Grzyby napisał(a):Myjk napisał(a):Raczej nie jest to normalne, powinna iść do 215 licznikowo
Zauważ że mówimy o przedlifcie. Pięciobiegowym.
No i nie wiemy czy to S czy HB czy kombi.
A max. dla przedlifta katalogowo to (o ile dobrze pamiętam) 200km/h dla sedana (jest najszybszy).
Ja swoim kombi wykręciłem na autostradzie 205. To był max.
Akurat katalogi jak wiadomo zawsze przekłamują ja też mam przedlifta 136km i dla kombi jest V-max 195 ostatnio patrzyłem ,a moja poszła jeszcze na zimówkach 215km/h było 4500 obrotów więc jeszcze na pewno by poszła do tych 220 tyle że już nie chciałem jej kręcić do czerwonego

. Tak samo sprint do 100 nie pamiętam ile jest dokładnie katalogowo ,ale uciąłem co najmniej sekundę mniej jak nie 1,5 sekundy.
A wracając jeszcze do tematu i do tych przełożeń skrzyni to wiadomo wszystko zależy od kierowcy ,ale i od pozostałych uczestników ruchu bo oni też przeszkadzają często – każdy ma inny samochód ,każdy ma inne przełożenia inne obroty ,każdy jeździ tak jak lubi i jak samochód mu pracuje więc ,żeby uniknąć zmieniania biegów 3 – 4 – 3 – 4 to albo trzeba jechać na autostradę bądź normalną trasę

albo kupić automat ja akurat bardzo lubię jeździć samochodem i dla mnie to sama przyjemność w zmianie biegów jedyne co mnie czasami męczy to noga na sprzęgle jak stoję w korkach i tu by się przydał automat ,ale głównie ze względy na to że lubię się bawić gałką nie chciałem automatu jak większość mi polecała i moim zdaniem w mieście nie ważne jak by było to nie da się uniknąć tego problemu chyba ,że jazda nocą kiedy ruch jest mały

albo automat. Praktycznie w każdym samochodzie manualny trzeba zmieniać albo z 2 na 3 albo z 3 na 4 i tak źle i tak nie dobrze więc trzeba się po prostu z tym pogodzić