Czy Mazda otworzy jedną ze swoich fabryk w Polsce?
1, 2
Właśnie oglądałem CNBC Biznes i dowiedziałem się, że duży japoński koncern samochodowy otworzy swoją fabrykę w Polsce. Czy jest szansa, że tym inwestorem jest Mazda?
=====================================================
żyj tak aby wszystkim zrobiło się nudno kiedy już umrzesz

- Od: 25 mar 2008, 00:40
Docent D napisał(a):A gdzie dewiza "Dobre, bo Polskie"?
umarła razem z FSO

w TVN gdybają, że może to być Mercedes 

HOTNEWS
Nie jeden, a kilku poważnych inwestorów sektora motoryzacyjnego chciałoby zainwestować w Polsce. Tak wynika z wypowiedzi szefa Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych, dra Pawła Wojciechowskiego, jakiej udzielił w telewizji TVN CNBC Biznes.
Prezes PAIiIZ odmówił odpowiedzi na pytanie o ilość i konkretne nazwy firm, potwierdził jednak, że prowadzone są rozmowy z kilkoma podmiotami, których traktuje się bardzo prestiżowo. Jest w śród nich duży japoński koncern motoryzacyjny który ma zainwestować w naszym kraju łącznie miliard dolarów.
Wojciechowski uchylił się również od odpowiedzi na pytanie, czy w grupie potencjalnych inwestorów znajduje się również koncern Daimler AG, o którym wiadomo, że szuka lokalizacji dla fabryki nowej generacji Mercedesów klasy A i B.

Nie jeden, a kilku poważnych inwestorów sektora motoryzacyjnego chciałoby zainwestować w Polsce. Tak wynika z wypowiedzi szefa Polskiej Agencji Informacji i Inwestycji Zagranicznych, dra Pawła Wojciechowskiego, jakiej udzielił w telewizji TVN CNBC Biznes.
Prezes PAIiIZ odmówił odpowiedzi na pytanie o ilość i konkretne nazwy firm, potwierdził jednak, że prowadzone są rozmowy z kilkoma podmiotami, których traktuje się bardzo prestiżowo. Jest w śród nich duży japoński koncern motoryzacyjny który ma zainwestować w naszym kraju łącznie miliard dolarów.
Wojciechowski uchylił się również od odpowiedzi na pytanie, czy w grupie potencjalnych inwestorów znajduje się również koncern Daimler AG, o którym wiadomo, że szuka lokalizacji dla fabryki nowej generacji Mercedesów klasy A i B.

Jedna z głównych przyczyn dla których się kupuje japońskie samochody to jest właśnie ich duża bezawaryjność. Jak bym miał kupić mazde wyprodukowaną w Polsce to chyba bym zrezygnował.
Niestety ale tania siła robocza nie idzie w parze z dobrą jakością produktów, przekonałem się chociażby o tym z paru artykułów a i sam pracowałem w fabryce tworzyw sztucznych i
.
Niestety ale tania siła robocza nie idzie w parze z dobrą jakością produktów, przekonałem się chociażby o tym z paru artykułów a i sam pracowałem w fabryce tworzyw sztucznych i

[url=http://www.wszystkodokuchni.pl]Akcesoria meblowe – zawiasy, prowadnice, tandembox, systemy drzwi przesuwnych, BLUM PEKA SEVROLL SIBU GTV SIRO[/url]
- Od: 30 sie 2004, 13:47
cwaniaq napisał(a):Niestety ale tania siła robocza nie idzie w parze z dobrą jakością produktów
nie do końca, np Fiat Panda montowany w Polsce ma bardzo dobrą opinię niezawodnego auta
Kolejny przykład to samochody, które wyjeżdżają z fabryki GM w Gliwicach. Są to zarówno ople jak i suzuki – które trafiło do nas z węgier, bo tam samochody te były źle składane, co przekładało sie na wysoka awaryjność.
Samochody z Gliwic cieszą się ogromną renomą w świecie i choć linie montażowe ustępują tym które są w Niemczech to produkt końcowy jest dużo mniej awaryjny niż te same samochody składane przez turków w Niemczech. cwaniaq mylisz się polak potrafi
Samochody z Gliwic cieszą się ogromną renomą w świecie i choć linie montażowe ustępują tym które są w Niemczech to produkt końcowy jest dużo mniej awaryjny niż te same samochody składane przez turków w Niemczech. cwaniaq mylisz się polak potrafi

