Witam, stalo mi sie cos z ukladem przeniesienia napedu.
Oto sytuacja, wyjezdzalem z parkingu, dodalem z lekka gazu i rozlegl sie dzwiek jakby cos peklo. Okazalo sie ze auto przestalo jezdzic na wszystkich biegach lacznie ze wstecznym, w zamiast za to na luzie slychac przy wlaczonym silniku dzwiek: tyr tyr tyr, gdy wrzucam bieg slysze to samo a auto stoi... roznica pojawia sie kiedy skrecam kola, kiedy sa maksymalnie skrecone w lewo lub w prawo dzwiek tyr jest szybszy i glosniejszy... porownywalny do nie zazebiajacych sie trybikow w czyms. Wszystkie biegi wchodza, natomiast gdy zostawiam auto na biegu z wylaczonym silnikiem nie ma zadnego problemu by je przepchnac... tak jakby bylo na luzie... czy to moze byc sprzeglo ? nie slizgalo sie wczesniej , nie bylo zadnych problemow... moze docisk ? W tym aucie sprzeglo jest chyba hudrauliczne ? moze to ono ? a moze rozleciala sie tarcza sprzegla na kawalki ? ale czy wtedy sam docisk nie zapewnial by jakiego kolwiek przeniesienia napedu ?
Co sie moglo stac ?
Pozdrawiam,
Mariusz.
Po glosnym trzasku auto nie jezdzi na zadnym biegu | Ukręcona półośka
Strona 1 z 1
Witam to jednak rzeczywiscie ukręcona półoska...
niestety w AutoJaksa nie ma żadnej dostępnej i musze czekać do 14 stycznia az jakąs sprowadzą... to dla mnie dość krytyczne bo używam auta do pracy... poszukuje więc zamiennika albo używanej półośki lewej do Mazdy MX-3 V6 z ABS, ma może ktos na zbyciu lub ma namiary na kogoś handlującego/sprowadzającego ? Co robic ?
Pozdrawiam,
Mariusz.
niestety w AutoJaksa nie ma żadnej dostępnej i musze czekać do 14 stycznia az jakąs sprowadzą... to dla mnie dość krytyczne bo używam auta do pracy... poszukuje więc zamiennika albo używanej półośki lewej do Mazdy MX-3 V6 z ABS, ma może ktos na zbyciu lub ma namiary na kogoś handlującego/sprowadzającego ? Co robic ?
Pozdrawiam,
Mariusz.
- Od: 2 sty 2004, 13:53
- Auto: Mazda MX-3 '91 V6
http://www.fordclubpolska.org --------- http://www.gcarsolution.pl
- Od: 18 maja 2004, 12:41
- Auto: corolla TS
Strona 1 z 1