To wg wskazań komputera – zrobię trochę km i sprawdzę jak wyjdzie z tankowania.
Ale już mi się podoba
www.mazdaspeed.pl
domin1979 napisał(a):Dortann napisał(a):Ostatni mój wynik miejski na tankowaniu wyszedł 9,2 i jest to na razie rekord. Ktoś to pobije??
Trasy przeważnie krótkie a też chciałem sobie frajdę sprawić to i ruszałem z piskiem spod światełNo i mój komp zaniża znacznie – 0.5 do litra odchyłu od tego, co wg tankowania wychodzi.
100% miasto, same krótkie odcinki, A/C włączone. Jazda raczej dynamiczna, ale bez przesady.
Przejechał: 510 km, spalanie wg dystrybutora 9.4 l, wskazanie wg kompa 9.1 l.
misiekwaw napisał(a):jak na razie komputer zaniza spalanie od 0.6l/100 (w trasie) do 1l/100 w miescie... straszny shitpodobno da sie cos z tym zrobic zatem przy pierwszym przegladzie serwis bedzie mial zadanie bojowe
domin1979 napisał(a):misiekwaw napisał(a):jak na razie komputer zaniza spalanie od 0.6l/100 (w trasie) do 1l/100 w miescie... straszny shitpodobno da sie cos z tym zrobic zatem przy pierwszym przegladzie serwis bedzie mial zadanie bojowe
A ja słyszałem, że się nie da... Dobrze by było...
To by się zgadzało bo próbowałem z resztą ale nic się nie działo, jedynie spalanie. Jak dla mnie dobre i to! A nie wiesz czy kontrolkę pasa przy normalnym podpięciu do kompa sie da uaktywnić?Jaksa napisał(a):( poza korektą spalania ) reszty nie przestawisz
Podobno nie , myslę ze zarówno Ty jak i ja mamy zrobioną zworkę gdzies przy klamrze ( zapieciu ) pasa...domin1979 napisał(a):A nie wiesz czy kontrolkę pasa przy normalnym podpięciu do kompa sie da uaktywnić?
prezi napisał(a):Tak jak pisze Enduro- 50km jest optymalne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6