Brak mocy po wymianie rozrządu i innych rzeczy.
1, 2
Moze nie jestem super fachowcem , ale jak sam zauwazyłem podstawoy błąd to ... mechnicy serwisy itd, te silniki sa naprawdę bardzo precyzyjne , moja Madzia 91r 1,6 16V przechodzi wszytkie przerobki silnika ale bez partyzantki , naprawde polecam dobrych fachowcow , mowia ze japonczyka z lat 90tych mozna zepsuc tylko ingerujac w niego cos w tym jest
- Od: 28 wrz 2007, 16:22
- Auto: Mazda 323F 1.6 16V
Już gdzieś o tym pisałem...
U mnie po wymianie rozrządu też znikła moc i spalanie skoczyło na ok 13-14l/100km przy emeryckim stylu jazdy. Pojechałem jeszcze raz do mechanika, przy mnie rozebrali i co sie okazało. Pasek nie przeskoczył na ząbku, tylko problem tkwiłł w synchronizacji pracy wałków rozrządu
... a konkretnie jeden wałek był przestawiony względem drugiego, przekręcili go o ok 2-3 stopnie, ustawili ponownie i teraz czuje się jakbym kupił drugie auto tylko ze 2 razy mocniejszym silnikiem.
U mnie po wymianie rozrządu też znikła moc i spalanie skoczyło na ok 13-14l/100km przy emeryckim stylu jazdy. Pojechałem jeszcze raz do mechanika, przy mnie rozebrali i co sie okazało. Pasek nie przeskoczył na ząbku, tylko problem tkwiłł w synchronizacji pracy wałków rozrządu

- Od: 28 paź 2007, 16:48
1, 2