Komputer nie chce wyświetlać...
Strona 1 z 1
Tak jak w temacie.... Podłączyłem dzisiaj (wg opisów ze strony) diodę do złącza diagnostycznego i ... i nic; tzn po przekręceniu kluczyka dioda zapala się na ok 4 sekundy i gaśnie i to wszystko. Po uruchomieniu silnika też nic nie pokazuje. W czym może być problem ? Co ciekawe w czasie kiedy jest zmostkowany TEN i GND wolne obroty wyraźnie maleją – silnik pracuje w miarę równo ale o jakieś 200 obrotów mniej
. Po rozłączeniu jest tak jak wcześniej...
- Od: 9 wrz 2004, 21:53
- Auto: 323f, BG, 1,8 OHC, lpg
Ja mam to samo, moim zdaniem komputer nie wyświetla błędów, bo po prostu ich nie ma. A co do obrotów, to je ustaw(na rogrzanym silniku, oczywiście w trybie serwisowym), ma byc ok 700-800. AAA i uzupełnij swój opis o dane auta.
- Od: 2 lis 2004, 01:49
- Auto: Nissan Primera 2.0TD 2000r
Może Windows w komputerze Ci szwankuje

http://download.mx3.info/mazdaspeed.exe
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
(v4.10)
oc.gd
zb.gd
zo.gd
zu.gd
agd.gd
fiat.cc
0sy.pl
vmix.pl
2sze.pl
feryt.pl
redface.pl
newjeans.pl
Strasznie jesteś cięty , Panie xxx i troche mnie to dziwi, zwłaszcza że jestem stosunkowo nowym gościem na tym forum. Nie mój problem, że Tylko Ty źle zrozumiałeś temat. Ale mogę wyjaśnić – komputer – nie kabelek z diodą, tylko komputer sterujący silnikiem.
A pytałem dlatego że zaciekawił mnie ten sposób, ponieważ wg opisów na forum komputery = sterowniki silników innych użytkowników forum jakieś kody "wyświetlają".
Tak się składa, że wiem do czego służy serwisowy komputer i nieraz miałem w taki sposób samochód sprawdzany.
Ale wynika z tego, że sposób opisany na stronie jest opisany b a r d z o niedokładnie. Nie ma np. słowa o takim zachowaniu jakie opisałem w moim poście. ...i stąd włąśnie ten post...
Jeżeli to był żart z Twojej strony, to nie zrozumiałem. Natomiast jeżeli to nie był żart to nie rozumiem czego tak się czepiasz jak czegoś nie zrozumiałeś
?
A pytałem dlatego że zaciekawił mnie ten sposób, ponieważ wg opisów na forum komputery = sterowniki silników innych użytkowników forum jakieś kody "wyświetlają".
Tak się składa, że wiem do czego służy serwisowy komputer i nieraz miałem w taki sposób samochód sprawdzany.
Ale wynika z tego, że sposób opisany na stronie jest opisany b a r d z o niedokładnie. Nie ma np. słowa o takim zachowaniu jakie opisałem w moim poście. ...i stąd włąśnie ten post...
Jeżeli to był żart z Twojej strony, to nie zrozumiałem. Natomiast jeżeli to nie był żart to nie rozumiem czego tak się czepiasz jak czegoś nie zrozumiałeś
- Od: 9 wrz 2004, 21:53
- Auto: 323f, BG, 1,8 OHC, lpg
Sorry, to jak to jest bo patrz nie wiem sam, czy to ECU wyświetla błędy czy to dioda wyświetla błędy DTC generowane przez ECU
Skoro jesteś nowy to proszę zapoznaj się z regulaminem.
Poza tym powineś zauważyć, że otrzymałeś już odpowiedź od kolegów. Może nie była ona jednoznaczna, ale coś w tym jest prawda...
Skoro jesteś nowy to proszę zapoznaj się z regulaminem.
Poza tym powineś zauważyć, że otrzymałeś już odpowiedź od kolegów. Może nie była ona jednoznaczna, ale coś w tym jest prawda...
Strona 1 z 1