wydech, dolot. Moze krystianITR bedzie sie lepiej orientowal w tym temacie.
pozdro
- Od: 21 lut 2004, 19:52
- Auto: Tribute 3.0 V6
Jeżeli Krystiana ITR robi po 400m 159km/h, a twoje auto Patyk zostaje z tyłu dwie długości to chyba seryjna 165KM MX-6 MarcinaiAni cię objedzie skoro robi 150 km/h (czy tam deczko więcej)na 1/4.
Także póki nie będziesz miał ECU i nie zrobisz innych dupereli ja bym się nie podniecał bo nie ma czym. Włożyłeś kupę kasy i auto jeździ jak MX6 z 2.6 litra.
Zresztą przetestujemy w sobotę jak będę u ciebie.
Także póki nie będziesz miał ECU i nie zrobisz innych dupereli ja bym się nie podniecał bo nie ma czym. Włożyłeś kupę kasy i auto jeździ jak MX6 z 2.6 litra.
Mazda 626 GD GT
Mazda 626 GE
Mazda Xedos 6
Mazda-Astra karawan
Mazda 626 GW td
Mazda RX-7
??
Mazda 626 GE
Mazda Xedos 6
Mazda-Astra karawan
Mazda 626 GW td
Mazda RX-7
- Od: 20 paź 2003, 09:44
- Auto: Szybkie
Zombi napisał(a):Jeżeli Krystiana ITR robi po 400m 159km/h, a twoje auto Patyk zostaje z tyłu dwie długości to chyba seryjna 165KM MX-6 MarcinaiAni cię objedzie skoro robi 150 km/h (czy tam deczko więcej)na 1/4.
Zomb...ty chyba nie oglądałeś tych filmów z pogromu patyka
Patyk dostawał 2 długości na dwóch pierwszych biegach

Na 400 m to już okulary były potrzebne żeby patyka dojrzeć....buehehehehheeeeee
pamitajmy ze silnik hondy to zaledwie 1.8 i tak kopie dupsko mazdzie z 2.5 litrowym silnikiem . Nawet jak bedzie miał wszystko porobione to i tak bedzie dostawał po pupie, Ja w te wakacje tez dostałem od preluda na 1/4 ale tylko o długość auta a mam jedynie zrobiony dolot i wydech
-
Pyton162