Przedmuchy ?
Strona 1 z 1
Jak zdejmiesz korek, to nie powinno chlapać olejem
Sprawdź lepiej luzy zaworowe – w Z5 to 0,25-0,31 na zimnym silniku. W Z5 zawory wydechowe lubią sie podpierac!
Sprawdź lepiej luzy zaworowe – w Z5 to 0,25-0,31 na zimnym silniku. W Z5 zawory wydechowe lubią sie podpierac!
Ostatnio edytowano 16 kwi 2008, 18:15 przez Pioteq25, łącznie edytowano 1 raz
Dlaczego zaraz trzeba płytki szlifować. Ja bym powiedział że to normalny objaw u mnie przed i po regulacji luzu wydmuchuje powietrze tak samo. I nie chlapie olejem. Niech kilka osób może sprawdzi i napisze jak u nich jest, bo zastanawia mnie ta kwestia.
- Od: 9 paź 2006, 22:36
- Auto: 323F BA 1.5 (Z5) 10 1994
Jak położysz odkręcony korek na wlewie to powinien tam sobie spokojnie leżeć, nawet przy dodawaniu gazu, jeżeli tak nie jest to najprawdopodobniej pojawiają się przedmuchy z komory spalania, i zawory nie maja tutaj nic do rzeczy. Pierścienie puszczają kompresję która idzie do miski olejowej i stamtąd przez olejowe kanały spływowe w górę do korka.
Zobacz czy nie masz odmy zapchanej.
--
Pozdr.
Hubi
Zobacz czy nie masz odmy zapchanej.
--
Pozdr.
Hubi
- Od: 16 lis 2005, 17:12
- Auto: Było: Mazda 626 GE FS 2.0i
Jest: Alfa Romeo 166 3.0i, E66 4.8i
słuchajcie u mnie jest chyba podobnie , tzn. chlapie troszkę olejem, ale takie tylko drobniutkie kropeleczki --- > mam się zacząć martwić
Gdzie jest ta odma
? dodam że oleju mi nie bierze nic a nic praktycznie i moc też ma macciupeńkimi kropeleczkami no i nieźle dmucha ---> mam się zacząć martwić
gdzie jest ta odma
?
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
wydae mi się że jeśli auto nie bierze oleju, tak jak u mnie to wykluczone są przedmuchy pierścieniami do miski olejowej ... mechanikiem nie jestem ale mam olej jaki zaleca producent od nowosci i nic a nic mi go nie ubywa wiec kompresja też musi być niezla ....
- Od: 26 gru 2007, 21:36
- Auto: Była efka 323F BG B6 J4 , Jest 323F BA Z5 , i FOCUS DWA ZERRRO ;]
kompresja a olej to dwie rózne sprawy nie łacz tego ! to ze nie bierze Ci oleju to np. moze znaczyc ze masz dobre uszczelniacze zaworowe albo pierscienie olejowe i wiele innych rzeczy do kompresji to one nie maja wiele ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
czerwone jest szybsze/Z5 nie jest taki zły ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 4 paź 2007, 15:32
- Auto: Mazda 323c 1996r 1.5 DOHC
Strona 1 z 1