przez Globy » 29 gru 2004, 18:06
Moim zdaniem w dziale Ogolny powinny byc wszelkie tematy motoryzacyjne. Jesli opis "(...) naszych samochodow" podsuwa zle skojarzenia, trzeba go zmienic. W domysle traktuje on ogolnie o autach, prezentacjach, modelach, kupnie itd. Irytujaca jest sytuacja, kiedy wiele tematow wedruje sobie od Ogolnego do HP, czasami konczy w To & Owo. We wszystkich trzech dzialach powstaje auto-burdel.
Jesli ja chce napisac o swoim aucie, to albo udaje sie do Warsztatu, bo mam z nim problem, albo do Naszych Mazd, bo chce sie podzielic informacjami i zdjeciami, pochwalic. Nie bede zakladac na Ogolnym tematu "Protege mi malo pali" czy "Na Protege zwijam fajne suczki".
Konkretnie, w Ogolnym jest miejsce dla takich tematow motoryzacyjnych, jak codzienna eksploatacja, watki z serii "Czy warto kupic?", "Jaki to model/silnik itd.?, prezentacje i testy modeli, polecane warsztaty (co niestety ostatnio czesto pojawia sie w Warsztacie) – po prostu ogolne problemy, wrazenia i porady. Sa tam takze z racji nazwy i najwiekszej ogladalnosci watki dotyczace nas samych, czyli "Gdzie pracuja Mazdowicze", "Tutaj sie witamy" i mysle, ze tak powinno zostac.
Warsztat to usterki, awarie, problemy z ekploatacja, na ktore oczekuje sie rozwiazania lub rady. Jednym slowem tematyka techniczna i trzeba to rozrozniac. W HP jest luz, ale (tutaj nastepny problem) nie trzeba tam wywalac wycinkow postow... Won od razu do Kosza. To & Owo jest o innych tematach, hobby, na powaznie i tam mialo nie byc motoryzacji.
Sorry, jesli kogos urazilem – szanuje i doceniam prace moderatorow, ale mam swoje drobne uwagi.