Remont hamulców – O czym należy pamiętać ?
1, 2
hazell napisał(a):Mini foto relacja z wymiany hamulcow
witam,
mam pytanko odnośnie demontażu zacisku:
... a mianowicie mam zapieczony zacisk. Na fotach 8 i 9 jest rozebrany zacisk, niestety u mnie nie moge tego zrobić ponieważ jest zapieczony na amen w dolnej części na tym "pręcie".
(część ruchoma zacisku, porusza sie tylko w pozycji góra-dół na gwińcie dolnego bolca. Ruch lewo-prawo nie jest możlwy)
Czy jest jakiś domowy sposób na demontaż, może jest jakaś zawleczka
o której nic nie wiem?
Z tego co wiem to powinien zejść bez problemu (przy ewntualnej lekkiej pomocy młotka).
(Na forum jest sporo info o zaciskach ale niestety nie doszukałem sie odpowiedzi na moje pytanko:(
pzdr.
P.S. już wiem dlaczego w Rykach na lotnisku nie mogłem przekroczyć bariery 180km/h
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 8 paź 2004, 08:26
- Auto: MX6 2.0 16V
Chyba mówisz o dolnej prowadnicy. U mnie też była cholernie zapieczona, że ani drgnęła więc zwyczajnie zbiłem ją młotkiem. Ale nie mogę Ci polecić tej metody jako fachowej ponieważ nie wiem czy powinno sie tak robić.
Hazell
- Od: 4 cze 2004, 12:08
- Auto: BMW E39 523i + SGI
Hazell,jak widze miałes sporo roboty z tymi zaciskami....wymieniłes zestawy naprawcze? ( widziałem na przodzie uszkodzoną osłonkę tłoczka ) Brawo 
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Ciekawsze roboty robi się dwa razy.....hazell napisał(a):Ni cholery nie wymieniłem... Gadaliśmy o tym u Ciebie

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Ale widze że piasty niepoczyszczone... więc ciekawsze roboty robi się i 3 razy, bo inaczej tarcze się pokrzywią 
- Od: 29 paź 2004, 14:58
- Auto: Mazda 626 2.0 GE; '95; 5D
Znalazłem ten wątek, ale w moich przeglądarkach zamiast zdjęć w poście hazell'a
mam tylko ikonki. Czy ktoś inny może potwierdzić że widzi zdjęcia, czy może te zdjęcia zostały usunięte ? Jeżeli tak, to czy są jeszcze gdzieś dostępne ?
mam tylko ikonki. Czy ktoś inny może potwierdzić że widzi zdjęcia, czy może te zdjęcia zostały usunięte ? Jeżeli tak, to czy są jeszcze gdzieś dostępne ?
- Od: 2 wrz 2005, 15:50
- Auto: 626 GE FS '93 LPG, MX-3 B6'92
Foto wstawię w najbliższym czasie, skończyło mi się miejsce na serwie i muszę przełożyć (pewnie na imageshack...)
Zaciski zregenerowałem w wakacje, wszystko jak na razie hula. Tarcze się niestety krzywią ale tu już nie poradzę, następne będą lepsze. W międzyczasie były przetaczane ale starczyło na ok 1.5k...
Na wiosnę zregeneruję zaciski tylne.
Zaciski zregenerowałem w wakacje, wszystko jak na razie hula. Tarcze się niestety krzywią ale tu już nie poradzę, następne będą lepsze. W międzyczasie były przetaczane ale starczyło na ok 1.5k...
Na wiosnę zregeneruję zaciski tylne.
Hazell
- Od: 4 cze 2004, 12:08
- Auto: BMW E39 523i + SGI
1, 2