Sprzęgło – problemy/pytania
Dokładnie....magicadm napisał(a):najważniejsze, że jesteś zadowolony z naprawy i w razie czego możesz ja reklamować
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
puti100 napisał(a):dzisiaj specjalnie zadzwoniłem do innego serwisu i powiedzieli mi, że to lipa z tym wałem, żebym głupot nie czytał (cytuję gościa).
Są ASO mazdy w Polsce które śmieją się z wymiany zaworka upustowego w pompie oleju w silnikach FS/FP...
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
tomekrvf napisał(a):Są ASO mazdy w Polsce które śmieją się z wymiany zaworka upustowego w pompie oleju w silnikach FS/FP...
I sprężyn na wałkach rozrządu w silnikach serii K
Full Time 4WD
VTR 1000F
VTR 1000F
Zauważyłem że jak silnik jest zimny to nie mogę wrzucić biegów(wszystkich). Czasami pedał sprzęgła sie przyklei do podłogi i nie chce odejść przez kilka sekund. Jak wyłączę kontrolę trakcji i poślizgam sie to samoczynie wpada pedał sprzęgła w podloe i muszę wyłączyćsilnik.
Czy ktoś coś takiego ma?
Czy ktoś coś takiego ma?
- Od: 11 lis 2007, 19:01
- Auto: mazda 6 136 km kombi 2003 r
dzieno napisał(a):Czy ktoś coś takiego ma?
To jakaś masakra
Zupełnie nie czuję wzajemego związku pomiędzy tymi dolegliwościami...
Pedał sprzęgła to kwestia hydrauliki – sprawdź cały układ zanim załawisz skrzynię
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Wiesz co z tym pohukiwaniem to zdaje m mi się ze jest to docisk sprzęgła albo coś w tym rodzaju. Miałem tak kiedyś w mojej 626 89r. z tym ze miała ona już 280tys przebiegu. Droga rzecz aż tak bardzo to to nie jest ale pan Mechanik powiedział zęby lepiej zrobić.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Fotografia Ślubna www.igordyjach.com
- Od: 25 gru 2007, 17:05
- Auto: 626 GW RF2A 99'
M6 GG RF7J 07'
M2 DE 1,5 MZR 10'
M3 BL 2.0 Disi 12'
Witam!
To mój pierwszy post, nie licząc "dzień dobry", i tak stałem się posiadaczem M6. Wszystko cacy i str5asznie dużo frajdy z jazdy ale...i tu mnie jedna rzecz niepokoi, a mianowicie przy wrzucaniu 2, 3 i czwartego biegu pod koniec wciskania pedału sprzęgła czuc tak jakby ocierał on sie o jakis metal. Na luzie jak wsiskam sprzęgło gladziutko wchodzi ale przy jezdzie czuc takie jakby ocieranie metalu o metal. Dodam tylko ze pedał bez problemu wchodzi do konca tylko martwi mnie to dziwne tarcie. A no i autko ma przechulane 190k. Wcześniej korzystałem z opcji szukaj lecz nie znalazlem nic podobnego.
Poprawiłem za Ciebie temat, prosze jednak żebyś zapoznał się z Regulaminem i FAQ forum (podwieszone tematy). Adaś
To mój pierwszy post, nie licząc "dzień dobry", i tak stałem się posiadaczem M6. Wszystko cacy i str5asznie dużo frajdy z jazdy ale...i tu mnie jedna rzecz niepokoi, a mianowicie przy wrzucaniu 2, 3 i czwartego biegu pod koniec wciskania pedału sprzęgła czuc tak jakby ocierał on sie o jakis metal. Na luzie jak wsiskam sprzęgło gladziutko wchodzi ale przy jezdzie czuc takie jakby ocieranie metalu o metal. Dodam tylko ze pedał bez problemu wchodzi do konca tylko martwi mnie to dziwne tarcie. A no i autko ma przechulane 190k. Wcześniej korzystałem z opcji szukaj lecz nie znalazlem nic podobnego.
Poprawiłem za Ciebie temat, prosze jednak żebyś zapoznał się z Regulaminem i FAQ forum (podwieszone tematy). Adaś
- Od: 22 mar 2008, 15:05
- Auto: Mazda 6 2.0 GG 136KM
W CITD jest/było zjawisko przesuwania się wału korbowego w momencie wciskania sprzęgła.
Problem rozwiązywano zmieniając panewki (nie kojarzę które).
Problem rozwiązywano zmieniając panewki (nie kojarzę które).
Lepiej 5 minut później niż 50 lat za wcześnie...
Oporowe wału .....magicadm napisał(a):(nie kojarzę które).
Serwis Mazdy Warszawa ( specjalizacja mazda nie mylić z autoryzacją :) ) http://www.autojaksa.com.pl Piaseczno ul. Sękocinska 19 ZAPRASZAMY
Nie..... moze łozysko oporowe ma ochotę wpasc do srodka koła dwumasowego
Ostatni moj przypadek w szostce – rozwaliło sie wszystko razem z kołem ......słoneczko na docisku wpusciło do srodka łozysko oporowe – troche sie tam namieszało.( kazdy przypadek jednak moze być inny )
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Lepiej niech sprawdzi to fachowiec ktory zna te samochody.viruss napisał(a):Czyli lepiej nie zwlekac
Witam
proszę o radę podczas wciskania , dziwnie zaczeło reagować sprzęgło na samym końcu- dziwny odgłos jakby się koło zamachowe kręciło... . Nie wiem czy coś się dzieje. Na wolnych obrotach jest wszystko oki tylko podczas zmiany biegu i tylko chyba na niskich. Rocznik 2005 td kombi
proszę o radę podczas wciskania , dziwnie zaczeło reagować sprzęgło na samym końcu- dziwny odgłos jakby się koło zamachowe kręciło... . Nie wiem czy coś się dzieje. Na wolnych obrotach jest wszystko oki tylko podczas zmiany biegu i tylko chyba na niskich. Rocznik 2005 td kombi
- Od: 29 cze 2008, 00:46
- Auto: 2005/ 6sport kombi ex. GG/GY
Mam to samo i stalo sie wlasnie dzis jak wciskam sprzego to slychac takie lekkie cykanie rozmawialem z paroma osobami i twierdza ze to lozysko oporowe sprzegla
A ty juz znalazles przyczyne jestem ciekaw napisz
Pozdro
A ty juz znalazles przyczyne jestem ciekaw napisz
Pozdro
- Od: 11 lut 2008, 22:36
- Auto: Mazda6 169KM Max mome.372/2593