Prędkość max, przyspieszenie 0-100, elastycznosc???
wlasnie przeszukiwalem forum i ogolnie stronke mazdaspeed.pl trafilem na to : http://www.mazdaspeed.pl/christmas/mazd ... 23_ba_tech tam tez jest napisane ze mazda 1.8l ma 9,7 do setki ktos jest w stanie to potwierdzic na swoim przykladzie? nie chcialbym kupic 1.8 z powodu oszczedniejszego silnika i potem zalozac ze nie wybralem 2.0 ;p
- Od: 11 mar 2008, 02:03
- Auto: Nie
Moja z5 jest na gazie sekwencyjnym i po kapitalce
Wcina olej ale teraz tak poprawiłem osiągi,ze zamiast 12 s /100 wg wartosci fabrycznych ma ponizej 11 s
więc kto chce startnąć ![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
- Od: 5 sty 2007, 18:46
- Auto: Było : Punto I Prelude II gen Audi 200 5000s , 323F BA , E46 .
Jest : Punto II , Bravo II 1.4 Turbo :)
sps-snipers napisał(a):wartosci fabrycznych ma ponizej 11 s
nie wierzę
sps-snipers napisał(a):więc kto chce startnąć
hmmm może kiedyś...
-
Gość
niestety nie sprawdzałem do 100 natomiast duzo jezdze roznymi samochodami i jestem zadowolony z przyspieszenia ale nie chodzi mi o jazde od świateł do świateł ale o sytuacje drogowe. ciągnie do przodu zawsze i wszedzie na kazdym biegu. z ciekawości jak zrobie ze sprzęgłem to zbadam jak sie ma rzeczywistość do tego co piszą w opisach 
- Od: 3 sty 2008, 21:28
- Auto: Madzia 323F 1.8 BA '96
czakol napisał(a):slyszalem ze przy silniku V6 w mazdzie bylo twardsze zawieszenie, lepsze klocki hamulcowe itp.. oraz 2 x drozsze czesci ale to pominiemy ;p
Jak Ci na kosztach nie zależy to nad czym sie zastanawiasz? Jakby mi na kosztach nie zależało, to jeździłbym 2,5 V6.
- Od: 4 paź 2007, 15:06
- Auto: Toledo II 1,9TDI ARL 150km- 2001r
czakol napisał(a):myslabym o sprzedarzy tego auta
czakol napisał(a):pomorzecie
czakol napisał(a):studiuje
O zgrozo...mam nadzieję, że nie studiujesz polonistyki. A co do tematu to i tak nie wiadomo jak się połapać w tym wszystkim co piszesz

Naczelna Maruda Forum aka Kaszpirowski
- Od: 1 kwi 2005, 21:35
- Auto: Ford Mondeo 1.6 TI 2008
[tiiit] ehh hmm sprobuje jeszcze raz, a z polskiego jestem slaby zawsze jechałem na dwojach, dyslekcja itp.. ale nie bede sie tlumaczyl dobrze ze staram sie pisac poprawnie i robie coraz mniej bledow , odziwo ;]
ufam japoncom i mam nadzieje ze ze jak kupie mazde z 98 to nie bede musial w nia inwestowac przynajmniej przez rok
sprawdzal ktos moze czy mazda 323f z silnikiem 1.8l ma okolo 9.7s do setki
?
i druga rzecz nie moglem znalesc tego na forum, rozmawialem z kilkoma wlascicielami mazdy i wspomnieli ze mazda 323f z silnikiem 2.0 V6 ma inne podzespoly takie jak hamulce, jak twardsze zawieszenie niz mazda 3232f z silnikiem 1.5, czy ktos orientuje sie jak bardzo roznia sie te wersje 1.8l od 2.0l
– juz komentuje co napisalem, poniewaz obie wersje maja podobny czas do setki wedlug danych technicznych to rozmyslam ktora wersje wybrac, 1.8l i mniej kasy przeznaczac na paliwo, rozsadne nie? jednak jesli mazda z silniczkiem 2.0 duzo lepiej sie prowadzi, duzo przyjemniej sie jezdzi, a to lubie robic jezdzic i szalec ostroznie, to biore 2.0, to jak pomozecie?? ;p
Majlo napisał(a):Jak Ci na kosztach nie zależy to nad czym sie zastanawiasz? Jakby mi na kosztach nie zależało, to jeździłbym 2,5 V6.
ufam japoncom i mam nadzieje ze ze jak kupie mazde z 98 to nie bede musial w nia inwestowac przynajmniej przez rok
sprawdzal ktos moze czy mazda 323f z silnikiem 1.8l ma okolo 9.7s do setki
i druga rzecz nie moglem znalesc tego na forum, rozmawialem z kilkoma wlascicielami mazdy i wspomnieli ze mazda 323f z silnikiem 2.0 V6 ma inne podzespoly takie jak hamulce, jak twardsze zawieszenie niz mazda 3232f z silnikiem 1.5, czy ktos orientuje sie jak bardzo roznia sie te wersje 1.8l od 2.0l
Bierz V6
"Mazda bez V6 jak kobieta bez piersi. Niby ładna i w ogóle fajna.... ale tak naprawdę nie ma się czym pobawić..."
– Kocham ten dźwięk, gdy kręcę go na dwójce
– Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać...
"Mazda bez V6 jak kobieta bez piersi. Niby ładna i w ogóle fajna.... ale tak naprawdę nie ma się czym pobawić..."
– Kocham ten dźwięk, gdy kręcę go na dwójce
– Nie czuć, że przyspiesza – tylko jakoś inni stoją zamiast jechać...
f*ck
CZakol V6 i gaz to czysta profanacja jak chcesz żeby mało paliła kup 1.5 a jak chcesz żeby jeżdziła to V6
A tak na marginesie na gaz według mnie powinny być tylko kuchenki gazowe i zapalniczki a nie auta
A tak na marginesie na gaz według mnie powinny być tylko kuchenki gazowe i zapalniczki a nie auta
www.BBTel.pl
abdul napisał(a):CZakol V6 i gaz to czysta profanacja jak chcesz żeby mało paliła kup 1.5 a jak chcesz żeby jeżdziła to V6
abdul wiesz co zauwazylem ze wiekszosc 323f w polsce to 1.5 albo 2.0 chyba ludzie zapomnieli o 1.8 i szkoda