od pewnego czasu jestem szczesliwym posiadaczem M6 2.0 CR 136KM z 2003 roku. Przebieg oficjalny 82 kkm. Autem jezdze od miesiaca... i nie zrobilem jeszcze rozrzadu... chyba by wypadalo, co?
Niestety dzis calkiem przypadkowo (panowie z serwisu TEAM w Dlugolece podpieli mi kompa przy okazji kodowania immobilisera w kluczyku) okazalo sie ze komputer wskazuje blad nieszczelnosci ukladu paliwowego (kod P0093). Niestety nie ja bylem przy odbiorze i nie dopytalem... stad pytanie do Was – doswiadczonych kolegow
Czy wiecie co moze byc najprawdopodobniejsza przyczyna tego? Moze jakies typowe usterki, slabe strony?
Nie wiem czy to powiazane z tym ale odkad uslyszalem o tym bledzie zaczalem szukac jakis dziwnych objawow – znalazlem dwa:
– chwilowe spalanie przy "toczeniu" sie na biegu nie zawsze pokazuje 0.0 – czasem pokazuje cos z okolic 0.5 do nawet 1.2 l/100km (glownie przez pierwsze kilkanascie minut jazdy – potem _chyba_ jest juz lepiej).
– na jalowym biegu jak bawie sie gazem przy obrotach w okolicach 1200/min silnik dostaje wibracji ze sie rozchodzi troche po aucie – ponizej i powyzej tych obrotow jest ok. Slyszalny jest tez wtedy "glosniejszy stukot"... jakby taki bardziej metaliczny... bez echa (slaby jestem w dzwiekonasladostwie
dzieki wielkie za wszelkie wskazowki...
pozdrawiam