Tylko dwa słowa na ten temat:
Oby NIE
Na przykładzie Fiata można zobaczyć i porównać modele składane w Polsce i we włoszech (mówię tu o nowszych nie mieszając w to FSO). Podobnie Mazdy składane poza krajem kwitnącej wiśni pozostawiają wiele do życzenia.
Oby NIE
Na przykładzie Fiata można zobaczyć i porównać modele składane w Polsce i we włoszech (mówię tu o nowszych nie mieszając w to FSO). Podobnie Mazdy składane poza krajem kwitnącej wiśni pozostawiają wiele do życzenia.
Jeżeli ludzie szepczą za twoimi plecami to tylko znaczy że ich wyprzedziłeś. | www.burnwater.pl
- Od: 13 sie 2007, 13:06
- Auto: EA5A SE
palik napisał(a):Tylko dwa słowa na ten temat:
Oby NIE
Na przykładzie Fiata można zobaczyć i porównać modele składane w Polsce i we włoszech
Palik nie odrobiłeś lekcji
Panda składana w Polsce jest jednym z najmniej awaryjnych fiatów to samo było swego czasu z punto i jeszcze parama modelami.
Fabryka GM w gliwicach służy jako wzór na szkolenia przyjeżdza kadra GM z całego świata, pod względem bezawaryjnośc auta z gliwic są najlepsze w całym koncernie GM.
Silniki diesla dla toyoty także robione są w polsce.
- Od: 20 lip 2005, 16:56
- Auto: Focus I TDCi
ravo napisał(a):ktore modele to
ravcio kiedyś Mazda 2 była składana w Hiszpanii.... nie wyszło jej to na dobre
Panowie i Panie i tak nie długo każda rzecz jaką kupicie bedzie z malutkim napisem "MADE IN CHINA":P Po co ta dyskusja...? Jak bedzie skladana w Polsce to moze kazdy z nas bedzie jezdzil rx8
W koncu clo bedzie mniejsze
A tak w ogole to ja mam mieszane uczucia co do produkcji aut w Polsce. Z jednej strony swietna renoma niektorych aut, pracownik polski za granica naszej ojczyzny coraz bardziej doceniany... Moze to jest strzal w 10 i za paredziesiat lat podskoczymy z poziomem gospodarczym na tyle zeby wyscignac rumunie i innych pare panstw (w naszym mniemaniu zacofanych)
Pozdrawiam Mazdowiczow
A tak w ogole to ja mam mieszane uczucia co do produkcji aut w Polsce. Z jednej strony swietna renoma niektorych aut, pracownik polski za granica naszej ojczyzny coraz bardziej doceniany... Moze to jest strzal w 10 i za paredziesiat lat podskoczymy z poziomem gospodarczym na tyle zeby wyscignac rumunie i innych pare panstw (w naszym mniemaniu zacofanych)
Pozdrawiam Mazdowiczow
Zbieram na MM (jak długo nie wie nikt)
Riki napisał(a):ravcio kiedyś Mazda 2 była składana w Hiszpanii.... nie wyszło jej to na dobrepotem powrócili do fabryki w Japonii i auto od razu podskoczyło o kilka oczek w statystykach bezawaryjności..
Ponieważ fabryka hiszpańska stosowała normy jakościowe europejskie i nie była w stanie sprostać japońskim.
A ja słyszałem, że Ople składane w Gliwicach rdzewieją na potęgę 
- Od: 15 kwi 2007, 23:30
- Auto: 323C (BA) 1.5i 16V '97
Czacha napisał(a):A ja słyszałem, że Ople składane w Gliwicach rdzewieją na potęgę
a co to ma wspólnego z montażem? chyba raczej GM słabe blachy dostarcza
1, 2