Dzisiaj wymieniłem filtr powietrza w swojej Madzi. Po wymianie spadły mi obroty tak bardzo, że czasami silnik gaśnie. Dzieje się tak tylko na gazie, na benzynie obroty się nie zmieniły, choć silnik pracuje troszkę nierówno. Czy jechać wyregulować gaźnik, czy ew. coś innego?
Dodam jeszcze, że filtr był dość mocno zabrudzony...
Silnik gaśnie po wymianie filtra powietrza.
Strona 1 z 1
zertaul napisał(a):Dzisiaj wymieniłem filtr powietrza w swojej Madzi. Po wymianie spadły mi obroty tak bardzo, że czasami silnik gaśnie. Dzieje się tak tylko na gazie,
Konieczna regulacja gazu, we wszystkich instalacjach prócz SGI należy połączyć wymianę filtra powietrza z regulacją gazu (najlepiej wymienić filtr przy gazowniku).
Pozdrowienia
MiKo,
M6 – MZR-CD 2006/07 -2.0 143KM DPF 82kkm
MiKo,
M6 – MZR-CD 2006/07 -2.0 143KM DPF 82kkm
- Od: 12 wrz 2004, 17:39
- Auto: M6 '06/07 MZR-CD 2.0 143KM DPF
[quote="zertaul"]To jest na pewno gaźnik.
323F 91 1.6 16V – z tego co mi wiadomo, to chyba jedynie na specjalne zamówienia klienta
Co do gazu to pewnie ktoś wcześniej regulował instalację na zagnojonym filtrze, i tak jak piszą przedmówcy musisz jechać do regulacji.
Ooo, jednak się myliłem co do silnika, gratulacje rodzynka
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
323F 91 1.6 16V – z tego co mi wiadomo, to chyba jedynie na specjalne zamówienia klienta
Co do gazu to pewnie ktoś wcześniej regulował instalację na zagnojonym filtrze, i tak jak piszą przedmówcy musisz jechać do regulacji.
Ooo, jednak się myliłem co do silnika, gratulacje rodzynka
Ostatnio edytowano 22 gru 2004, 22:24 przez Koval, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 15 wrz 2004, 10:47
- Auto: Mazda 626GE 1.8 16V 95r.
Coś popsułeś.....zertaul napisał(a):Dzisiaj wymieniłem filtr powietrza w swojej Madzi. Po wymianie spadły mi obroty tak bardzo, że czasami silnik gaśnie

Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Koval napisał(a):Ooo, jednak się myliłem co do silnika, gratulacje rodzynka
Dziekuję. Przez chwilę myslałem nawet, że zostałem oszukany. Tutaj na stronie nie znalazłem tego silnika w spisie, dopiero Jaksa mnie uswiadomił, że jednak taki silnik istnieje (nie tylko w moich wyobrażeniech
- Od: 19 gru 2004, 23:41
- Auto: 323F '91 1.6 16V
Strona 1 z 1