Zobacze co kupie albo 1.8 bo oszczednosc albo 2.0 bo wieksza frajda i lepsze zaiweszenie, a przy mojej jezdzi hihihihi no musze miec dobry sprzet, ale no napewno bedzie to gaz, abdul nie bede cie przekonywac ale nikogo ale napisze co o tym mysle i wiem (na przykladzie samochodu taty Audi A6 (01r.) 2.4 PB z gazem sprowadzony z francji z gazem sekwencyjnym holenderskima (mowie sie o nich ze sa najlepsze) w zapasie jest butla wiec nie zajmuje bagaznika), aha i
abdul wychodza samochody seryjnie wyposarzone w instalacje LPG ale zadko bo tylko na naszym rynku gaz sie tak przyjol jak u sasiadow nie, wiadomo zorobki...
a wiec LPG:
– jesli ktos ma zamiar pojezdzic samochodem w ktory instaluje gaz rok niech nie zaklada jesli dwa oczywiscie ze warto (gaz srednio zwraca sie po 20miesiacach) ten lepszy sekwencja, zwykly gaz tez daje rade ale tam juz traci sie raczej na osiagach wiecej niz sekwencji
– przy sekwencji na hamowni masz strate w granicach 6% moc i moment
– do wiekowych aut no wlasnie tez warto zakladac bo wiecej pala...
– gaz ma tez duzy plus dla silnika oczyszcza silnik z smarow ktore odkladaja sie na tlokach w cylindrach, daltego bo nie mamy czystego PB w polsce – zaufany mechanik
– montujesz gaz w kole zapasowym wiec nie tracisz na bagazniku (sa butelki z piana ktore wypelniaja kolo badz inne ktore zaklejaja przedziurawiona opone)
– oszczedzasz na nim sporo gotowki dla przykladu A6 ojca pali na miescie 15litrow gazu 14litrow benzyny, warto sami przeliczcie?
– jesli chodzi o osiagi no i tutaj sie zdziwicie generalnie tuning silnika benzynowe jakos tanio podkrecajac jest prawie nie mozliwy, jest mozliwosc chip tuningu i oczywiscie bedzie wiecej palil ale zysk na mocy jest nie warty placenia tej kasy za chip tuning (1500zl), a przy gazie, mozesz podkrecic gaz zeby wiecej gazu ladowal na sekunde do silnika ale jest to prostrze u kolegi w mercedesie starym 124 ma zwykla instalacje, powiem ci ze jednym pokretlem pokreca i dostaje wiecej mocy, oczywiscie wiecej pali gazu ale gazu tanszego niz PB i tak wychodzi taniej a ma wiecej mocy i lepsze osiagi
– w razie pytan pytajcie nie mam weny i na pewno o czyms zapomnialem