Obsługa MP3 w fabrycznym radiu (zdjęcia na str. 32 i 36) (xCarLink, DMC, Yatour)
Do domin1979
Z niecierpliwością czekam na informacje
Do Kerad
Aby poprawnie rozpisać to złącze trzeba by było mieć całość czyli radio i wyświetlacz i to z pewnością nie będzie gwarantować informacji o wszystkich pinach.
Z tego co mi się wydaje po tym złączu też lecą dane do sterownika klimatyzacji.
Są dwie możliwości albo te dane lecą bezpośrednio do sterownika albo poprzez moduł wyświetlacza.
Nie przyglądałem się wiązkom kabli czy gdzieś po drodze się rozgałęziają.
Nie jestem znawcą mazd nie wiem jak wygląda instalacja.
Dość dużo gdybania, może powiedz co chciałbyś osiągnąć mając tą rozpiskę ? może będzie prościej.
Z niecierpliwością czekam na informacje
Do Kerad
Aby poprawnie rozpisać to złącze trzeba by było mieć całość czyli radio i wyświetlacz i to z pewnością nie będzie gwarantować informacji o wszystkich pinach.
Z tego co mi się wydaje po tym złączu też lecą dane do sterownika klimatyzacji.
Są dwie możliwości albo te dane lecą bezpośrednio do sterownika albo poprzez moduł wyświetlacza.
Nie przyglądałem się wiązkom kabli czy gdzieś po drodze się rozgałęziają.
Nie jestem znawcą mazd nie wiem jak wygląda instalacja.
Dość dużo gdybania, może powiedz co chciałbyś osiągnąć mając tą rozpiskę ? może będzie prościej.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
Naprawa ZMIENIAREK (także wysyłkowo) m3,m6,rx8,cx7,cx9 i inne
Wyjścia RCA do zewnętrznego wzmacniacza. Płyta startowa do nawigacji GH
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
Sprzedam oryginalny moduł zmieniarki na 6CD do mazdy 3 i 6, montaż
Żarówki podświetlenia klimatronika
kontakt 503304123
kontakt 503304123
http://www.mazdaspeed.pl/forum/search.php?st=0&sk=t&sd=d&sr=posts&keywords=podz*+airbob*
kontakt 503304123
Wczoraj odebralem od Myjk'a CarLinka. Na dodatek (lamiac sobie chyba reke w trzech miejscach) mi je zamontowal. Gra na prawde niezle, jak ktos to juz tutaj pisal lepiej od CD. Chcailem oficjalnie podziekowac Myjk'owi za "wklad i zaangazowanie" w nasza wspolna sprawe. Moze jakies forumowe piwo dla naszego "importera" ?
- Od: 11 lis 2007, 03:53
- Auto: Mazda 6 2.0 CD3 '07
algha napisał(a):Na dodatek (lamiac sobie chyba reke w trzech miejscach)
Nie przesadzaj, raptem lekkie zadrapanie – ale być podrapanym przez Madzię to sama przyjemność.

algha napisał(a):Moze jakies forumowe piwo dla naszego "importera" ?
Ja nie piję, bo jestem w ciąży!

PS No i to byłoby na tyle. Właśnie dostałem potwierdzenie odbioru ostatniej przesyłeczki.
Dzięki wszystkim, dla mnie największą satysfakcją jest Wasza radość i że udało się to dopędzić do końca...
Trochę długo i w bólach, ale przecież nikt nie mówił że będzie łatwo.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Aha, no i czekam cały czas na FVAT od FedEx...strasznie się tam

