Wymieniałem filtry kabinowe i wiadomo musiałem odłączyć akumulator po zmontowaniu filtra kabinowego i podłączaniu akumulatora szyby mi coś świrowały ale po kilkukrotnym wyl. stacyjki się naprawiły ale nie gaśnie kontrolka od ręcznego, czyli przekręcam stacyjkę kontrolki gasną nawet ta od ręcznego a po chwili się zapala i jak robię rozruch pali się dalej
czyżby komputer zgłupiał czy trzeba go zresetować odłączając klemę?
pomóżcie dzięki
kontrolka od ręcznego
Strona 1 z 1
a może to chodzi o przednie klocki? tył wymieniałem czy to ma coś do tego? może wskazuje wymianę klocków na przodzie?
dzięki
dzięki
- Od: 8 mar 2008, 17:05
- Auto: Mazda 3 1.6
Kontrolka pokazuje niski poziom płynu w zbiorniczku hamulcowym ( czyli ) cienkie klocki przód – sprawdz płyn i stan klocków przód , komputer nie ma nic do tego.
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Jak wymieniałeś filtr kabinowy to rozłączyłeś kilka kostek elektrycznych. Musisz je dobrze posprawdzać a najlepiej jeszcze raz rozłączyć i podłączyć. Powinno pomóc. Zawsze trzeba szukać przyczyny tam gdzie się rączki włożyło. Pozdrawiam.
Pewnie tak , a tak szczerze co za baran wymyslil w tym miejscu filtr kabinowyJAREK napisał(a):Jak wymieniałeś filtr kabinowy to rozłączyłeś kilka kostek elektrycznych
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Po prostu się rozprogramowały
Nic im nie jest.
Dla każdej z szyb zrób taki zabieg.
1. włącz zapłon
2. przy konkretnej szybie (nie z panelu kierowcy) opuść ją max i przytrzymaj przycisk z 2-3 sekundy w pozycji na dół.
3. podnieś szybę i w górnej pozycji przytrzymaj z 2-3 sek.
Powinno pomóc. Daj znać jak poszło
Dla każdej z szyb zrób taki zabieg.
1. włącz zapłon
2. przy konkretnej szybie (nie z panelu kierowcy) opuść ją max i przytrzymaj przycisk z 2-3 sekundy w pozycji na dół.
3. podnieś szybę i w górnej pozycji przytrzymaj z 2-3 sek.
Powinno pomóc. Daj znać jak poszło
no i szyby juz sie opamietaly po tricku podanym wyzej 
Mam podobny problem jak PrzemekP19872. Po rozłączeniu kostek świeci mi się kontrolka ręcznego – co więcej nie działa mi centralny zamek i kierunkowskazy. Nie wiem czy coś więcej. Sprawdzałem kostki kilka razy.
Przyczyny szukać dalej w kostkach czy może być coś innego?
EDIT:
heh. Składałem kostki 3 razy, a trzeba było 4
problem rozwiązany.
Przyczyny szukać dalej w kostkach czy może być coś innego?
EDIT:
heh. Składałem kostki 3 razy, a trzeba było 4
Wszyscy jesteśmy po trosze kłamcami. To zdanie też jest kłamstwem. I to poprzednie również.
- Od: 31 mar 2009, 14:17
- Auto: Mazda 3 1.6-diesel sedan
Ja nigdzie w kostkach nie grzebałam, nie odłańczałam akmulatora a kontrolka ręcznego świeci się cały czas! Klocki były cienkie z tyłu i zostały wymienione, przód jest ok, płyn zalany kontrolka nie świeciła się przez pół dnia i znów się bez powodu świeci?! o co chodzi?
btw. zapomniałam dodać... uprzedzając sugestie... wyczyszczone styki, ręczny.
Pozdrawiam J.M.
btw. zapomniałam dodać... uprzedzając sugestie... wyczyszczone styki, ręczny.
Pozdrawiam J.M.
- Od: 28 kwi 2009, 12:09
- Auto: mazda 323F BJ 2001 diesel 2.0
Strona 1 z 1