Kurcze ludzie śmiać mi si,ę chce jak czytam niektóre posty. Mazda 323F BG ze swoich 88 koników naprawdę można powiedziec zapiernicza wspaniale, ja setke robie w ok 10s. co dla mnie jak na tą moc jest super wynikiem, licznik do 160 idzie jakbym jechał silnikiem 1.8 16V a nie 1.6 16V. Pozatym moge się pochwalić że właśnie wróclem z testów na nowym filterku ( 26 zł

) i miałem równe 190 km/h. Pozatym jak widzę jak przekłamują niektóre liczniki to może wierze że wskazówka hondek 1.6 dochodzi za 200 ale zapewniam że ma to mało wspólnego z prawdą.
eeee jakieś wolne te mazdy... Moją mam od niedawna i się niemiło rozczarowałem 180 Vmax i ani grama więcej ... z tym że to diesel. Ale nie o tym.
Z tego co piszecie to raczej nieszczególnie wam chodzą autka, ja miałem poprzednio hondke civic 1.5 ( bodajże 90 km – zwykłe 16v). CZyli silnik wybitnie porównywalny z waszymi. Jednakże na autostradzie a kolegą i jego dziewczyną zamknąłem licznik ( tak tuż za 210 się trzymał ) no a w okolicach 200 to jeździliśmy regularnie trasą łódź – częstochowa. Dodam że była to 4 generacje – rocznik 91 – żeby nie było że nie ma odniesienia. Napiszcie ile te wasze mazdy ważą, bo może tu jest przyczyna?
Moja hanka ważyła niecałe 900 kg...
Słuchaj – moja favoritka ważyła 250 kg., miała silnik 1.3 na gaźniku i jechałem nia w 10 osób na autostradzie 200 km/h, a w bagażniku miałem jeszcze 300 kg cementu i osiemnastu rumunów których wiozłem do pracy a pod pedałem gazu miałem jeszcze luz jak stąd do warszawy.
Takich opowieści jak twoja słyszałem już setki, tylko ciekawe dlaczego żadne auto z okresu produkcji mojej madzi i o zbliżonej technologii silniika i pojemności nie dało mi rady ( oprócz crx-a ), może dlatego ż emadzia nie oszukuje na licznikach i jak pokazuje 190 to znaczy ze to jest właśnie 190 !