szumy w głosnikach
Strona 1 z 1
Pociągnij przewód bezpośrednio od akumulatora do radia, może regulator napięcia szwankuje.
99% kable zapłonowe ja tak miałem wymieniłem i cisza:] antena chyba jest połaczona z karoseria a karoseria jest to masa a jak iskra przeskakuje z kabla na karoserie to wtedy słychas w radiu takie pykniecie dodwaj powoli gazu i jesli zacznie szybciej pykać to układ zapłonowy palec rozdzielacza kopolka i kable zapłonowe do sprawdzenia i ewantualnej wymiany ja wynieniłem wsyzstko:P
czerwone jest szybsze/Z5 nie jest taki zły ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 4 paź 2007, 15:32
- Auto: Mazda 323c 1996r 1.5 DOHC
–> CarAudio
Winkle Kotliny http://www.mx5klubpolska.pl/forum/viewt ... 93#p490493
mam Radio Philips na CD. Jak załacze muzyke z płyty (wave) to muza gra pieknie nic nie szumi nic nie piszczy.
Problem jest gdy chce słuchac stacji. Na kazdej stacji sa szumy itp
Wydaje mi sie ze tylko z prawego głosnika to dochodzi. Tylko ze na CD ze wszystkich ładnie czystko gra.
Co moze byc zle? Problem z radiem czy moze z antena?
Problem jest gdy chce słuchac stacji. Na kazdej stacji sa szumy itp
Wydaje mi sie ze tylko z prawego głosnika to dochodzi. Tylko ze na CD ze wszystkich ładnie czystko gra.
Co moze byc zle? Problem z radiem czy moze z antena?
- Od: 23 lis 2009, 13:53
- Auto: Mazda 323F BA 1,5 16V 95r.
problem moze tkwic w zasilaniu , moze ale nie musi objawy szumu w radiu moga pochodzic od strony zasilania , lub tez instalacji samochodu, czy sa jakies inne zrodla peryferyjne podlaczone do instalacji auta? np CB , alarm ,wzmacniacz anteny itd od tego typu urzadzen kable zasilajace i instalacyjne w samochodzie moga przechwytywac zaklocenia a ze sa o tej samej czestotliwosci co samo radio nakladaja sie na siebie i powstaje szum i/lub buczenie.
to jedna z wielu mozliwosci , na poczatek sprobowalbym podlaczyc radio bezposrednio do akumulatora pamietajac o prawidlowym zabezpieczeniu , oraz dobrym uziemieniu , jesli przestanie to masz z glowy jesli nie problem prawdopodobnie bedzie tkwil w zasilaczu samego radia a tu juz otwiera sie temat rzeka....
to jedna z wielu mozliwosci , na poczatek sprobowalbym podlaczyc radio bezposrednio do akumulatora pamietajac o prawidlowym zabezpieczeniu , oraz dobrym uziemieniu , jesli przestanie to masz z glowy jesli nie problem prawdopodobnie bedzie tkwil w zasilaczu samego radia a tu juz otwiera sie temat rzeka....
<b>Car Audio – Doradztwo – Sprzedaż – Montaż – Hurt – Detal <b>
hermesaudio.pl
<b>Specjalne Zniżki dla forumowiczów mazdaspeed<b>
hermesaudio.pl
<b>Specjalne Zniżki dla forumowiczów mazdaspeed<b>
- Od: 23 lis 2008, 20:47
- Auto: MAZDA 626 2.0i 16V
Strona 1 z 1