Pozdor Myjk
Do domin1979
Wielkie dzięki, jak wrócę do warsztatu to sprawdzę gdzie to dalej idzie w radiu i napiszę co to za linia.
Wielkie dzięki, jak wrócę do warsztatu to sprawdzę gdzie to dalej idzie w radiu i napiszę co to za linia.
Naprawa WZMACNIACZY BOSE, Wyświetlaczy m6, Toyota Avensis
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
kontakt 503304123
airbob napisał(a):Do domin1979
Korekta, radio miałem obrócone o 180 st. więc 3 nóżka od prawej w górnym rzędzie
Tak czy inaczej w Xcarlinku odpowiada zielonemu przewodowi.
Xcarlink zainstalowany! Wszystko śmiga jak należy.
Jeszcze raz dzięki Myjk!!
Słuchajcie, czy wszystkim działa od strzału xCL z kartą SD? Ja dzisiaj wyciągnąłem swoją 512 MB SanDiska i wsadziłem nowo zakupioną 4 GB SanDisk i nie poszło. Wkurzyłem się i chciałem zamontować z powrotem tą małą, która przecież działała przez ostatnie 3 dni bez problemu – i też kiszka. Męczyłem się żeby ja odpalić z 15 minut – nic. Przez przejściówkę obydwie poszły bez problemu. :/ Chyba jakiegoś trefnego sprzęta dostałem.
Zgłaszam reklamację! 
Pozdor Myjk
Hm... gdy już załapał kartę SD, to później startował bardzo szybko. Może on za pierwszym razem potrzebuje więcej czasu na analizę struktury katalogów, albo coś... Ale bardziej podejrzewam, że jest coś skopane z tym slotem kart SD, bo poprzednio po paru próbach załapywał mi od strzału... Najdziwniejsze jest, że ta sama karta działa przez przejściówkę USB za każdym razem.
Pozdor Myjk
Dokladnie, tylko za pierweszym raziem tak sie zachowuje, potem smiga jak burza, wylaczanie wlaczanie radia, zmiana zrodla, nie wplywaja na ta predkosc, do momentu wyjecia kluczyka.
Moje karty w czytniku tez startuja bardzo szybko, od razu, ale podczas uzywania usb xcl potrafi sie zwiesic, a majac karte besposrednio w swojej 'paszczy' nie zawiesza sie w ogole.
Moje karty w czytniku tez startuja bardzo szybko, od razu, ale podczas uzywania usb xcl potrafi sie zwiesic, a majac karte besposrednio w swojej 'paszczy' nie zawiesza sie w ogole.
Pozdrawiam
Ale u mnie śmigało szybko nawet po wyjęciu kluczyka, pod warunkiem że karta załapała.
Teraz już chyba rozumiem dlaczego pytałeś o szybkość startowania xCL.
Edit, pomęczyłem, 512 zaczęła chodzić za każdym razem. 4GB nie działa.
Teraz już chyba rozumiem dlaczego pytałeś o szybkość startowania xCL.
Edit, pomęczyłem, 512 zaczęła chodzić za każdym razem. 4GB nie działa.
Pozdor Myjk
Witam...
a ja mam pytanko bardziej nawiazujace do tematu niz ostatniej dyskusji...
niedawno kupilem M6 i na przednim panelu po prawej stronie kieszeni CD widnieje napis "mp3". Z tego co poczytalem na forum to tylko amarykance mieli mp3. Autko pochodzi z niemiec... czy to znaczy ze koles zrobil sobie przekladke?
Ale jest i drugi szkopol
Jak wloze plyte z mp3 to i tak nie gra
Widzi jedna sciezke i odtwaza cisze
Stad tez pytanie czy zwykle CD w M6 sie zachowuje wlasnie tak czy one w ogole nie chca czytac takich plyt? Bo moze koles wymienil tylko oslone?
pozdrawiam i Wesolych Swiat!
ps. a moze zostaly Wam jeszcze te cudenka MP3 do podpiecia w miejsce zmieniarki?
i moze ktos w okolicach wrocka by sie pokusil o montaz... za oplata oczywiscie:)
a ja mam pytanko bardziej nawiazujace do tematu niz ostatniej dyskusji...
niedawno kupilem M6 i na przednim panelu po prawej stronie kieszeni CD widnieje napis "mp3". Z tego co poczytalem na forum to tylko amarykance mieli mp3. Autko pochodzi z niemiec... czy to znaczy ze koles zrobil sobie przekladke?
Ale jest i drugi szkopol
Stad tez pytanie czy zwykle CD w M6 sie zachowuje wlasnie tak czy one w ogole nie chca czytac takich plyt? Bo moze koles wymienil tylko oslone?
pozdrawiam i Wesolych Swiat!
ps. a moze zostaly Wam jeszcze te cudenka MP3 do podpiecia w miejsce zmieniarki?
- Od: 17 mar 2008, 22:35
- Auto: Mazda 6 2.0MZR-CD 136KM 2003r
Jeżeli czyta płytę to oznacza, że możesz mieć z mp3. Nie wiem dlaczego ale urządzenia czasami nie czytają płyt pewnych producentów. Wypal inną płytkę i sprawdź jeszcze raz.
Czytając posty cieszę się, że mam pierwszą wersje Xcarlinka. Śmiga bez problemów i bez oczekiwania.
Pozdrawiam i białego Alleluja
Czytając posty cieszę się, że mam pierwszą wersje Xcarlinka. Śmiga bez problemów i bez oczekiwania.
Pozdrawiam i białego Alleluja
- Od: 7 paź 2007, 15:55
- Auto: M6 '07 MZR-CD 143KM Active+
kopinsky napisał(a):Śmiga bez problemów i bez oczekiwania.
Nowa pod USB też śmiga bez problemów i bez czekania.
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Po za tym say ma Premacy... i chińczyk już się przyznał, że mieli jakiś BUG w przypadku Premacy.
Zresztą właśnie niedawno przyznał się także, że jest BUG z kartami SD i że już poprawili. Frajer.
Sprzedaje towar, którego nawet nie przetestowali. :/
grubby napisał(a):a moze zostaly Wam jeszcze te cudenka MP3 do podpiecia w miejsce zmieniarki?
Przykro mi, ale nie. Jak mi Chiński zagwarantuje, że poprawili wytknięte błędy, to pociągnę drugi transport.
Ostatnio edytowano 22 kwi 2013, 07:28 przez Myjk, łącznie edytowano 1 raz
Pozdor Myjk
airbob napisał(a):...
Gdybyś miał taką rozpiskę złącza zmieniarki było by super.
Jeszcze raz spróbuję.
Potrzebuję ustalić do którego bolca we wtyczce zmieniarkowej (to tak do której wszyscy podłączacie swoje cudowne czytniki mp3) idzie ścieżka (ta na której ponad połowa z was musi robić zworę).
Próbuję opracować podłączenie jakiejś tańszej zmieniarki zewnętrznej niż oryginalna. Gdyby się udało wielu zwolenników zwykłej płyty CD mogło by z tego skorzystać. Niestety do eksperymentów mam trochę inne radio, stąd moje problemy.
...
rozpiska złącza zmieniarki
http://www.megaupload.com/pl/?d=LFUDS5B5
Ostatnio edytowano 23 mar 2008, 15:33 przez navik, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 19 sty 2008, 23:11
Myjk napisał(a):Ale ja się uparłem na kartę SD i koniec.
Dzięki temu zacięciu mamy Xcarlinki
Wczoraj kupiłem sobie 4GB pena Kingstona za całe... 45 PLN
Mam nadzieję, że czytnik nie ma limitów pojemności...
Z tego co stoi w instrukcji to akceptuje 10 katalogów po 99 utworów, mam rację?